Mindfuck

Mindfuck

Wellicht herken je het: je gedachten en gevoelens gaan met je op de loop en je het lukt je niet om dat te veranderen of te stoppen. Langzaam kom je in een negatieve ‘gedachten’ spiraal terecht, raak je gefrustreerd en heb je last van je energie lek. In deze blog beschrijf ik 2 voorbeelden van situaties waarbij je brein met je aan de haal gaat en geef ik oefeningen om dit te doorbreken.

Lees meer
Wegens rijkdom verkocht

Wegens rijkdom verkocht

Wie bevrediging vindt in zichzelf is rijk. Hoe vaak durfde jij te kiezen voor jouw geluk, zelfs als dat een onzeker pad was? En hoe maakte je het pad dat je voor ogen had veilig voor jezelf en behapbaar?

Lees meer
Hoe ga je om met sollicitatie-afwijzingen?

Hoe ga je om met sollicitatie-afwijzingen?

Als loopbaancoach begeleid ik cliënten bij sollicitaties. Er is dan de nodige tijd genomen voor het CV, het LinkedIn profiel en de brief is afgestemd op de vacature met een duidelijke motivatie. Je wordt zelfs uitgenodigd voor een gesprek en je hebt je goed voorbereid op mogelijke vragen maar de keuze valt dan helaas op een ander. Hoe ga je om met deze afwijzingen?

Lees meer
Succesvol solliciteren? Verander je mindset!

Succesvol solliciteren? Verander je mindset!

Solliciteren kan behoorlijk frustrerend, teleurstellend en ontmoedigend zijn. Wellicht weet je nog niet zo goed wat je precies wilt doen. Of solliciteer je in het wilde weg en ontvang je de ene (standaard) afwijzing na de andere. En je begint je af te vragen: Is er wel een baan voor me? Al die energie in het schrijven van brieven en elke keer weer de deksel op de neus. Herkenbaar?

Lees meer
De banen van morgen

De banen van morgen

De afgelopen decennia is onze manier van werken drastisch veranderd. Onder invloed van de technologische ontwikkelingen en de maatregelen in verband met het corona virus, werken we substantieel meer vanuit huis. Maar hoe ziet de verdere toekomst van ons werk eruit in deze onzekere tijden? Waar moeten we onze pijlen op richten en welke banen hebben nog weinig toekomst als gevolg van deze ontwikkelingen?

Lees meer
Belemmerende overtuigingen

Belemmerende overtuigingen

“We don’t see things as they are, we see them as we are” – Anais Nin. Door de filters in ons brein interpreteert ieder mens eenzelfde situatie op weer een andere manier. Een van de belangrijkste filters zijn je overtuigingen. Maar wat als deze overtuigingen belemmerend zijn?

Lees meer
Wat maakt een leider anno 2021 succesvol?

Wat maakt een leider anno 2021 succesvol?

Om goed de rol van manager in te vullen zijn er belangrijke criteria die iemand anno 2021 tot een goede leider of een adequaat manager maken. En bij het versterken van die criteria is er veel winst te behalen door een loopbaancoach in te zetten.

Lees meer
Hoe kom je weer terug bij de kern?

Hoe kom je weer terug bij de kern?

In deze vreemde Corona tijd zijn veel van onze dagelijkse activiteiten noodgedwongen stil komen te liggen. Er zijn verschillende manieren om meer ‘tot jezelf’ en je eigen kern te komen. In deze blog zet ik er een aantal op een rijtje.

Lees meer
SLIM? Doen!

SLIM? Doen!

Deze maand is het eerste aanvraag tijdvak van 2021 voor de SLIM-subsidie voor MKB’ers geopend. Mooi moment om eens wat dieper in dit ondersteuningsinitiatief te duiken; wat is de aanleiding, de invulling en waarom zou je deelnemen?

Lees meer

Pin It on Pinterest