Ontmoet ons deskundige team

Mayke Buiting | Senior Coach

Maak kennis met Mayke Buiting
Loopbaancoaching | Senior Coach| Re-integratie 2e spoor | Outplacement | Gedragsverandering & Competentieontwikkeling.

Luisterend, goed verwoordend, niet oordelend, goed in afstemming en sturing door kennis en ervaring, gespecialiseerd in complexe vraagstukken, opgewekt temperament, gevoel voor humor.

Het obstakel is de weg!

Werkgebied: Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Zeist, Ede, Almere, Harderwijk, Apeldoorn, Woerden, Nieuwegein.

Sectoren: Profit, Non-Profit, Media (tv, radio, journalistiek), Onderwijs, Overheid, IT, Logistiek, Vastgoed, Bancair, Legal, Wetenschap, Fiscaal, Automotive, Productie.

Specialismes: communicatievaardigheid verruimen, leiderschapsontwikkeling, Rationele Effectiviteits-training,

 

raymond lagraauw

Aangesloten bij

Direct contact met een van onze coaches?

Heeft u een vraag over onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Wie ben ik

Sinds 2001 ben ik loopbaanadviseur. Binnen het vak ken ik alle takken van sport goed en heb ik de ontwikkelingen daarin meegemaakt met daarbij de verschillende economische conjunctuur schommelingen. Voor 2001 ben ik lange tijd journalist en redacteur geweest, werkzaam voor een grote juridische uitgeverij met de focus op arbeidsrecht en fiscaal recht. Mijn toobox is goed gevuld, zowel methodisch als qua kennis.

Ik ben oprecht nieuwsgeirig van aard en stel vragen die  aan het denken kunnen zetten. Ik verwoord graag exact, waarmee ik ook anderen kan helpen om zaken te verduidelijken. De ontwikkeling die mensen doormaken, de verschillende levensstadia en de uitdaging die daarbij horen, zijn voor mij het meest interessant. Op het snijvlak van mens en werk draag ik daar graag mijn steentje aan bij. Uit eigen ervaring ken ik ook de weerbarstige kanten van het leven. Verlies, angst, boosheid, verdriet, twijfel kunnen het startpunt zijn voor verdere verdieping en uiteindelijk tot meer levensgeluk.

Ik houd ik erg van muziek en maak ik als zangeres al jaren deel uit van een pop/rock formatie. Kunst voedt de ziel voor mij en geeft veel levensplezier. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen zoons die mij vanuit onze verbondenheid en liefde voor elkaar, ook scherp houden.

 

Vragen waar ik jou bij kan helpen

Hoe communiceer ik beter?

Dit kan zich uiten in: conflictgevoeligheid, angst om de eigen menig te ventileren, onvermogen om de goede woorden te gebruiken, de goede toon te vinden of doorschietend in de reactie.

Ik luister en bevraag over achterliggende oorzaken. Licht de communicatie theorie toe en zet aan tot toetsing van het geleerde in de praktijk en het verruimen van de eigen mogelijkheden, mits de ander gemotiveerd is om te experimenteren met nieuwe manieren van doen.

Mijn stijl van leidinggeven werkt in de praktijk niet goed (genoeg).

Eigenschappen die ertoe doen bij leidershap worden besproken, evenals de criteria die daarbij van belang zijn. Bereidheid om onder de oppervlakte van motieven en emoties te willen kijken is een vereiste.

Hoe kan ik thuis mijn werk loslaten?

Door goed te kijken naar jezelf en de organisatie/functie waarin je functioneert, krijgen we duidelijk wat jou drijft tot dit gedrag. Samen komen we achter het (onderliggende) probleem en kom jij thuis meer tot rust!

9 Redenen om voor mij als coach te kiezen

  1. Beter leren omgaan met lastige situaties of lastige mensen.
  2. Sturing geven aan de loopbaan.
  3. Effectiever doelen en prioriteiten stellen.
  4. Versnellen van de persoonlijke ontwikkeling.
  5. Vergroten van zelfvertrouwen, assertiviteit en/of welzijn.
  6. Vergroten van het zelfinzicht in de eigen motivatie en de eigen emoties
  7. Verbeteren van het samenwerkingsvermogen.
  8. Aanleren van vaardigheden bij conflicthantering.
  9. Interactievaardigheid verruimen.

Meer info over

Wat cliënten zeggen

 

Ik heb Mayke leren kennen als een doortastende loopbaancoach die goed aanvoelt waar het probleem precies zit. Het is niet gemakkelijk om geconfronteerd te worden met jezelf, maar Mayke doet dit op een prettige en begrijpelijke manier. Ze houdt je een spiegel voor en begeleidt je naar waardevolle leermomenten over jezelf en je carrière.

Mayke geeft je de ruimte om zelf de regie te behouden over jouw traject en biedt handvatten om waardevolle leermomenten te vertalen naar concrete acties. Mayke is lief, begripvol, ervaren, gevat en intelligent.

Als een ware coach stimuleert en motiveert ze je om jezelf beter te leren kennen en om boven jezelf uit te stijgen. 

Merel H. | journalist/fotograaf | Utrecht

Ik ben na een hoog oplopend conflict weggegaan uit mijn baan als manager. Ik kwam er al snel achter dat de hele toestand veel meer met mij had gedaan dan ik eigenlijk onder ogen wilde zien.

Ik wilde eigenlijk heel snel een andere baan, zo van “let’s get it over with!” Dat is ook gelukt met ondersteuning van Mayke maar het is vooral goed gelukt omdat ik ook mijn emoties de ruimte heb kunnen gegeven en goed met haar heb geëvalueerd wat er was gebeurd en wat mijn eigen bijdrage was. Dat was een pijnpunt.

Zij heeft mijn zelfinzicht vergroot en daardoor begreep ik mezelf ook in relatie tot anderen een stuk beter. Het heeft mij voortschrijdend inzicht opgeleverd waardoor ik een betere professional en een aardiger mens ben geworden. Dus dat was echt value for money.  

Peter de K. | manager IT | Ede

Na een lange carrière in een leidinggevende postie was de rek er uit bij mij door een paar grote zakelijke gebeurtenissen, die ook mijn privé leven raakten. Ik was daar totaal van slag van en begreep niet helemaal wat er met mij aan de hand was.  Ik heb mij bij Mayke aangemeld en eigenlijk viel in het kennismakingsgesprek met haar al het kwartje bij mij.

Zij gaf klip en klaar aan wat er mogelijk aan de hand was en hoe hiermee om te gaan om erger te voorkomen. Ze gebruikte goede beeldspraak. Daarmee de situatie voor mij verduidelijkend. Die praktishe approach en die duidelijke “route map” heeft mij veel goeds gebracht in het daaropvolgend traject. Ik heb veel mentale en praktische steun van haar gehad.

Marco van de V | directeur, lid MT | Amsterdam

Hoe werk ik

Om mijn werk goed en plezierig te kunnen doen maak ik graag uitgebreid kennis tijdens een oriënterend gesprek. Als er sprake is van vertrouwen en een klik kunnen we van start gaan met een traject. Inhoud (thema’s die aandacht behoeven) doelen en verwachtingen bespreek ik graag van tevoren zodat het helder is wat we gaan doen en wat we daarmee beogen te bereiken. Ook de lengte van het traject, de fasering van de afspraken en de kosten, worden helder gecommuniceerd.

Tijdens de bijeenkomsten sta ik 100% tot je dienst en ook tussen de afspraken door is er contact per mail of telefoon mogelijk indien je iets wilt delen, bespreken of afstemmen. De vertrouwelijkheid van de gesprekken is gewaarborgd. De inhoud blijft tussen jou en mij en wordt nooit met derden gedeeld. Werkgevers krijgen tussentijdse evaluaties alleen als dat van tevoren is afgesproken en u daarmee akkoord bent.

Ik ben toegankelijk, beschik over inlevingsvermogen en luistervaardigheid, praat graag over onderwerpen mee waar ik verstand van heb, houdt van duidelijkheid, bejegen altijd respectvol en zie de humor van veel dingen in. Mijn werkwijze is resultaatgericht.

Mayke werkt o.a. voor

Direct een vrijblijvende intake met coach Mayke Buiting

Direct sparren met Mayke? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.