Loopbaancoaching

Wat is Loopbaanbegeleiding

Allereerst is het belangrijk om een keuze te maken wat op jou van toepassing is. Is je loopbaanvraag helder en wil je gelijk je loopbaanontwikkeling een boost geven met onze loopbaanproducten.

Loopbaanvraag nog niet helder. Of heb je eerst meer verdieping in je probleemstelling nodig en een loopbaancoach die samen met jou een plan van aanpak maakt.

loopbaancoach

Loopbaanvraag helder

 

Je hebt al een duidelijk beeld en een concrete loopbaanvraag. Dit zijn de 5 meest gestelde loopbaanvragen:

 • Ik wil mezelf beter presenteren;
 • Ik wil doorgroeien in mijn functie;
 • Ik wil beter leren communiceren;
 • Hoe maak ik mijn volgende carrièrestap;
 • Ik wil een vaardigheid of competentie verbeteren.

Zit jouw loopbaanthema er niet bij? Neem contact met ons op, we bieden altijd maatwerk!

Het werkt allemaal mee aan je persoonlijk leiderschap. En dat is precies waar het bij ons om draait: jou succesvoller, veerkrachtiger en met meer plezier je werk te doen. Het versterkt je zelfvertrouwen, je maakt de carrièrestappen die je wilt of je doet je werk met meer gemak en plezier. Wij helpen je graag en met succes* bij je volgende carrièrestap. Daardoor blijft het werk interessant voor jou, en jij blijft interessant voor je werkgever.

Binnen enkele maanden heb je jouw gewenste inzichten en doelen bereikt. Concreet beheers je na afronding de vaardigheden/competenties die je voor ogen had of je hebt het pad naar je volgende carrièrestap duidelijk. Kortom, je hebt de (her)oriëntatie afgerond die je voor ogen had.

*succes: na evaluatie van ruim 115 loopbaantrajecten bleek dat 94% van de ondervraagden hun doel helemaal of grotendeels hadden bereikt.

loopbaanvraag nog niet helder

 

Vaak begint een loopbaanvraag met een onbestemd gevoel: het kriebelt of jeukt, maar je kunt het niet goed benoemen. Je kunt je futloos op het werk voelen en/of je bent aan het eind van de dag totaal uitgeput. Kortom, er klopt iets niet op je werk. Je zit met vragen als:

Hoe kom ik erachter wat ik echt wil?

ik wil iets anders, maar ik weet niet wat.

Past mijn baan wel echt bij mij?

 Je kunt het lastig vinden om het bespreekbaar te maken, daarom duurt het even voordat je actie gaat ondernemen. En hoe pak je dat dan aan? En wat zal je manager daar van vinden? En, wat kost coaching? Nu komt loopbaancoaching in beeld. We zien dus een aantal ‘vage’ kenmerken. Wees gerust, het hoeft nog niet perfect en helder geformuleerd te zijn voordat je kunt beginnen om jezelf of de situatie verbeteren.

Een van de kwaliteiten van de loopbaan coach is om die ‘brei aan symptomen’ te vertalen naar een heldere coachvraag, een bijbehorend plan van aanpak en meetbaar resultaat.

outplacement

Waarom Carrièrepoort

Cliënten kiezen Carrièrepoort omdat:

Wij werken landelijk met 15 senior loopbaancoaches. Elke coach heeft zijn of haar eigen specialisme. Zo zijn er coaches die ervaring hebben in de zorg, het onderwijs of juist in het bedrijfsleven. Wij koppelen alleen coaches die het beste bij jou passen. Dat onderzoeken we tijdens onze vrijblijvende en gratis telefonische intake.

Altijd een coach in de buurt
Hoog plaatsingsresultaat
Clienten geven Carrièrepoort ★★★★½ Thuis in alle sectoren

Kies alleen wat jij nodig hebt
Advies op maat
Transparante prijzen
Vrijblijvende intake met coach

Johan hield mij de spiegel voor. Dit leerde me uit te gaan van m’n eigen kracht. Door de concrete handvatten kon ik direct aan de slag!

A. Heijne

Meer info?

Meer info?

Wij zitten elke werkdag voor je klaar! je kunt ons bereiken via:

☎ 010 – 785 71 78;
📧 loopbaan@carrierepoort.nl;
🗪 De chat – Rechtsonder in je scherm;
⌨ Contactformulier onderaan deze pagina.

Het Traject

Het Loopbaantraject uitgelegd

Loopbaanbegeleiding coach

Je loopbaan vraag bespreek je tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek met een loopbaanbegeleider (loopbaancoach). De loopbaan coach zal door de gerichte vraagstelling in korte tijd duidelijk hebben wat de kern van je vraagstuk is. Neem als voorbeeld loopbaanvraag dat je beter wilt presenteren op je werk. Op basis van de intake stelt de loopbaancoach je extra vragen over je huidige situatie, bijvoorbeeld:

 • wat gebeurt er nu als je je moet presenteren op je werk?
 • wat maakt het vervelend voor je dat je jezelf niet goed kunt presenteren?
 • welke presentatietechnieken ken je?
 • wie is voor jou een goed voorbeeld van iemand die goed kan presenteren?
 • hoe ziet het er uit als je jezelf goed kunt presenteren?
 • Hoe schets je je toekomst met je nieuwe inzichten?
 • Hoe reageren je collega’s nu op je?

Met de antwoorden die de coach van je krijgt, stelt hij/zij een persoonlijk plan van aanpak op. Daarin staat wat er nodig is om jouw doelen te bereiken. Er zijn veel technieken en methoden om te zorgen dat je jezelf verbetert, inzichten krijgt en je doelen kunt bereiken. We hanteren diverse persoonlijkheidstests als Insights Discovery Profiles, DISC en MBTI. Diagnostische modellen als Spiral Dynamics, Kernkwadranten en de Logische Niveaus van Dilts helpen goed bij inzicht krijgen in de kern van je loopbaanvraagstuk. En we werken succesvol met NLP technieken. Denk hierbij aan Reframing personal history, Anchoring, Mission Clarification, Index Computations, Leiderschapstijlen, werken vanuit je ‘WHY’ en het ombuigen van belemmerende overtuigingen). Door doelgerichte opdrachten en het doorspreken van situaties waarin je vastloopt, krijg je inzicht in je probleem. Ook kan het nuttig zijn om een beroepskeuzetest, competentietest of persoonlijkheidstest te doen. Ze bieden inzicht in je sterktes, valkuilen, leerpunten en kansen.

Stap voor stap zul je weer de regie nemen om jouw persoonlijke groei of doorbraak te realiseren. Ook krijg je op het juiste moment de juiste instrumenten aangereikt van je loopbaancoach om je loopbaanvraag te beantwoorden. Vaak binnen 4 tot 5 gesprekken heb je je doel(en) al bereikt, zodat je de juiste vervolgstappen in je carrière kunt maken.

Loopbaantraject
Loopbaanbegeleiding

Elk traject kent 6 stappen:

 1. Kennismaken en een vertrouwd en veilig gevoel krijgen bij jouw coach;
 2. Analyse van jouw vraagstuk en opstellen van een persoonlijk plan van aanpak;
 3. Creëren van inzichten en leren nieuwe technieken;
 4. Toepassen van je nieuwe inzichten en technieken;
 5. Evaluatie of je doel(en) bereikt zijn.
 6. Borgen van je doelen en loopbaanperspectief*. 

*Circa 6 maanden na afronding plannen we nog een (telefonisch) gesprek in om te checken of je doel nog altijd gerealiseerd is. Indien nodig geven we extra tips of plannen nog een gesprek in om je (weer) alert op jezelf te laten zijn.

Iliana heeft mij op een hele duidelijke, transparante en eerlijke manier alles weten uit te leggen. Ze gaf mij ook een zekere mate van geruststelling, door haar positieve inbreng en motivaties heeft ze mij de juiste richtingen weten aan te geven.

Marco Slagter

Prijzen

Onze Pakketten

Offerte aanvragen

Wat kost Loopbaanbegeleiding?

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget of employability budget waarmee het traject bekostigd kan worden. Een loopbaantraject start al vanaf € 975,- exclusief BTW. Zie pakket 1.

Liever zelf kiezen welke modules je wil afnemen? Laat dan je gegevens achter en wij benaderen jou binnen één werkdag.

 

loopbaanbegeleiding kosten

In het kort

Telefonische intake

Wij brengen je situatie in kaart en koppelen voor het vervolggesprek één van onze coaches die bij jou past.

Intake met coach

Het intakegesprek met de coach, bij jou in de buurt. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend.

Jij kiest

Na de intake beslis jij of je het loopbaantraject wil starten met de betreffende coach.

carrierepoort logo

Direct vrijblijvende intake

vertel ons jouw situatie en wij plannen direct een vrijblijvend gesprek in met één van onze coaches.

CARRIÈREPOORT LOOPBAANBEGELEIDING

Van der Takstraat 28 3071 LL, Rotterdam