Wat is outplacement

Outplacement

Met Outplacement vind je zo snel mogelijk weer die baan die bij jou past. Maar wat is outplacement precies en wat levert het je op?

De eerste vraag die je jezelf stelt is: wat heb ik nu het hardst nodig om een nieuwe baan te vinden? Eerst even stilstaan bij mezelf, scherp krijgen wat ik echt wil of wil je gewoon snel weer een passende baan?

Carrièrepoort begeleidt werknemers van werk naar werk. Inmiddels hebben wij enkele honderden trajecten gedaan met een gemiddeld plaatsingsresultaat van 91%, daar zijn we trots op. Ook voor de meest ervaren mensen, de 50-plussers, bereiken we een hoog plaatsingsresultaat: 71%. Dit resultaat willen we constant verbeteren.

outplacement

Het Traject

Het outplacementtraject uitgelegd

outplacementtraject

Het Merk ‘IK’

Je outplacement begeleiding start met stilstaan bij jezelf. Dit noemen we ook wel het merk ‘IK’. Voor sommigen is het nodig om te verwerken dat je geen baan hebt of binnenkort kwijtraakt, dat vinden wij ook belangrijk om bij stil te staan. Vervolgens kijken we naar de toekomst: welke vervolgfunctie wil je en wat past bij je? Dat doen we door een persoonlijkheids- en/of loopbaantest, de Carrièretrechter; je gaat stapsgewijs je eigen functieprofiel opstellen. Ook doen we een arbeidsmarkt check om te bepalen hoeveel kans je hebt op de functie die je graag wilt. En bekijken we wat de overige kansen in jouw regio zijn?

Onze Aanpak

Wat levert outplacement mij nu op? Vooral veel duidelijkheid, richting en persoonlijke ontwikkeling; duidelijkheid over de baan die bij je past en focus en nieuwe vaardigheden om die nieuwe baan te vinden. Bij Carrièrepoort leer je de meest effectieve aanpak om te solliciteren, zodat je jezelf beter presenteert, goed zichtbaar en vindbaar bent. Denk hierbij aan social media, een unieke en pakkende CV, motivatiebrief, LinkedIn profiel als laatste oefenen wanneer nodig ook sollicitatiegesprekken

Netwerken

Realiseer je dat momenteel 7 op de 10 banen worden verkregen via netwerken. Via outplacement leer je op een natuurlijke manier te netwerken wat zorgt voor toegang tot de beste netwerken die jou weer aan een baan kunnen helpen. Ook brengt Carrièrepoort haar zakelijke netwerk in.

91% slagingspercentage

Je krijgt ondersteuning om op allerlei manieren aan vacatures te komen en ingangen te krijgen bij werkgevers. Wij hebben een groot netwerk in sectoren als de zorg, ICT, onderwijs, welzijn, cultuur, bankwezen, verzekeringsbedrijven, kunst, industrie, automotive, corporaties, media, waterschappen, publieke omroepen en andere semi-overheden.

JobPoort

Wij werken met JobPoort: hèt meest gebruiksvriendelijke vacaturezoeksysteem in Nederland. Alle online vacatures vind je vanaf nu. Je stelt je zoekprofiel in en je krijgt dagelijks interessante banen in je mailbox.  Als laatste stap kunnen we een regionale job hunter inzetten. Deze gaat met jouw CV onder de arm lobbyen bij werkgevers om je onder de aandacht te brengen.

Prijzen

Onze standaard pakketten

Zo snel mogelijk starten? Bestel dan direct het pakket wat bij jou past.
Je kan ook in samenspraak met een coach je eigen pakket samenstellen

Waarom Carrièrepoort

Cliënten kiezen Carrièrepoort omdat:

Wij werken landelijk met 15 senior loopbaancoaches. Elke coach heeft zijn of haar eigen specialisme. Zo zijn er coaches die ervaring hebben in de zorg, het onderwijs of juist in het bedrijfsleven. Wij koppelen alleen coaches die het beste bij jou passen. Dat onderzoeken we tijdens onze vrijblijvende en gratis telefonische intake.

Ook heeft Carrièrepoort een groot zakelijk netwerk. Dat zorgt voor veel ingangen om jou snel weer aan een passende baan te helpen. Verder werken wij met het online vacature-zoeksysteem Jobpoort. Werkelijk elke denkbare online vacature staat er in en daar krijg jij toegang toe! Dat alles zorgt voor het hoge plaatsingsresultaat van 91% / 76% (50+).

check mark Altijd een coach in de buurt
check mark Hoog plaatsingsresultaat
check mark Clienten geven Carrièrepoort ★★★★½
check mark Thuis in alle sectoren

check mark Kies alleen wat jij nodig hebt
check mark Advies op maat
check mark Transparante prijzen
check mark Vrijblijvende intake met coach

Ik heb Guy, mijn coach, leren kennen als een zeer betrokken en bekwame coach die uitgebreid de tijd nam om mijn situatie duidelijk te krijgen. Door verschillende tests en persoonlijke gesprekken heb ik nu een helder persoonsprofiel.

Jean de Ridder

Meer info?

Meer info?

Wij zitten elke werkdag voor je klaar! je kunt ons bereiken via:

☎ 010 – 785 71 78;
📧 outplacement@carrierepoort.nl;
🗪 De chat – Rechtsonder in je scherm;
⌨ Contactformulier onderaan deze pagina.

carrierepoort logo

Direct vrijblijvende intake

Direct sparren met een outplacementcoach bij jou in de buurt? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

outplacement transitiebudget

Johan Eekma, Directie Carrièrepoort

Vraag & Antwoord

Outplacement, wat is het?

Outplacement is werk naar werk begeleiding. Wanneer je boventallig bent, wil je weer zo snel mogelijk de baan die bij jou past. Outplacement biedt jou de handvatten om dit proces sneller en beter te doorlopen. Outplacement maakt voor jou helder welke baan echt bij je past, wie jijzelf bent en -wanneer nodig- helpt het ook bij de verwerking van het verlies van de vorige baan.

Is de intake vrijblijvend?

Het eerste gesprek zal een telefonische intake zijn, waarna wij jou kunnen koppelen aan een passende coach. Hierna heb je een gesprek/ intake bij jou in de buurt met de coach. Beide gesprekken zijn vrijblijvend.

Bepaal ik zelf wanneer ik start?

Jij bepaalt zelf wanneer je start. Wanneer jij er klaar voor bent zijn wij het ook.

Kan ik mijn eigen coach kiezen?

Na de intake met je coach is het aan jou om te kiezen of jij met deze coach het traject wil doorlopen. Is er geen goede klik of is het niet wat je ervan verwacht had , dan kunnen we samen verder kijken naar een beter passende coach.

Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn werkgever (mee)betaalt?

Vaak krijg je van je werkgever een zogenoemd transitiebudget mee, hiermee kun jij dus outplacement bekostigen en kost het je zelf helemaal niks. Neem contact met ons op voor advies.

Outplacement met baangarantie?

Bij sommige pakketten garanderen wij dat jij na afloop van het traject een nieuwe passende baan hebt. Informeer naar de mogelijkheden.

Wat is Jobpoort?

Jobpoort is ons online vacature systeem, hiermee kun jij elke denkbare vacature vinden. Je stelt met onze online jobhunter een persoons- en zoekprofiel op. Hierdoor krijg jij alle vacatures te zien die bij jou passen. De jobcoach zal je uiteraard ook uitleggen hoe het systeem werkt.

Hoe weet ik welke modules ik nodig heb?

Telefonisch kunnen wij jou hier al een goede indicatie van geven, tijdens je tweede intake zal je coach in overleg met jou helemaal helder hebben welke modules jij nodig hebt.

In welke regio’s kan ik terecht / waar zijn de sessies?

Carrièrepoort is landelijk werkend, je kunt dus overal terecht. Wij hebben verschillende locaties waar onze sessies plaats vinden. Kijk even bij ‘Vestigingen’ of ‘Contact’ waar jij terecht kunt.

Wat is het plaatsingspercentage en hoe meten jullie dat?

Het plaatsingspercentage is het aantal cliënten dat na afloop van een traject weer een passende baan heeft. Dit krijgen wij door van de coaches na afloop elk traject. Momenteel is ons plaatsingspercentage 92%. Voor 50+ medewerkers is ons plaatsingspercentage 74%.

CARRIÈREPOORT OUTPLACEMENT

Van der Takstraat 28 3071 LL, Rotterdam