Leestijd: 3 minuten | Gemiddelde waardering: 4.1/5

Kleine dingen maken een wereld van verschil

Als kind hoor je al uitspraken zoals ‘het zijn de kleine dingen die het doen’ en ‘stap voor stap’.Daarmee krijgen we van jongs af aan mee dat de kleine dingen in het leven een wereld van verschil kunnen maken. Echter vertroebelt onze blik en lijken we, naar mate we ouder worden, vooral te denken aan het grote geheel en de grote resultaten die geboekt kunnen worden. Juist wanneer we ons blindstaren op groot-groter-grootst, zal de uitkomst met name frustratie zijn. Het is goed om terug te gaan naar die kleinere blik, die zal juist op den duur veel meer voor je kunnen betekenen. 

 

Challenge: Bekijk onderstaande video en lees nogmaals bovenstaande alinea. Komt bovenstaande alinea nu anders binnen?

 

 

 

Leonie Mijnlieff

Senior Coach

“Be smart follow your heart”

Hoe meer mensen vanuit eigen kracht leven, hun unieke talenten kunnen inzetten en op hun plek zitten, des te gelukkiger we met z’n allen worden!

Als loopbaancoach heb ik veel aandacht voor jou en je loopbaanvraag. Tegelijkertijd prikkel ik je ook om net even dat stapje extra te nemen. Voel je dat je niet helemaal op je plek zit of dat je meer uit jezelf kan halen? Ik daag je uit om het beste potentieel dat jij in je hebt naar boven te halen en zo worden de doelen en wensen al snel helder.

 

”Bovenstaande video raakte mij”

Wat was het dat mij zo raakte? Deze vraag stelde ik mij en na enig nadenken en voelen, merkte ik dat wat me raakte twee dingen zijn:

1. dat we allemaal onderdeel uitmaken van een groter geheel;
2. dat een kleine verandering al zo’n impact kan hebben op de omgeving.

Dit fenomeen zien we ook terug in de levensbiografie van de mens. Waar je geboren wordt, de keuzes die je maakt en de positieve en negatieve gebeurtenissen in je leven kunnen van enorme invloed zijn op je leven, zowel privé als in je carrière. Dit vormt ons en ons levens(loopbaan)pad. Je haalt meer bevrediging uit je leven en je werk als de keuzes die je maakt passen bij wie je bent.

Loopbaanbegeleiding

Wil jij ook je loopbaanpad een nieuwe wending geven?
Je verbonden voelen met wat je van nature graag doet?
Heb je moeite met het maken van de juiste keuze?

Wellicht is een loopbaantraject dan iets voor jou?