Vitaliteit

 

Prestaties

Carrièrepoort meet en beïnvloedt alle variabelen die samenhangen met vitaliteit en productiviteit al jaren. We begeleiden organisaties en medewerkers naar wendbaarheid, flexibiliteit en veerkracht.

NFinancieel gezonder
NProductiever
NMinder verzuim en verloop

Direct sparren

Direct sparren met een adviseur? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw afdeling of organisatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Ben je nieuwsgierig hoe een 0-meting eruit ziet? Probeer dan een gratis demoversie van de VitaliteitsAPK. Vermeld dan in het tekstveld ‘DEMO VitaliteitsAPK

Film | medewerkers zoals jij en ik: 

Pittige Pitch!

Expert analyse |

Pittige pitch!

Zelfzekere medewerkers, hoe herken en stimuleer je ze?

Met Carrièrepoort verbeter je de werksfeer, motivatie, samenwerking, onderling begrip, werkplezier en productiviteit van medewerkers. De derde film van ‘Medewerkers zoals jij en ik’, Pittige Pitch!, laat zien dat de medewerkers bij fictieve organisatie Dimenskip B.V. niet echt op één lijn liggen. We zien ambitieuze en dominante directeur Dimitri, die verwacht dat al zijn medewerkers diezelfde ambitie ‘nu! direct!’ met hem delen. Bianca heeft echter duidelijk andere prioriteiten. Promotie maken? Ach, dat is niet nodig. Ze zit wel prima op haar plek nu. Toch weet ze ‘on the spot’ een elevator pitch aan elkaar te breien. Maar is Dimitri nu verbaasd of onder de indruk?

De juiste Prestatie-indicatoren voor en met medewerkers bepalen, dat zorgt ofwel voor motivatie en stimulans ofwel heeft precies het tegengestelde effect. Gebruiken medewerkers de juiste vaardigheden of moeten ze bepaalde vaardigheden ontwikkelen? Zijn ze gemotiveerd en durven ze hun verantwoordelijkheden op te pakken? Prestaties bepalen uiteindelijk de ontwikkelkracht en het benutten van het potentieel, wat weer zorgt voor zelfzekere medewerkers. Het geeft ze de spreekwoordelijke vleugels, waardoor ze verder komen èn willen in hun persoonlijke ontwikkeling. Dat creëert een mindset voor binding met de organisatie en voor een leven lang ontwikkelen

Prestaties

Het stimuleren van zelfzekere medewerkers vergt wat van teamleiders, management en HR. Maar wat precies? Eerst heb je duidelijkheid nodig over de huidige situatie, de exacte issues en je wilt weten wat wèl goed gaat. Kun je als manager of HR-professional inschatten of medewerkers:

A: de juiste vaardigheden (Abilities) hebben?

M: echt gemotiveerd (Motivationals) zijn?

O: kansen zien (envision opportunities) en hebben ze toestemming om kansen te pakken (activating opportunities)?

U: voelen ze de noodzaak of verleiding (Urgency) om stappen te zetten?

Elke Key Performance Indicator, een KPI, dient de bovenstaande onderdelen te bevatten. Afgekort: ze moeten AMOU-proof zijn. Zijn jouw KPI’s dat?

Meestal vraagt dit inzicht om een gerichte 0-meting, bijvoorbeeld middels een VitaliteitsAPK. De uitkomsten geven goed aan of alle randvoorwaarden aanwezig zijn om doelgericht te kunnen werken aan Prestaties. Regelmatig zien we dat een of enkele onderdelen missen. Om die verbeterslag te maken, vraagt het een maatwerk aanpak met coaching, tests, training en advies. Prestaties zijn tenslotte een optelsom van waarden, gedrag, structuren en motivatoren. Zelfzekere medewerkers voelen zich op hun gemak en krijgen de ruimte voor hun persoonlijke en professionele groei. Dit alles zorgt voor een productieve, flexibele en veerkrachtige organisatie!

  In de afbeelding hiernaast zie je de variabele Prestaties als een van de 6 Vitaliteits domeinen. Optimalisatie van deze 6 domeinen samen zijn voor onze de basis van een vitaal integrale organisatie.  

  Kijk maar eens naar de expert analyse hierboven van Johan Eekma en Patrick Breedveld over de film ‘Pittige Pitch!’.

   Download de whitepaper ‘5 KPI’s voor een vitale organisatie’

   Ontdek hoe jij kunt werken aan vitaliteit binnen jouw organisatie!

   Cursussen en coaching

   Onderstaande cursussen en coaching kunnen je organisatie helpen om de structuur te verbeteren, Hupsakee! 

   Training vitale medewerkers, florerende organisaties

   Management Development

   DISC/MapsTell groepstraining

   Loopbaan

   coaching

   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

   Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws rondom vitaliteit en niets missen van onze nieuwe filmserie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!