Management development

Basis

Vakgebied

 Persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling

Opleidingsniveau

HBO+

Duur

drie dagdelen

Investering

995 euro, incl. BTW.

Cursus – management vaardigheden en persoonlijk leiderschap

Deze cursus biedt je de mogelijkheid om de kwaliteit van je organisatie, van je (aankomende) rol als manager en de kwaliteit van je medewerkers te verbeteren. De succesfactoren zijn de concrete SMARTI benadering en de praktische koppeling tussen theorie en werkveld, met inspirerende gastsprekers.

De wisselende groep- en individuele sessies zorgen voor groei van jezelf, je team en van de kwaliteit van de organisatie waar je werkt of gaat werken. Het zorgt bijvoorbeeld dat je samen stapsgewijs beter wilt worden, in co-creatie leert en inzet op welke manier taakvolwassenheid inzichtelijk te maken is. Ook leer je om de taakvolwassenheid van je team te ontwikkelen op een inspirerende manier.

Gedurende 3 dagdelen leer je thema’s die bijdragen aan (persoonlijk) leiderschap, veerkracht en kwaliteitsverbetering van de manager en zijn/haar team. De werkvorm is uitdagend, theorie is gekoppeld aan praktische cases en we stimuleren co-creatie: met situaties uit ieders organisatie kom je tot de meest succesvolle praktijkbenadering en leren we dus veel van elkaar.

De cursusleiders zijn HBO+ professionals met ervaring in diverse werkvelden. Bij het leren gaan we uit van zowel denken, voelen als doen. Het zal van tijd tot tijd confronterend kunnen zijn, om opbouwend te werken aan ieders persoonlijk leiderschap. Omdat iedere deelnemer een persoonlijk leerplan maakt en opdrachten krijgt die uitgewerkt worden in de eigen organisatie zorgen we voor een win-win: de deelnemer leert snel, en zijn/haar school profiteert direct van de praktijksituaties die uitgewerkt worden. Twee individuele gesprekken van een uur zijn onderdeel van het programma. Elk dagdeel wordt afgerond door het maken van individuele thuisopdrachten. Alleen als alle opdrachten met een voldoende zijn beoordeeld door de cursusleider, ontvangt de deelnemer ter afronding een certificaat met de verklaring dat je de cursus managementvaardigheden en persoonlijk leiderschap met positief resultaat hebt gevolgd en afgerond.

Inhoud van de training

Deze cursus behandelt het volgende

1: Werken aan persoonlijk leiderschap + bespreken DISC profiel

2 en 3: Managen van medewerkers / situationeel leidinggeven

4: Effectieve en ethische communicatie, conflicthantering

5: Motivatie- en inspiratietechnieken, besluitvorming

6: Stakeholder management, beïnvloedingsmethodieken

7: Verandermanagement, introductie

8: Persoonlijk leiderschap ==> wendbaarheid en veerkracht

Voor wie is de cursus bedoeld:

Ben je als (aankomend) manager of teamleider vitaal, excellent en inspirerend? Dan is deze intensieve management cursus niet bedoeld voor jou. Voor alle aankomende en startende managers die managementvaardigheden willen versterken en aan persoonlijk leiderschap willen werken, is dit een uitstekende keuze.

Wat is het effect van de cursus, wat kun je, of wat doe je anders?

De cursus leert je nieuwe management vaardigheden en stimuleert je communicatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. De kwaliteit van je persoonlijk leiderschap stijgt, evenals de kwaliteit van je team en die van je organisatie.

Wat verder belangrijk is

  • De cursus start met een DISC/MapsTell test. Dit is een persoonlijkheidstest die je inzicht geeft in je voorkeursgedrag. Ook biedt het veel handvatten voor zelfontwikkeling. Voor de cursus start, krijg je een online vragenlijst gestuurd, waarmee jouw Resultaten & Routebeschrijving wordt gemaakt. De uitkomst wordt weergegeven in een helder rapport en besproken tijdens de eerste cursusdag.
  • Je studiebelasting is naar verwachting 12 à 15 uur per maand.
  • Omgaan met dilemma’s van Rob Hogewoning

Schrijf je in

Door je in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Carrièrepoort.

DD dash MM dash JJJJ
Aan welke training wil je deelnemen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De cursus leert je nieuwe management vaardigheden en stimuleert je communicatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. De kwaliteit van je persoonlijk leiderschap stijgt, evenals de kwaliteit van je team en die van je organisatie.

Wij zijn aangesloten bij en lid van