Management development

Verdieping

Vakgebied

Persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling

Opleidingsniveau

HBO+

Duur

drie dagdelen

Investering

995 euro, incl. BTW.

Cursus – management vaardigheden en persoonlijk leiderschap verdieping

Gedurende 3 dagdelen leer je thema’s die middels complexe casuïstiek de geleerde lesstof uit de basistraining integreren. We gaan strategische ontwikkelings- en planningstools verkennen en toepassen. Verder ga je aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap en met het leiderschap van je medewerkers: hoe versterk je communicatievaardigheden, accountability, veerkracht en eigenaarschap van hen? De werkvorm is uitdagend, theorie is gekoppeld aan praktische cases en we stimuleren co-creatie: met situaties uit ieders organisatie kom je tot de meest succesvolle praktijkbenadering en leren we dus veel van elkaar.

De cursusleiders zijn HBO+ professionals met ervaring in diverse werkvelden. Bij het leren gaan we uit van zowel denken, voelen als doen. Het zal van tijd tot tijd confronterend kunnen zijn, om opbouwend te werken aan ieders persoonlijk leiderschap.

Omdat iedere deelnemer een persoonlijk leerplan maakt en opdrachten krijgt die uitgewerkt worden in de eigen organisatie zorgen we voor een win-win: de deelnemer leert snel, en zijn/haar school profiteert direct van de praktijksituaties die uitgewerkt worden. Twee individuele gesprekken van een uur zijn onderdeel van het programma. Elk dagdeel wordt afgerond door het maken van individuele thuisopdrachten. Alleen als alle opdrachten met een voldoende zijn beoordeeld door de cursusleider, ontvangt de deelnemer ter afronding een certificaat met de verklaring dat je de cursus verdiepende managementvaardigheden en leiderschap met positief resultaat hebt gevolgd en afgerond.

Inhoud van de training

Deze cursus behandelt het volgende

1: Leiderschap van jou en van je teamleden (middels een DISC/MapsTell teamprofiel)

2 en 3: Strategische ontwikkelings- en planningstools

4: Leiderschapscompetenties ontwikkelen volgens Covey, accountability, veerkracht en eigenaarschap

5: Verandermanagement, verdieping

6: Casus: Strategie in Actie

Voor wie is de cursus bedoeld:

Ben je minimaal 3 jaar manager of teamleider en wil je je verder ontwikkelen qua strategische visie en een succesvol en effectief team creëren? Dan is deze intensieve management cursus bedoeld voor jou.

Wat is het effect van de cursus, wat kun je, of wat doe je anders?

De cursus leert je een strategische kijk op je bedrijf en markt(en) waarin je opereert, evenals verdiepende management vaardigheden. De kwaliteit van je persoonlijk leiderschap stijgt, evenals de kwaliteit van je team en die van je organisatie.

Schrijf je in

Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Carrièrepoort.

DD dash MM dash JJJJ
Aan welke training wil je deelnemen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De cursus leert je nieuwe management vaardigheden en stimuleert je communicatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. De kwaliteit van je persoonlijk leiderschap stijgt, evenals de kwaliteit van je team en die van je organisatie.

Wij zijn aangesloten bij en lid van