Beroepskeuzetest

NVrijblijvende intake
NAdvies op maat
NTransparante prijzen

Het doen van een beroepskeuzetest is een handige tool voor loopbaancoaches om jou inzicht te geven in beroepen die goed bij je passen. Een dergelijke test kan ingezet worden wanneer je vastloopt in je huidige carrière en iets anders wilt, maar niet precies weet wat. Doe de beroepskeuzetest die een analyse maakt van jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en zaken waar je wat minder goed in bent. Daaruit komt een advies met passende beroepen.

Doe de beroepskeuzetest gebaseerd op het RIASOC-model

Veel beroepskeuzetests zijn gebaseerd op het gedachtengoed van dr. John Holland. Hij ontwierp een theorie waarin hij zes verschillende persoonlijkheidskenmerken onderscheidde.

Dit is het zogenaamde RIASOC-model en bestaat uit:

  • Realistische mensen die graag met hun handen werken en het leuk vinden om apparaten of voertuigen te bedienen.
  • Intellectuele mensen die onderzoekend, analytisch en leergierig zijn.
  • Artistieke mensen zijn van nature creatief en origineel.
  • Sociale mensen helpen graag anderen of vinden het leuk om mensen iets bij te brengen.
  • Ondernemende mensen zijn initiatiefrijk, durven risico’s te nemen en nemen van nature de leiding in situaties.
  • Conventionele mensen zijn vaak perfectionistisch, werken het liefst gestructureerd en volgens gemaakte afspraken.

Natuurlijk val je niet slechts in één categorie, maar is je persoonlijkheid opgebouwd uit meerdere kenmerken. Jouw persoonlijke loopbaancoach van Carrièrepoort kan jou hierin begeleiden en uitleg geven bij de uitkomst na het doen van jouw beroepskeuzetest.

Direct vrijblijvende intake

Direct sparren met een loopbaanbegeleidingscoach bij jou in de buurt? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Is een beroepskeuzetest iets voor mij?

Wanneer je Carrièrepoort inschakelt om samen met een coach erachter te komen waar jouw loopbaan het beste heen kan gaan, zal dit niet slechts gebaseerd worden op het doen van een beroepskeuzetest. In een loopbaantraject zal er aan de hand van gesprekken en vele andere bewezen testen en methodes een plan opgesteld worden met bereikbare doelen. Hierin sta jij centraal en word je begeleid door jouw coach in het behalen van die doelen.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de mogelijkheden van loopbaanbegeleiding door een van de coaches van Carrièrepoort? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 010 – 785 71 78 of door een e-mail te sturen naar info@carrierepoort.nl. Wij beantwoorden graag al je vragen en helpen jou de volgende stap te zetten met het doen van een beroepskeuzetest.