Pre-APPA Begeleiding

Welke APPA regeling past bij u?

Met pre-APPA begeleiding bieden we een versterkende combinatie van persoonlijke executive coaching en begeleiding. Ons doel is om u als bestuurder te begeleiden bij uw heroriëntatie en bij het succesvol en authentiek positioneren voor het voorbereiden op een nieuwe rol.

NVrijblijvende intake
NAdvies op maat
NGroot zakelijk netwerk

Direct vrijblijvende intake

Direct sparren met een APPA coach bij u in de buurt? Krijg advies en meer informatie gericht op uw persoonlijke situatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Pre-APPA begeleiding: meer dan een nieuwe carrièrestap!

Als bestuurder denkt u wellicht al na over de voortzetting van uw loopbaan na uw huidige functie. Met vroegtijdige oriëntatie op loopbaanmogelijkheden en arbeidsmarktkansen laat u geen kostbare tijd verloren gaan.

Carrièrepoort is gespecialiseerd in Werk-naar-Werk begeleiding, carrièreontwikkeling en Management Development. We zijn gericht op hoger kader, executives en bestuurders. We werken met een landelijk netwerk en een Rotterdamse aanpak: No-nonsense, direct, uw kracht benadrukkend en resultaatgericht!

Met pre-APPA begeleiding bieden we een versterkende combinatie van persoonlijke executive coaching en begeleiding. Ons doel is om u als bestuurder te begeleiden bij uw heroriëntatie en bij het succesvol en authentiek positioneren voor het voorbereiden op een nieuwe rol.

Persoonlijke benadering

We houden rekening met uw behoeften, snelheid en persoonlijke situatie. U staat centraal tijdens de begeleiding. Onze coaches kennen het politieke ambt van binnenuit en weten hoe het is om te schakelen naar een reguliere baan. Ook zijn zij goed bekend met de arbeidsmarkt in uw regio. De opbouw van elk Pre-APPA traject is persoonlijk, afgestemd op uw situatie. In samenspraak met de coach bepaalt u vooraf welke vorm van begeleiding het beste past bij uw situatie en u het beste ondersteunt bij uw heroriëntatie en positionering.

De APPA coaches van Carrièrepoort

Onze Carrièrepoort-coaches die pre-APPA trajecten begeleiden hebben hun sporen verdiend in het (semi)publieke domein, maatschappelijke middenveld, bedrijfsleven of als ondernemer. Naast ons grote publieke netwerk bieden we begeleiding aan bestuurders die een vervolgstap in de private sector overwegen. We borgen de kwaliteit van onze coaches middels eigen assessments en externe accreditaties, zoals Noloc.

Onze coaches hebben een flinke dosis levens- en werkervaring en zijn op de hoogte van het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en uw toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt. We begeleiden u in de ontwikkeling naar een nieuwe profilering en herijkt carrièreperspectief. Hierdoor kunt u uw opgedane kennis en ervaring weer volledig benutten in een nieuwe werkomgeving. Daarbij kan ook gedacht worden aan het combineren van een nieuwe baan met toezichthoudende functies.

Download uw exemplaar van de “Whitepaper APPA begeleiding”

Ontdek wat de APPA regeling inhoudt en wat de Carrièrepoort APPA begeleiding voor u kan betekenen.

APPA Coaches

Onze gecertificeerde APPA coaches

Johan Eekma

Johan Eekma

APPA Coach

Titia Lont

Titia Lont

APPA Coach

Theo Schrager

Theo Schrager

APPA Coach

Hoe ziet een APPA-traject eruit?

Fase 1 (pre APPA): De oriëntatiefase

Wij geloven dat reflectie en onderscheidend vermogen bepalend zijn om in de toekomst een nieuwe carrièrestap te kunnen maken. We brengen uw huidige situatie daarom goed in beeld en onderzoeken uw wensen en kansen in de arbeidsmarkt. Dit doen we onder meer door middel van een TMA Talentenanalyse; een evaluatiemethode die we gebruiken om uw objectieve, constructieve en diepgaande analyse van drijfveren, TMA-competenties, talenten en ontwikkelingsmogelijkheden inzichtelijk te maken.

Wanneer u nu al uw kansen richting de arbeidsmarkt al wilt vergroten door middel van studie, kan in overleg een deel van het Pre-APPA budget hiervoor gereserveerd worden. Uiteraard zorgen we ervoor dat de studie past binnen het Plan van Aanpak, wat we samen opstellen.

Vanuit het beeld dat we schetsen m.b.t. uw wensen en kansen, kan de optie voor zelfstandig ondernemerschap volgen. Carrièrepoort is gespecialiseerd op het gebied van ondernemend werken en zelfstandig ondernemerschap. De begeleiding vindt plaats door ondernemers-coaches met een eigen bedrijf die intensief getraind zijn om dit traject te kunnen uitvoeren. We onderzoeken uw mogelijkheden als ondernemer en ondersteunen u bij de opzet en uitwerking van een ondernemersplan.

Fase 2 en 3 (APPA): Profilerings- en arbeidsmarktgerichte fase

Tijdens de APPA-fase brengen we uw functieprofiel in kaart en werken  we actief met een aantal inzichtgevende persoonlijkheidstests en actieve arbeidsmarktoriëntatie. Het resultaat is een SMART Plan van Aanpak om uw nieuwe functie te verkrijgen. De uitwerking van dit plan vraagt op diverse onderdelen studie en begeleiding rondom netwerken en het sollicitatieproces. We ondersteunen u daarnaast bij concrete vacatures en warme ingangen in het Carrièrepoort netwerk. In onze APPA-flyer gaan we dieper in op de onderdelen van het APPA-traject en de APPA-regeling.

APPA regeling

Direct vrijblijvende intake

Heb je nog vragen of opmerkingen over ons pre-APPA aanbod of wilt u graag in gesprek met één van onze specialisten? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op! We zijn maandag tot en met vrijdag telefonisch en per mail bereikbaar. Ook is het mogelijk om ons een Whatsapp bericht te versturen. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Dit gesprek is geheel vrijblijvend.