APPA Regeling

Welke APPA Begeleiding past bij jou?

Jouw buitengewone talenten, capaciteiten en ervaring zijn absoluut van toegevoegde waarde. Hoewel veel voormalige bestuurders opnieuw kiezen voor de publieke sector, is het bedrijfsleven wellicht ook het overwegen waard. Daar liggen meer kansen dan je wellicht denkt. De APPA-regeling vormt de ideale brug, zowel naar een volgende publieke rol als naar de private sector.

Vrijblijvende intake
Advies op maat
Groot zakelijk netwerk

Direct vrijblijvende intake

Direct sparren met een APPA coach bij u in de buurt? Krijg advies en meer informatie gericht op uw persoonlijke situatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

APPA-begeleiding

Klaar voor een nieuwe uitdaging na je jaren in de schijnwerpers? Bij Carrièrepoort zien we APPA-begeleiding als dé boost voor jouw volgende stap. Het is niet zomaar begeleiding; het is een krachtige mix van executive coaching, studie en praktische begeleiding. Het doel? Jou optimaal voorbereiden op het netwerken, solliciteren en succesvol positioneren voor die nieuwe rol.

Je bent niet alleen; veel oud-bestuurders, zoals jij, heroverwegen hun carrière. Waar ga jij je tijd en expertise nu inzetten? Na jaren in de spotlight is deskundige begeleiding cruciaal om je profilering en netwerk nieuw leven in te blazen. Er is zeker een leven na de politiek en wat dacht je van een overstap naar het bedrijfsleven? Carrièrepoort is dé specialist in APPA-begeleiding voor ex-bestuurders die de sprong naar de corporate sector willen maken.

Blijf actief en zichtbaar, want jouw talenten zijn nog steeds in trek. Nevenfuncties, workshops en sprekersrollen geven je die broodnodige zichtbaarheid. Jij hebt veel te bieden: strategisch denken, leiderschapskwaliteiten, het verbinden van stakeholders en het versterken van de wendbaarheid van organisaties.

APPA regeling bij Carrièrepoort

En dan de APPA-regeling: tijd om een uitkering aan te vragen en begeleiding te regelen voor je volgende stap. Executive coaching, sollicitatieplicht, profileren, netwerken – allemaal nieuwe termen waar je nu mee te maken krijgt. Maar geen zorgen, jij bepaalt welke aanpak het beste bij jou past!

Carrièrepoort, met een no-nonsense aanpak, is gespecialiseerd in Werk-naar-Werk begeleiding, Carrièreontwikkeling en Management Development. We richten ons op hoger kader, executives en bestuurders, met een resultaatgerichte aanpak die jouw kwaliteiten benadrukt. En er is meer: onze unieke toevoeging aan APPA-begeleiding is de masterclass ‘Introductie Commissariaat en Toezicht’ in samenwerking met Public Proof. Deze masterclass geeft je inzicht in het zijn van een professionele toezichthouder en opent nieuwe kansen, vooral in de profit sector.

Klaar voor de volgende stap? Ontdek de wereld na de politiek met Carrièrepoort!

Toezichthouderschap

Uniek binnen onze APPA-begeleiding is de masterclass: introductie commissariaat en toezicht die we u graag aanbieden in samenwerking met Public Proof. We nemen u mee in vraagstukken als; “Goed en professioneel toezichthouder, wat houdt dat in?”, “Hoe ziet de praktijk eruit?” en “Is Toezichthouder en Commissaris iets voor mij? Wanneer ben ik geschikt en wanneer niet?”. 

De masterclass is een mooie aanvulling op uw APPA-begeleiding wanneer u een commissariaat of toezichthoudende functie overweegt, wanneer u als bestuurder/bestuurssecretaris te maken hebt met een RvT of RvC en voor directeurs/aandeelhouders die vanuit groei voor het eerst te maken hebben met een RvT of RvC.

Download uw exemplaar van de “Whitepaper APPA begeleiding”

Ontdek wat de APPA regeling inhoudt en wat de Carrièrepoort APPA begeleiding voor u kan betekenen.

APPA Coaches

Onze gecertificeerde APPA coaches

Johan Eekma

Johan Eekma

APPA Coach

Titia Lont

Titia Lont

APPA Coach

Theo Schrager

Theo Schrager

APPA Coach

Rechten & Plichten

Zodra je de politieke arena verlaat, komt de APPA-regeling om de hoek kijken. Die regelt een wettelijke uitkering voor je. Maar, hier komt het: je moet wel actief op zoek naar een nieuwe job. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Je hebt recht op een APPA-traject en de keuze voor een geschikt begeleidingsbureau is helemaal aan jou. Je mag zelfs al beginnen met zoeken zodra je weet dat je je politieke functie neerlegt.

Deze APPA-regeling heeft ook een sollicitatieplicht. Binnen drie maanden na het stoppen van je functie moet je serieus aan het solliciteren zijn. Proambt, je gemeente, Visma Idella of APG zullen dat in de gaten houden. Maar wacht niet drie maanden voordat je een APPA-bureau zoekt: begin meteen en vergelijk wat bureaus. Hoe eerder je begint, hoe sneller je op weg bent naar een nieuwe uitdaging.

Wij staan klaar om je te helpen. Neem dus nu contact op, zodat we tijdens een vrijblijvende kennismaking je situatie helder in kaart kunnen brengen. We nemen onder andere je rechten en plichten door.

APPA regeling

Direct vrijblijvende intake

Heb je nog vragen of opmerkingen over re-integratie tweede spoor of wil je graag in gesprek met één van onze specialisten? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op! We zijn maandag tot en met vrijdag telefonisch en per mail bereikbaar. Ook is het mogelijk om ons een Whatsapp bericht te versturen. Onze medewerkers staan je graag te woord!  

Dit gesprek is geheel vrijblijvend.