Outplacement 50 +

Veel ‘oudere jongeren’ hebben vaak het idee dat het voor hen moeilijker is om aan een nieuwe functie te komen. Vaak krijgen wij dan ook de vraag ‘hoe groot is nu de kans dat ik als 50plusser een nieuwe baan vind’? In de praktijk blijkt echter dat een outplacement traject van Carrièrepoort voor ruim 7 op de 10 vijftigplussers resulteert in een passende, nieuwe baan. De kansen zijn dus erg groot!

Wij spreken overigens liever over ‘ervaren werkzoekenden’ dan over 50plussers, om het stigma dat op 50+ rust te vermijden. Er zijn qua begeleiding een paar zaken waar we extra aandacht aan besteden. Het in kaart brengen van de onderscheidende punten (denk aan de jarenlange ervaring, mentorschap, rust brengen in teams met veel ‘jonge honden’) en deze op een concrete manier benoemen in CV, motivatiebrief en bijvoorbeeld op LinkedIn. Het zijn maar enkele punten van de aanpak die zorgen voor een succesvolle zoektocht naar een nieuwe functie.

Outplacement met baangarantie

Wij horen regelmatig de vraag naar een ‘garantie’ op een nieuwe functie. Daar gaan we in onze maatwerk pakketten ver in mee. Wij leveren alle mogelijke inspanningen om je 98% kans te bieden op een nieuwe baan, in een intensief begeleidingstraject. Je moet hierbij denken aan een flinke bijspijker cursus over social media tot aan een persoonlijke Jobhunter. Neem voor meer informatie over deze mogelijkheid contact met ons op.

Uiteraard heeft iedereen verschillende behoeftes en is het maar net de vraag welke modules jij nodig hebt. Tijdens een vrijblijvend gesprek leggen wij graag uit op welke manier we jou intensief kunnen begeleiden, wat er als ervaren werkzoekende nodig is qua presentatie, CV opbouw, motivatiebrieven, netwerken en social media aanpak. Ook onze praktische en doelgerichte hulpmiddelen als de Carrièretrechter en ons vacaturezoeksysteem demonstreren we, onder het genot van een kopje koffie. Aan het einde van dit intensieve traject heeft LinkedIn in ieder geval geen geheimen meer en breng je jezelf, Met optioneel een jobhunter, fluitend aan de man. Jij zet nu de volgende stap in de carrière!

Ik voelde mij als oudere werknemer niet meer gewenst, want waarom zou je een oudere verkiezen boven een jonge frisse werknemer? Vronie liet mij uiteindelijk het licht zien dat juist als oudere werknemer je kwaliteiten hebt die jongeren niet eens kunnen hebben zoals uiteraard ervaring. Met dit hernieuwde zelfvertrouwen en enkele nieuwe inzichten koppelde Vronie mij aan een aantal vacatures. Bij één mocht ik op gesprek komen en was het gelijk raak. Ik had dit aan het begin van het traject totaal niet verwacht des te groter mijn blijdschap uiteindelijk!
J.F Verhoeven

Ervaren werknemers kiezen voor Carrièrepoort omdat:

  • plaatsingsresultaat van deze groep 71% is;
  • Er altijd een coach dichtbij is;
  • Wij inspelen op jou behoeftes met de juiste coach en traject;
  • Je alleen kiest wat jij écht nodig hebt.
50+ outplacementtraject

Neem contact op