Medewerkersonderzoek

Medewerkersonderzoek? Daar draait het allemaal om bij Carrièrepoort. We willen niet alleen weten hoe jouw team presteert, maar ook hoe jouw medewerkers zich voelen. Dat meten we niet alleen in de standaardthema’s zoals stress, werkdruk en leiderschap, maar we gaan een stapje verder. Het gaat om wat er écht toe doet: waar krijgen ze energie van en wat zorgt voor stress?

Bij Carrièrepoort doen we geen standaard tevredenheidsonderzoek met saaie online vragenlijsten. Nee, wij hebben de VitaliteitsAPK ontwikkeld: het meest uitgebreide medewerkers- en organisatieonderzoek op de markt. Geen standaard vragen, maar een frisse kijk op de vitaliteit van jouw team en organisatie. We meten niet alleen productiviteit, risicoweerbaarheid en bevlogenheid, maar kijken ook naar de veerkracht van jouw medewerkers. Zijn ze wendbaar genoeg om de uitdagingen van de veranderende organisatie aan te gaan?

Medewerkersonderzoek en Organisatieonderzoek

Wij begrijpen dat medewerkers niet altijd staan te springen om mee te doen aan zo’n onderzoek. Daarom gaan wij voor een aanpak die werkt. Geen lage respons en gemakzuchtige antwoorden. Wij gaan de diepte in met verdiepende interviews, niet alleen met het management maar ook met jouw team. We brengen de energie en cultuur van medewerkers in verband met de structuur en prestaties van de organisatie. Zo krijg je niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief inzicht in de vitaliteit van jouw organisatie.

Carrièrepoort staat voor een moderne aanpak van medewerkersonderzoek. Geen ouderwetse vragenlijsten, maar een frisse blik op wat er écht toe doet. Doe mee met de VitaliteitsAPK en ontdek hoe jouw team en organisatie naar een hoger niveau getild kunnen worden.

Deze gegevens worden gecombineerd in vier thema’s verdeeld:

  • Structuur (informatie- en coördinatie, verantwoordelijkheid en besluitvorming);
  • Energie (mensen) gebaseerd op de theorie van Heike Bruch;
  • Performance (organisatiedoelen, KPI’s);
  • Cultuur (waarden) gebaseerd op de theorie van Harrisson

Bij Carrièrepoort gaan we verder waar anderen stoppen. We hebben niet alleen helder in kaart gebracht hoe jouw organisatie presteert op alle fronten en de onderlinge samenhang ervan. We gaan een stap verder door de mogelijke verbeterpunten direct om te zetten in concrete actiepunten. Als onderdeel van de VitaliteitsAPK bieden we advies aan de directie, HR en lijnmanagement. We identificeren welke korte en langere termijn interventies nodig zijn. Dit zijn geen loze aanbevelingen, maar concrete activiteiten om medewerkers in beweging te krijgen, ziekteverzuim te verlagen, productiviteit te verhogen, stress te verminderen en de weerbaarheid van medewerkers te versterken. Bij Carrièrepoort zijn we niet alleen gericht op inzicht, maar ook op impact. Wij helpen jou en jouw organisatie om niet alleen te weten waar de verbeterpunten liggen, maar ook om deze daadwerkelijk aan te pakken en te transformeren naar positieve resultaten.

Bij Carrièrepoort nemen we vitaliteit serieus. Daarom hebben we een modern online dashboard ontwikkeld, speciaal voor de werknemer. Hier vind je niet alleen de vitaliteitsresultaten, maar ook heldere inzichten in mogelijke verbeterpunten. En het beste is: je hebt direct de keuze om verschillende modules in te schakelen om aan die verbeterpunten te werken.

Voor het management maken we het net zo makkelijk. Geen ingewikkelde rapporten, maar overzichtelijke en concrete resultaten op geaggregeerd niveau. Elk thema met potentie tot verbetering wordt glashelder gepresenteerd. En raad eens? We hebben speciale modules ontwikkeld om die verbeteringen mogelijk te maken. Jij kunt zelf de touwtjes in handen nemen of, als je dat liever hebt, dit overlaten aan experts zoals Carrièrepoort. Waar je ook voor kiest, wij staan voor je klaar om samen met jou de vitaliteit naar een hoger niveau te tillen.

carrierepoort logo

Plan een vrijblijvende intake of vraag meer informatie.

Direct sparren met een coach bij jou in de buurt of heb je andere vragen? Krijg binnen één werkdag antwoord!