Carla Scholten

Carla Scholten

Senior Coach

Hoe ga je om met sollicitatie-afwijzingen?

 

Als loopbaancoach begeleid ik cliënten bij sollicitaties. Er is dan de nodige tijd genomen voor het CV, het LinkedIn profiel en de brief is afgestemd op de vacature met een duidelijke motivatie. Je wordt zelfs uitgenodigd voor een gesprek en je hebt je goed voorbereid op mogelijke vragen. Helaas valt de keuze toch op een ander. Hoe ga je om met deze afwijzingen?

Helaas horen afwijzingen bij het hele sollicitatieproces.  En toch voelt het als een persoonlijke afwijzing; het gevoel dat je toch niet goed genoeg bent en dat doet pijn. Het beeld dat je hebt van de sollicitatie komt niet overeen met jouw verwachtingen over hoe het zou uitpakken.

Je leert in te zien dat je eigenlijk, na je maximaal voorbereid te hebben, geen controle hebt over de uitkomst van een sollicitatie. Het leven geeft je nu eenmaal niet altijd precies datgene dat je wilt. Wat je wel hebt is de controle over je eigen gedachten.

Heel passend hierbij is de uitspraak van Tony Robbins:

‘’We will always carry anger and hurt in our hearts as long as we have expectations of other people and life conditions we can’t control. Trade your expectations for appreciation. The moment you do, your whole world transforms’’

Laat de ander niet de controle hebben over jouw gemoedstoestand. Je bepaalt je zelfwaardering op basis van de gedachten die je hebt. Alleen jij bepaalt of je je emoties door anderen laat bepalen.

En bedenk, er zijn een hoop factoren, los van jou zelf, die jij niet kunt beïnvloeden en die ervoor kunnen zorgen dat jij de gewenste baan niet krijgt. Als je wordt uitgenodigd voor een (vervolg) gesprek spelen er allerlei irrationele aspecten mee zoals de ‘klik’’ met de collega’s, of je wel past in het team en het vertrouwen dat zij jou de klus zien doen. Misschien klikte het met een andere sollicitant beter en was diegene net iets meer afgestemd op de vacature. De relatie van de sollicitant en de werkgever ris moeilijk te voorspellen; er komt dan ook een flinke dosis geluk bij kijken.

Zie solliciteren als een oriëntatie om te kijken of dit wel de geschikte organisatie is voor jou. Blijf hierbij wel trouw aan je eigen waarden om hierin een keuze te maken maar accepteer ook dat jij kan worden afgewezen.
Als je dan wordt afgewezen, praat er met anderen over en leer van deze ervaring. Probeer de reden van de afwijzing te achterhalen. Misschien kun je tips krijgen die je bij een volgend gesprek weer kunt inzetten. Daarnaast niet onbelangrijk; blijf vertrouwen houden!

Kun jij ook ondersteuning gebruiken in het sollicitatieproces, neem dan gerust contact op met mij of een van mijn collega’s!

 

Pin It on Pinterest