Management development

Vitale medewerkers, florerende organisaties!

Management Development training: wat is het?

Voor alle aankomende en startende managers die hun managementvaardigheden willen versterken en aan hun persoonlijk leiderschap willen werken, is de Management Development training van Carrièrepoort ideaal. Tijdens deze training leert u de kwaliteit van uw organisatie, uw medewerkers en van uw (aankomende) rol als manager te verbeteren. De succesfactoren zijn de concrete SMART-benadering en de praktische koppeling tussen theorie en werkveld. De wisselende groep- en individuele sessies van onze leiderschapstrainingen zorgen voor groei van uzelf, uw team en van de kwaliteit van de organisatie waar u werkt of gaat werken. Tijdens onze training gaat u aan de slag met professioneel leiderschap, maar ook met co-creatie en het bevorderen van de taakvolwassenheid van uw team.
N

Verdiepend medewerkersonderzoek

N

Personeelsbeleid gericht op de toekomst

N

Verlaag het ziekteverzuim, maximaliseer werkplezier

Download uw exemplaar van “5 KPI’s voor de vitale organisatie”

Ontdek welke KPI’s de vitaliteit van uw organisatie inzichtelijk maken in onze whitepaper 5 KPI’s voor de vitale organisatie.

Onze Management Development training koppel theorie aan praktijk

Tijdens de Management Development training, gaat u acht dagen lang aan de slag met thema’s die bijdragen aan (persoonlijk) leiderschap, veerkracht en kwaliteitsverbetering van u als manager en van uw team. De leiderschapstrainingen zijn uitdagend, theorie is gekoppeld aan praktische cases en we stimuleren co-creatie. Dit laatste betekent dat we situaties uit ieders organisatie bespreken. Zo komt u tot de meest succesvolle praktijkbenadering en leren jullie veel van elkaar. Daarnaast zorgt onze Management Development training voor een win-winsituatie voor u én de organisatie waarin u werkt. Als deelnemer werkt u de opdrachten namelijk uit in uw eigen organisatie. Hierdoor leert u snel en profiteert uw organisatie van de uitgewerkte praktijksituaties.

Het programma per dagdeel

Onze training voor Management Development, bestaat uit twee individuele gesprekken die ieder ongeveer een uur duren. Daarnaast neemt u deel aan groepssessies, maakt u kennis met inspirerende gastsprekers en gaat u aan de slag met thuisopdrachten. Tijdens de leiderschapstrainingen behandelen we iedere dag een ander thema. Het schema per dagdeel is als volgt:

Dagdeel 1: Werken aan persoonlijk leiderschap en DISC-profiel bespreken.
Dagdeel 2 en 3: Het managen van medewerkers/situationeel leidinggeven.
Dagdeel 4: Effectieve en ethische communicatie, conflicthantering.
Dagdeel 5: Motivatie- en inspiratietechnieken, besluitvorming.
Dagdeel 6: Stakeholder management, beïnvloedingsmethodieken.
Dagdeel 7: Verandermanagement, introductie.
Dagdeel 8: Persoonlijk leiderschap; wendbaarheid en veerkracht.

De DISC-test helpt bij zelfontwikkeling

De Management Development training start met een DISC test. Dit is een persoonlijkheidstest die u inzicht geeft in uw voorkeursgedrag. Ook biedt de test veel handvatten voor zelfontwikkeling. Voor de leiderschapstrainingen starten, krijgt u een online vragenlijst gestuurd, waarmee uw DISC-profiel wordt gemaakt.

Waarom kiezen voor een Management Development training?

Waarom is een Management Development training zinnig voor u en uw team? Wanneer u met het managementteam tegen problemen of obstakels aanloopt, is het altijd zinnig om deze situaties te ontleden. Hieruit kunnen veel lessen gehaald worden en zo werken jullie samen aan betere praktijkbenadering.

carrierepoort logo

Plan een vrijblijvende intake of vraag meer informatie.

Direct sparren met een coach bij jou in de buurt of heb je andere vragen? Krijg binnen één werkdag antwoord!