Groepsoutplacement

Groepsoutplacement, iets voor uw bedrijf?

Vrijblijvende intake
Advies op maat
Transparante prijzen

Direct vrijblijvende intake

Direct sparren met een outplacementcoach bij jou in de buurt? Krijg advies en meer informatie gericht op uw situatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Professionele Groepsoutplacement

De kernwoorden van professionele groepsoutplacement zijn snelheid, empathie, duidelijkheid, heldere communicatie en toekomstgerichtheid. Carrièrepoort uit Rotterdam is gespecialiseerd in het opzetten van professionele individuele en groepsoutplacements van 2 tot 100 medewerkers. Indien het gaat om grotere groepen, hebben we ook veel ervaring met het opzetten en bemensen van een mobiliteitscentrum. Altijd passend bij uw situatie en budget. We bieden werk-naar-werk begeleiding (WNWB) voor groepen al aan vanaf € 1.650,- excl. btw per medewerker!

Voordelen van een professionele aanpak bij groepsoutplacement

Bij een reorganisatie waar meerdere medewerkers boventallig worden, is een professionele aanpak cruciaal. De groepsoutplacement op professionele wijze begeleiden, heeft de volgende voordelen:

 • Er is minder weerstand en onrust bij de betrokken medewerkers, ze tonen eerder begrip en zijn sneller bereid om mee te werken;
 • Het zorgt voor snellere verwerking van emoties en onzekerheid;
 • Het creëert sneller overeenstemming over de VSO;
 • De kans op een nieuwe baan is hoger.

Aandachtspunten bij professionele groepsoutplacement

Bij een professionele aanpak van groepsoutplacement moet veel aandacht zijn voor:

 • (Collectieve) rouwverwerking, de eerste opvang bij het verlies van de baan.
 • Heldere communicatie en duidelijkheid over de vervolgstappen. Het managen van ieders verwachting zorgt voor het meeste draagvlak en medewerking.
 • Rouwverwerking van medewerkers. Het vraagt om een balans tussen enerzijds tijd en ruimte geven voor verwerking en anderzijds voldoende snelheid en ondersteuning bieden om weer gericht op de toekomst te zijn.
 • Arbeidsmarktoriëntatie; zodat medewerkers weer een realistisch perspectief krijgen op de (on)mogelijkheden in de huidige arbeidsmarkt.

Begeleiding in fases voor medewerkers

In een combinatie van individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten krijgen medewerkers vervolgens de meest passende begeleiding. Ze doorlopen in eigen tempo en begripsniveau 3 fasen:

 • Fase 1: Het versterken van zelfkennis door middel van coaching
 • Fase 2: Vitaliseren van sollicitatiekennis en -aanpak, voor de beste voorbereiding op het sollicitatieproces
 • Fase 3: Het succesvol krijgen van een interessante, passende baan

Daarnaast bieden we nog een alternatieve module aan die de laatste jaren steeds vaker wordt gekozen; namelijk ondernemerscoaching.

 

groepsoutplacement

Vind een nieuwe passende baan voor medewerkers

De afstand tot de arbeidsmarkt en de persoonlijke situatie van de medewerker bepaalt de intensiteit van elk outplacementtraject: een kort, middellang of lang outplacement traject. Kortom, op die manier zorgen we altijd voor  begeleiding op maat met een hoge successcore. Momenteel vindt 9 op de 10 medewerkers via onze begeleiding binnen 2 tot 7 maanden weer een nieuwe baan. Wilt u advies op maat of verder sparren? Bel dan naar 010 – 785 71 78, stuur een e-mail naar info@carrierepoort.nl voor een vrijblijvend advies of vul onderstaand formulier in.