Ontmoet ons deskundige team

Corina Rossen | Senior Coach

Maak kennis met Corina Rossen
Loopbaancoaching | Senior Loopbaancoach | (ACT-)Coach  | Trainer | TMA-Certified Professional | Persoonlijke effectiviteit | Persoonlijk leiderschap | Outplacement (VWNW)

 

Toegankelijk, doortastend, inlevend, motiverend, luisterend, analyserend, ‘scherp’, sparrend.  

 

Als je je eigen behoefte niet uit, word je onderdeel van de behoefte van een ander!

 

Werkgebied: Breda, West-Brabant en Midden-Brabant

Sectoren: Zakelijke dienstverlening, Overheid, Primair, Middelbaar, Hoger en Wetenschappelijk onderwijs, Publieke sector, Private sector

Specialismen: Professionals, ervaren 45+ers, Mid-& Late-careers, Leven&Loopbaan, Biografisch werken, Persoonlijk leiderschap Patronen doorbreken, Zingeving in werk. 

– NLP-practitioner

– ACT (Acceptance & Commitment Therapy)

– Leergang Stress & Burnout

– Gecertificeerd DISC- en Drijfverenspecialist

– Gecertificeerd TMA (Talent-en Motivatie-Analyse)

– Licentie WEA (Werk-Energie-Analyse)

 

Aangesloten bij

Direct contact met een van onze coaches?

Heeft u een vraag over onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Wie ben ik

In het mooie Breda geniet ik met mijn partner van het Brabantse leven. Een perfecte plek voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning.  

In mijn eigen loopbaan hebben mens en werk altijd centraal gestaan. Na mijn studie aan de Akademie Mens-Arbeid (nu Fontys Hogeschool HRM en Psychologie), heb ik lange tijd als consulent, vestigingsmanager en accountmanager gewerkt bij een uitzendorganisatie, opleidingsinstituut en re-integratiebedrijf. Sinds 2006 werk ik als zelfstandig loopbaanprofessional, coach en trainer voor een diversiteit aan individuen en opdrachtgevers in het (wetenschappelijk) onderwijs, financiële en zakelijke dienstverlening, zorg, industrie, profit en non-profit.

Wat ik doe, moet er toe doen. Als coach wil ik voor jou van betekenis zijn. Met jou terug en vooruit kijken, naar wat je wilt in en met je werk. En daar werk van maken. Vooruitspiegelen, noem ik het. Mijn doel? Dat jij de gelukkigste versie van jezelf in je werk bent.

 

 

 

 

 

Vragen waar ik jou bij kan helpen

Je bent toe aan een nieuwe uitdaging maar weet niet goed hoe of wat

We zullen starten met jouw unieke, persoonlijke profiel op te stellen: wat zijn jouw drijfveren, competenties maar ook: welke waarden zijn voor jou belangrijk? Vandaaruit gaan we op zoek naar beroepen/functies die aansluiten op jouw unieke profiel. Vervolgens werken we stap voor stap toe naar jouw nieuwe gewenste uitdaging.

Je wilt doorgroeien binnen jouw functie maar moet nog een aantal competenties leren beheersen

Door middel van een aantal actieve coachsessies ontrafelen waarom het je huidig nog niet lukt. Om vervolgens te oefenen met het toepassen ervan. Hierna evalueren we de toepassing in “het eggie” om daar weer van te leren en waar nodig extra te oefenen. Net zo lang tot je de competentie voldoende beheerst.

Je wilt jouw leiderschapskwaliteiten vergroten om zo jouw effectiviteit te verhogen

Door goed te kijken naar jezelf en de arbeidsmarkt, brengen we in kaart welke functies het beste bij jouw passen. Daarnaast onderzoeken we ook welke werkgevers goed bij je passen en hoe je het beste kunt solliciteren.

Je baan gaat verdwijnen en je bent boos en angstig naar de toekomst

Je baan verliezen is een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. We zullen ruim baan geven aan het verwerken van de emoties die dit bij jou heeft opgeroepen. Om vandaaruit het vizier te richten op de toekomst; we gaan op zoek naar die nieuwe job die past op jouw persoonlijke profiel en stippelen de route uit waarlangs jij je daarnaar toe gaat bewegen. Schrijven van CV en motivatiebrief, oefenen van sollicitatiegesprekken, etc., alles komt aan bod om zelfverzekerd je nieuwe uitdaging aan te gaan.

Je moet weer op zoek naar een baan maar hebt geen flauw idee hoe het solliciteren annuleren nu er uitziet

Als het alweer een tijd geleden is dat je voor het laatst gesolliciteerd hebt, kan dit een wezenlijk vraagstuk zijn. Ik faciliteer bij het maken van een relevant en up-to-date CV en motivatiebrief. Maar ook nieuwere methodes als (video)pitchen, ervarings-CV, sollicitaties via Zoom, etc. kunnen aan bod komen. Voor alles geldt: we gaan samen op weg en kijken wat bij jou past en hoe je hier vorm aan kan geven.

Je ervaart belemmeringen bij het behalen van gestelde doelen, je wilt hier daadkrachtiger mee omgaan

We onderzoeken de belemmeringen: waar zit de weerstand, wat zijn achterliggende (irrationele) gedachten en werken toe naar perspectieven die kansrijker zijn. Om vandaaruit resultaatgerichter toe te werken naar gestelde doelen.

Je partner klaagt dat je getrouwd lijkt met je werk; je wilt de balans werk-privé weer herstellen

Nu kan het zijn dat je je werk en je collega’s gewoon té leuk vindt. Doseren en je meer rekenschap geven van de gevoelens van je partner is dan een snelle oplossing. Het kan ook zijn dat je jouw werk te veel “op kracht” doet in plaats van gedrevenheid. In dat geval kan ik jou helpen te onderzoeken welke competenties je kunt ontwikkelen om het werk binnen de tijd te doen. Maar ook kunnen we onderzoeken of je huidige baan/functie nog bij je past en wat eventueel een alternatief zou kunnen zijn.

Meer info over

Direct een vrijblijvende intake met coach Coaina Rossen

Direct sparren met Corina? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.