Energie- en stressmanagement

Vakgebied

Persoonlijke ontwikkeling

Opleidingsniveau

HBO+

Duur

2 dagdelen cursus in Rotterdam en 8 zelfstudieuren

Investering

995 euro, incl. BTW.

Cursus Energiemanagement – Omgaan Met Stress

Medewerkers hebben te maken met veel stress door harde tijdskaders, hoge werkdruk en door het communiceren met veel belanghebbenden. Daarom is het cruciaal om je eigen energie goed te kunnen inzetten.

Deze cursus geeft je de handvatten om voor eens en altijd je eigen energie te managen. Voorkom een burn-out, wordt meester over je stress en ga weer bevlogen naar je werk!

Inhoud van de cursus

Medewerkers hebben te maken met veel stress door harde tijdskaders, hoge werkdruk en door het communiceren met veel belanghebbenden. Ook thuiswerken wordt een vast onderdeel van de werkomstandigheden, met de nodige uitdagingen. Daarom is het cruciaal om je eigen energie goed te kunnen inzetten. De cursusleiders zijn HBO- en WO-geschoolde professionals met een achtergrond in vitaliteitsmanagement, waar energiemanagement een onderdeel van is.

Deze cursus van 2 dagdelen behandelt het volgende:
1. Diverse theorieën over energiemanagement;
2. Herkennen en erkennen van je energiegrenzen;
3. Interventies en instrumenten om de energiehuishouding te versterken;
4. Reflectieverslag en persoonlijk plan van aanpak;
5. een-op-een evaluatie na 2 maanden.

Je ontvangt ter afronding een certificaat ‘meester in stressbeheersing’.

  Voor wie is de cursus bedoeld:

  Alle medewerkers vanaf HBO werk- en denkniveau die moeite hebben om de hoeveelheid werkzaamheden goed te kunnen managen en om te gaan met het grote aantal belanghebbenden in hun functie, zoals collega’s, leveranciers, managers en andere stakeholders.

   

  Wat is het effect van de cursus, wat kun je, of wat doe je anders?

  De cursus stimuleert je sociaal-emotionele ontwikkeling en je leert een aantal managementvaardigheden.  Je raakt bekend met diverse vormen van energiemanagement, je herkent snel de signalen als je over je eigen grenzen dreigt te gaan en je leert interventies toe te passen op jezelf, collega’s en op je verdere omgeving. Je voorkomt daarmee overwerktheid, burn-outs en je houdt je energie vast binnen de veeleisendheid van je functie.

  Wat verder belangrijk is

  • De cursus start met een zelf-assessment: een anonieme online vragenlijst over je mate van bevlogenheid, productiviteit en weerbaarheid. De uitkomst wordt weergegeven in een helder rapport. Je kunt er voor kiezen om de uitkomsten te bespreken tijdens de eerste cursusdag.
  • Je studiebelasting is naar verwachting 8 uur per maand.
  • Het meeste studiemateriaal is inbegrepen in de cursus, je ontvangt de documentatie als sheets bij aanvang van elke cursusdag. Mocht je extra achtergronddocumentatie willen, dan adviseren we je het boek ‘Stress als keuze’, van M.J. Schabracq, aan te schaffen voor circa € 18,-

  Schrijf je in

  Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Carrièrepoort.

  DD dash MM dash JJJJ
  Aan welke training wil je deelnemen?
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Heb je het gevoel te kort te schieten terwijl de druk al hoog is? Leer (weer) om je eigen energie slim en effectief te benutten, in combinatie met enkele time management instrumenten. Als medewerker is het cruciaal om je eigen energie goed te kunnen inzetten, om met enthousiasme en vol energie je werk uit te voeren.

  Wij zijn aangesloten bij en lid van