010 785 71 78 info@carrierepoort.nl

Outplacementbureau

Outplacement is begeleiding van werk naar werk. Het vinden van een nieuwe baan is een baan op zich! Wat is outplacement precies en wat levert het je op?

Wist je overigens dat wanneer je onvrijwillig de organisatie moet verlaten na een dienstverband van minimaal 2 jaar, je recht hebt op een transitievergoeding. Deze vergoeding kun je onder andere gebruiken voor een opleiding, juridisch advies en voor outplacementbegeleiding. Outplacement is voor iedereen een praktisch hulpmiddel om 75% sneller een nieuwe baan te vinden. Zeker wanneer je 50+ bent, heb je extra instrumenten nodig om jezelf sterk te positioneren. Ook hebben mensen die de 50 gepasseerd zijn vaak al een lange tijd niet gesolliciteerd, dus kan het geen kwaad jezelf weer eens flink te updaten! Carrièrepoort heeft al veel 'jongere ouderen' met succes begeleid: ruim 6 op de 10 hebben via ons weer een passende betaalde baan gevonden. Hoe? Neem contact met ons op en we leggen het je uit tijdens een vrijblijvende, persoonlijke kennismaking.    

Carrièrepoort als outplacementbureau

Bij je keuze voor Carrièrepoort als jouw outplacementbureau kies je voor focus op maar één doel: zorgen dat jij in jouw tempo een nieuwe baan hebt. Wij stellen alles in het werk om dit te realiseren. De beloftes die we dan ook doen, zijn:

 • 75% meer kans op een nieuwe baan
 • Concreet en helder functieprofiel, krachtige CV, onderscheidende motivatiebrief en een goed vindbaar LinkedIn profiel
 • Versterk je online profiel met social media, bijvoorbeeld met een effectieve Twitter en Facebook strategie
 • Klaar om op natuurlijke manier te netwerken en sollicitatiegesprekken te voeren
 • Zeer ervaren in de begeleiding en succesvolle plaatsing van 50+ medewerkers 
 • Toegang tot alle vacatures op internet via één gebruiksvriendelijk zoeksysteem, JobPoort
 • Goed vindbaar zijn op internet voor organisaties, recruiters, HR-managers en andere beslissers
 • Handige en praktische tips om onder de aandacht te komen bij je toekomstige werkgever
 • Extra netwerken aanboren om nog meer baankansen te creëren

Wij zijn wij één van de beter scorende outplacementbureaus in het land. Dat komt door een sterk netwerk, professionele coaches met veel ervaring en door de maatwerk opbouw van elk traject. We werken met 1 senior coach die het hele traject begeleidt, maar hij/zij doet niet alles zelf. Op het juiste moment zetten we specialisten in, die bijvoorbeeld expert zijn in social media, met netwerken of jobhunting. De juiste specialist op de juiste plaats dus!

De gemiddelde kosten zijn goed te overzien; al vanaf € 1.950,- heb je een op maat out placementtraject. Neem contact op voor meer informatie en reviews. 

De opbouw van een outplacement traject

Het meest eenvoudig is het om de opbouw van een traject grafisch weer te geven:

Fases outplacementtraject

Fase 1

Fase 1: Kennen en toepassen van merk 'IK'

Outplacement werken aan merk IK

Je outplacement begeleiding start met stilstaan bij jezelf. Dit noemen we ook wel het merk 'IK'. Voor sommigen is het nodig om te verwerken dat je baanloos bent of wordt, daar staan we natuurlijk ook bij stil. Vervolgens kijken we naar de toekomst: welke vervolgfunctie wil je en wat past bij je? Dat doen we door een persoonlijkheids- en/of loopbaantest, de Carrièretrechter en je gaat stapsgewijs je eigen functieprofiel opstellen. Ook doen we natuurlijk een arbeidsmarkt check om te bepalen hoeveel kans je hebt op de functie die je graag wilt. En wat zijn de overige kansen in jouw regio?

 

 

Fase 2

Fase 2: Studie solliciteren en merk 'IK' verkopen

Outplacement verkoop jezelf

Wat levert outplacement me nu op? Vooral veel duidelijkheid en richting; duidelijkheid over de baan die bij je past en focus om die nieuwe baan te vinden. Jaarlijks zijn er ruim 250.000 vacatures die worden ingevuld. Genoeg kansen dus, maar je moet daar wel je best voor doen. Hoe werkt het dan om gevonden te worden?

Bij Carrièrepoort leer je de meest effectieve aanpak om te solliciteren, zodat je jezelf beter presenteert, goed zichtbaar en vindbaar bent. Dus ben je je goed bewust van de kracht en valkuilen van social media. Ook een unieke en pakkende CV, motivatiebrief en een LinkedIn profiel maken onderdeel uit van je traject. Je oefent veel sollicitatiegesprekken zodat je niet met de spreekwoordelijke 'mond vol tanden' staat als je echt op gesprek komt.

Erg belangrijk: Netwerken

Realiseer je dat momenteel 7 op de 10 banen worden verkregen via netwerken. Via outplacement leer je op een natuurlijke manier te netwerken wat zorgt voor toegang tot de beste netwerken die jou weer aan een baan kunnen helpen. 

Outplacement geeft je 75% meer kans op een nieuwe baan, omdat je onderscheidend, zichtbaar, vernieuwend en proactief bent vergeleken met de andere sollicitanten. Waar wacht je op?

Fase 3

Fase 3: Krijg je nieuwe baan

outplacement met resultaatgerichte focus

Hier gaat het om! Al vanaf de eerste maand van je traject ben je bezig met dit doel, in de praktijk zie je dat je meer kans hebt als je de vorige stappen goed hebt doorlopen. Je krijgt ondersteuning om op allerlei manieren aan vacatures te komen en ingangen te krijgen bij werkgevers. We hebben een groot netwerk in sectoren als de zorg, ICT, onderwijs, welzijn, cultuur, bankwezen, verzekeringsbedrijven, kunst, industrie, automotive, corporaties, media, waterschappen, publieke omroepen en andere semi-overheden.

 

We werken met JobPoort: hèt meest gebruiksvriendelijke vacaturezoeksysteem in Nederland. Alle online vacatures vind je vanaf nu. Je stelt je zoekprofiel in en je krijgt dagelijks interessante banen in je mailbox. Praktischer, vollediger en meer up-to-date dan bijvoorbeeld Indeed.

 • Je leert slimmere manieren om vacatures en nieuwe netwerken te vinden. Handige sites, verbeteren van je LinkedIn en je verdere online profiel. Alles is afgestemd om jou je nieuwe baan te laten vinden.
 • Een regionale job hunter gaat met jouw CV onder de arm lobbyen bij werkgevers om je onder de aandacht te brengen. Een zeer effectieve manier om extra kansen te krijgen.
 • Opdrachtgevers van Carrièrepoort sturen vacatures naar ons. In dat geval zijn wij (dus ook jij!)  de eerste voor wie nieuwe banen te zien zijn.
 
 

Wat kost een outplacement traject bij Carrièrepoort?

Onderstaand vind je een transparant overzicht van de prijzen (exclusief BTW) van een outplacement traject. We kijken bij de prijsbepaling vooral naar de vraag of vragen die je hebt:

Weet je al wat je wilt qua volgende functie en zie je geen persoonlijke blokkades om weer snel een nieuwe baan te vinden? Kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij het scherp stellen en updaten van jezelf op het gebied van solliciteren, netwerken? En zoek je het beste hulpmiddel in de markt om alle vacatures online te vinden?  Kies dan voor pakket 1, focus op een nieuwe baan, nu!

Vind je het prettig om eerst even stil te staan bij jouw situatie als (aankomend) werkzoekende? Wil je beter zicht op je vaardigheden, competenties en interesses voordat je gericht gaat solliciteren? Heb je vragen als: 'Wat wil ik? Wat kan ik?' Waar krijg ik energie van in mijn werk en waarvan vooral niet? Wat past er het beste bij me?' Is social media nog abacadabra voor je? Heb je graag extra ondersteuning bij het vinden van een nieuwe functie in de vorm van extra sollicitatiegesprekken, netwerkoefeningen en handige tips om beter op te vallen? Kies dan voor pakket 2, stilstaan bij mezelf en binnen 3 tot 6 maanden een nieuwe baan!

Is je ontslag of boventalligheid hard binnengekomen bij je? Heb je nog geen idee wat je hierna moet gaan doen en hoe je je nieuwe baan moet vinden? Heb je het gevoel dat je intensieve ondersteuning goed kunt gebruiken om je volgende baan te krijgen? Kies dan voor pakket 3, reflectie op mezelf en binnen 6 tot 9 maanden een nieuwe functie!

 

Outplacement pakket Wat krijg je? 3 maanden 6 maanden 9 maanden
Focus op een nieuwe baan, nu! Concreet Functieprofiel + opvallend CV  + motivatiebrief + basiscursus solliciteren + 3 maanden toegang JobPort (alle vacatures online in één systeem) € 1.950,- NVT NVT
Stilstaan bij mezelf en werken aan een nieuwe baan, binnen 3 tot 6 maanden! Al het voorgaande + persoonlijkheidstest + arbeidsmarkt check + social media workshop + uitgebreide sollicitatiecursus + 6 maanden toegang JobPort € 2.950,- € 3.850,- NVT
Reflectie op mezelf en intensief werken aan een nieuwe functie, binnen 6 tot 9 maanden! Al het voorgaande + verwerking verlies vorige baan + extra oefeningen netwerken en solliciteren + 3 maanden persoonlijke jobhunter (bezoekt met je CV en elevator pitch actief organisaties) NVT € 4.450,- € 5.250,-
 
Mocht je extra vragen hebben of twijfelen wat het beste bij jouw situatie past, neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Contact

outplacement telefoon 010-785 71 78


outplacement mail  info@carrierepoort.nl

Wie zijn we

Carrièrepoort is een dienstverlenend bureau gericht op Human Resource Development (HRD). Dat betekent dat we ons bezighouden met vraagstukken over het in beweging krijgen en houden van mensen binnen organisaties. Zo houden wij ons bezig met outplacement, reorganisatie, zakelijke coaching en vitaliteit.

Laatste nieuws

Laatste Tweets

Contact

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam werken we met een landelijke dekking.

Tel.: 010-785 71 78
E-mail: info@carrierepoort.nl
Adres: Van der Takstraat 28, Rotterdam

Bent u coach en wilt u zich aansluiten? Kijk dan even hier.