Outplacementtraject

Is een outplacementtraject iets voor jou?

Ben je, om welke reden dan ook, ontslagen door je werkgever en moet je op zoek naar ander werk? Dan kom je in aanmerking voor ons outplacementtraject. We leggen je graag uit wat een outplacementtraject is en hoe het precies werkt.  

NVrijblijvende intake
NAdvies op maat
NTransparante prijzen

Direct vrijblijvende intake

Direct sparren met een outplacementcoach bij jou in de buurt? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Bij Carrièrepoort vinden we het belangrijk dat je iedere dag met een goed gevoel naar je werk gaat. Op het moment dat je door je werkgever boventallig bent verklaard of dit gevoel niet meer ervaart, is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. De specialisten van Carrièrepoort helpen je hier graag mee door middel van ons outplacementtraject. 

Wat is een outplacementtraject en hoe werkt het?  

Tijdens ons outplacementtraject helpen onze specialisten je professioneel en doelgericht door jouw gehele sollicitatieproces heen. Hierbij houden we rekening met jouw behoeften, snelheid en persoonlijke situatie. Het gaat om jou tijdens de begeleiding. Gedurende het traject zullen er altijd drie verschillende fase doorlopen worden, ongeacht welk pakket je gekozen hebt. We vertellen je graag wat meer over de verschillende fases die je tijdens het outplacementtraject zult doorlopen. 

Reflectie en Rouwverwerking

Allereerst is het van belang dat je start met zelfreflectie en zelfkennis. In de eerste fase van ons outplacementtraject zal je samen met je coach onderzoeken wat je het hardst nodig hebt voordat je start met solliciteren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je twijfelt over je huidige of vorige beroep. Je achterhaalt dan eerst welke kwaliteiten je bezit, en wat jij het liefst in de toekomst zou willen doen. Hierbij gebruiken we het trechtermodel voor de arbeidsmarkt. In deze fase is het ook mogelijk om een persoonlijkheids- en/of beroepskeuzetest te maken om een beter beeld te krijgen van welke baan bij je past.

Daarnaast kan het voorkomen dat je eerst moet verwerken dat je jouw baan hebt verloren of gaat verliezen. In deze rouwverwerking helpen we je stapsgewijs om tot een realisatie- en acceptatiemoment te komen. Hoe deze fase precies wordt vormgegeven, is dus volledig afhankelijk van jouw situatie. Binnen deze fase sta jij als persoon centraal; je stelt je eigen functieprofiel geleidelijk op en doet een arbeidsmarktcheck. We bekijken vervolgens graag samen welke mogelijkheden er zijn binnen jouw regio.  

Profilering en sollicitatie

In de tweede fase staat jouw persoonlijke ontwikkeling voorop. Samen met je coach ga je op zoek naar banen die goed bij jou passen en ga je je oriënteren binnen de arbeidsmarkt. Je ontdekt waar kansen liggen en hoe jij jezelf kunt profileren. Daarnaast werf je nieuwe vaardigheden die je uiteindelijk zullen helpen om een passende baan te vinden. Je leert effectief solliciteren waarin je jezelf écht als een expert opstelt. We zorgen ervoor dat je goed zichtbaar en vindbaar bent, zoals bijvoorbeeld op LinkedIn en andere sociale media. Tot slot helpen we je in deze fase met de uitwerking van je CV en motivatiebrief. Bovendien is het mogelijk om sollicitatiegesprekken te oefenen. Op die manier ben jij optimaal voorbereid op de arbeidsmarkt.  

Realisatie 

In de laatste fase zoeken we samen naar vacatures die aansluiten op jouw kwaliteiten en werkervaring. Bij Carrièrepoort werken we met JobDigger. Dit is het meest gebruiksvriendelijke vacaturezoeksysteem in Nederland. Het voordeel van deze methode is dat je eenvoudig een zoekprofiel instelt met jouw interesses. Op die manier ontvang je dagelijks actuele vacatures in je mailbox, die écht bij jou passen. Vind je het moeilijk om het juiste zoekprofiel in te stellen? Dan koppelen we je aan een online Job-Hunter. Zij helpen jou met het inrichten van jouw JobDigger-profiel. Met deze aanpak blijkt dat ruim 8 op de 10 mensen succesvol een nieuwe baan krijgt binnen 6 tot 7 maanden. 

VRAAG & ANTWOORD

Meer informatie over ons Outplacementtraject

Wat kost een outplacementtraject? 

Carrièrepoort heeft drie verschillende standaardpakketten ter beschikking. Welk pakket je kiest is afhankelijk van jouw wensen. Onze pakketten hebben een vaste prijs, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Onderstaand vind je onze huidige pakketten. Hierin staan de verschillende onderdelen die binnen het traject aan bod komen, en hoe lang het traject zal plaatsvinden.  

Het is daarnaast ook mogelijk om samen met je coach een persoonlijk outplacementtraject samen te stellen. Ook hier worden vooraf de kosten voor je brekend.  

Transitiebudget 

Vaak krijg je na je ontslag een bepaald transitiebudget van je werkgever mee, waarmee je (gedeeltelijk) de kosten van jouw outplacementtraject kunt betalen. Ben je benieuwd of jij hier ook recht op hebt? Neem dan contact met ons op.  

Direct vrijblijvende intake

Direct sparren met een outplacementcoach bij jou in de buurt? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Onze outplacement locaties

Ons outplacementbureau levert outplacementtrajecten op verschillende locaties door heel Nederland, zo zijn wij onder andere werkzaam in:

West-Nederland

Rotterdam

Amsterdam

Zierikzee

Den Haag

Gouda

 

Midden-Nederland

Amersfoort

Utrecht

Hilversum

Noord-Nederland

Alkmaar

Sneek

Leeuwarden

Den Helder

Oost-Nederland

Almelo

Apeldoorn

Arnhem

Assen

Deventer

Ede

Meppel

Nijmegen

Zuid-Nederland

Den Bosch

Tilburg

Eindhoven

Breda

 

Pin It on Pinterest