Mobiliteitscentrum

Heeft u een uitgebreide herstructurering of reorganisatie uit te voeren? Worden er grote aantallen medewerkers op termijn boventallig? En wordt verwacht dat deze medewerkers naast hun reguliere werken willen of mogen werken aan hun volgende carrièrestap? Dan is het een goede overweging om een mobiliteitscentrum in te richten.

Wat is een mobiliteitscentrum?

Een mobiliteitscentrum is meestal een fysieke locatie in of vlakbij het bedrijf waar medewerkers alles kunnen vinden over het werken aan hun volgende baan. We zien ook steeds vaker dat een mobiliteitscentrum bedoeld is om te werken aan arbeidsmobiliteit in brede zin: Hoe houd ik mijn medewerkers in beweging? Wat maakt medewerkers flexibeler in hun werkhouding? Wat vergroot de veerkracht van ons personeel?

Vaak is een mobiliteitscentrum alle werkdagen geopend in de begintijd van de reorganisatie, sluiting van een vestiging of herinrichting. Meestal zien we dat er na 4 tot 6 maanden minder mensen nog gebruik maken van een mobiliteitscentrum, dan kan het centrum parttime geopend zijn en na een zekere tijd gesloten. Bij permanente mobiliteit is het mobiliteitscentrum uiteraard doorlopend geopend en is veel van het aanbod ook online te vinden.

Welke activiteiten vinden er plaats?

  • Gesprekken voeren met loopbaancoaches en outplacement coaches over alles wat er komt kijken bij een nieuwe baan
  • Trainingen workshops over bijvoorbeeld solliciteren, netwerken, de huidige arbeidsmarkt, Linkedin en andere ‘social channels’
  • Voor mensen die moeite hebben met het gebruik van een computer is er ondersteuning om samen met hen een cv en motivatiebrief op te stellen, of om gezamenlijk vacatures te vinden.
  • Talenten-tests, beroepskeuzetests en andere inzichtgevende tests maken
  • Boeken en literatuur over het vinden van nieuwe banen, bijvoorbeeld over jobmarketing, sollicitatietechnieken etc.
  • Overzichten van opleidingen en trainingen die nodig zijn voor het vinden van een andere baan.
  • Aanbod van EVC-aanbieders
  • Carrièredagen, waar werkgevers en sociale partners zich presenteren en waar medewerkers rechtstreeks mee in gesprek kunnen.
  • Vacature-databank raadplegen
  • Informatiebijeenkomsten van UWV en van financieel specialisten
  • Inloopspreekuur met andere specialisten, zoals psychologen, imagospecialisten en jobhunters.

Wat kan Carrièrepoort voor u betekenen?

Carrièrepoort heeft veel ervaring met mobiliteitscentra, als specialist in arbeidsmobiliteit. We kunnen u adviseren en, indien gewenst, volledig ontzorgen bij de opzet, de inrichting en bemensing van een mobiliteitscentrum. We kunnen mobiliteitscentra inrichten tot een capaciteit van 250 medewerkers die boventallig zijn of gaan worden.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze klantadviseurs.