Onze blogs

Hoe zorgen vitale teams voor het succes van mijn organisatie?

Bij Carrièrepoort weten we dat succes binnen organisaties niet het resultaat van individuele prestaties is, maar het gevolg van effectief samenwerkende teams. Investeren in de ontwikkeling van teams zorgt binnen een half jaar voor de eerste successen. Niet alleen door teamefficiëntie en -energie te verbeteren, maar ook door vitaliteit van individuele medewerkers te versterken. Want we geloven: energieke teams betekent vitale medewerkers en een vitale organisatie! De vraag voor HR-professionals, manager en directies is altijd: Hoe pakken we dat dan aan?

Lees meer

Loopbaancoaching als navigatie voor jouw loopbaan

Bij loopbaanbegeleiding van Carrièrepoort krijg je persoonlijke begeleiding van een ervaren loopbaanprofessional. Zij of hij helpt je bij het verkennen, begrijpen en vormgeven van je (volgende) loopbaanstappen. Ineens snap je waarom je niet zo lekker in je vel zit of wat maakt dat je aan het eind van de dag geen energie meer hebt!

Lees meer

Je bent te eerlijk! En andere veelgemaakte fouten in sollicitatiegesprekken

Bij Carrièrepoort staan we graag klaar om je te helpen met de best mogelijke voorbereiding voor je sollicitatiegesprek. Onze ervaring leert dat kandidaten vaak tegen dezelfde uitdagingen en fouten aanlopen tijdens het solliciteren. In deze blog kijken we graag samen naar de 5 meest voorkomende fouten die sollicitanten maken tijdens sollicitatiegesprekken. We zijn benieuwd of jij jezelf hierin herkent.

Lees meer

5 manieren om je loopbaan te boosten!

Of je nu net begint aan je carrière of al jarenlang in hetzelfde vakgebied werkt, het is belangrijk om je loopbaan regelmatig een boost te geven. Door actief bezig te zijn met je professionele ontwikkeling en groei, kun je nieuwe kansen creëren en jezelf naar nieuwe hoogten tillen. In deze blog bespreken we vijf effectieve manieren om je loopbaan een boost te geven.

Lees meer

Even niets doen

Onlangs sprak ik met een coachee die veel stress ervaarde en veel in haar hoofd zat. Ze was naarstig bezig iets weer leuk te vinden. Haar oplossingen waren om terug te grijpen naar de dingen die ze vroeger leuk vond, zoals hardlopen, lezen en in de natuur gaan wandelen. En toch lukt het haar niet om uit haar hoofd te gaan en in haar lijf te komen.

Lees meer

De week van de Loopbaan

Van 13 tot en met 17 september vindt De Week van de Loopbaan plaats. De insteek is om op een laagdrempelige manier particulieren en organisaties kennis te laten maken met wat er nou precies bedoeld wordt met LevenLangOntwikkelen en wat er allemaal bestaat m.b.t. begeleiding op de arbeidsmarkt. Zo’n 550 loopbaanprofessionals aangesloten bij de beroepsvereniging zullen hun deuren openen om hier invulling aan te geven. Net als in voorgaande jaren zullen zij diverse initiatieven ontplooien als workshops, cv-checks maar ook gratis adviezen verlenen.

Lees meer

Gun jezelf (meer) werkgeluk

De tijd gaat voor veel van ons snel en voordat je het weet is er weer een jaar voorbij. Vaak breng je behoorlijk wat uurtjes daarvan door met werken.
Vooral in de vakantieperiode, wanneer je even afstand neemt van je werk en je dagelijkse bezigheden, heb je meer tijd om je hierop te bezinnen. Dan wordt het vaak duidelijker wat hierin voor jou belangrijk is en waar jij je geluk in je werk uit haalt. Het is dan ook niet gek om af en toe eens voor jezelf te beoordelen of je huidige baan je nog gelukkig maakt.

Lees meer

Het juiste moment

Een van de meest belangrijke, maar lastige dingen in het leven is timing: wachten op het juiste moment. Het moment bepalen waarop je weet dat het tijd is om in actie te komen. Het moment tussen het idee en de uitvoering ervan. Tijd ook om het te delen, in een vorm te gieten of een team te vormen om het idee mee te realiseren.

Lees meer

Blogserie deel 3: De competenties van executives en bestuurders: Wat zijn de succesfactoren van Rutte en Groen?

Gruwelijk intrigerend, het formatieproces.. Iedereen wil snelheid om een nieuw kabinet te vormen, met als (niet volledig SMART geformuleerd) doel om voor de zomer een nieuwe Gideonsbende te presenteren. Vervolgens besteden we collectief acht weken om de integriteits- en transparantievraagstukken te ontginnen, waar deze respectievelijk 10 en 4 jaar geleden geadresseerd werden. Is snelheid ècht de belangrijkste factor of zijn er andere argumenten belangrijker?

Lees meer

Regeren is vooruitzien: Pre-APPA loopbaantraject voor wethouders

APPA deelnemers ervaren vaak dat het tijd kost om los te komen van het politieke ambt. Bij gedwongen ontslag is er daarnaast tijd nodig voor rouwverwerking en het hervinden van energie.
In ons Pre-APPA traject gaan wethouders nog tijdens hun ambtstermijn met hun loopbaan aan de slag. Als je gericht gaat nadenken over je toekomst na de verkiezingen, kun je dat netwerk ook strategischer gaan inzetten.

Lees meer

Mindfuck

Wellicht herken je het: je gedachten en gevoelens gaan met je op de loop en je het lukt je niet om dat te veranderen of te stoppen. Langzaam kom je in een negatieve ‘gedachten’ spiraal terecht, raak je gefrustreerd en heb je last van je energie lek. In deze blog beschrijf ik 2 voorbeelden van situaties waarbij je brein met je aan de haal gaat en geef ik oefeningen om dit te doorbreken.

Lees meer

Wegens rijkdom verkocht

Wie bevrediging vindt in zichzelf is rijk. Hoe vaak durfde jij te kiezen voor jouw geluk, zelfs als dat een onzeker pad was? En hoe maakte je het pad dat je voor ogen had veilig voor jezelf en behapbaar?

Lees meer

Hoe ga je om met sollicitatie-afwijzingen?

Als loopbaancoach begeleid ik cliënten bij sollicitaties. Er is dan de nodige tijd genomen voor het CV, het LinkedIn profiel en de brief is afgestemd op de vacature met een duidelijke motivatie. Je wordt zelfs uitgenodigd voor een gesprek en je hebt je goed voorbereid op mogelijke vragen maar de keuze valt dan helaas op een ander. Hoe ga je om met deze afwijzingen?

Lees meer

Succesvol solliciteren? Verander je mindset!

Solliciteren kan behoorlijk frustrerend, teleurstellend en ontmoedigend zijn. Wellicht weet je nog niet zo goed wat je precies wilt doen. Of solliciteer je in het wilde weg en ontvang je de ene (standaard) afwijzing na de andere. En je begint je af te vragen: Is er wel een baan voor me? Al die energie in het schrijven van brieven en elke keer weer de deksel op de neus. Herkenbaar?

Lees meer

Pin It on Pinterest