Loopbaancoach Judith Driece

Het begeleiden van mensen naar een nieuwe carrièrestap loopt als een rode draad door mijn eigen loopbaan heen. Gestart als sollicitatietrainer ben ik mij steeds meer gaan richten op loopbaanbegeleiding.

Ik heb verschillende methodieken ontwikkeld voor alle denkbare doelgroepen. De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in (loopbaan)coaching voor 45+ medewerkers.

  • Ervaring: 25 jaar werkervaring ondersteund met diverse coach-en trainingsopleidingen
  • Werkgebied: Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en West-Brabant
  • Specialisme: outplacement, loopbaanbegeleiding, management development en zakelijke coaching
  • Focusgroepen: medewerkers en managers
  • Sectoren: non-profit, onderwijs, zakelijke dienstverlening en techniek.

Waar kan ik u bij helpen?

 

Outplacement

Onvrijwillig je oude werk verlaten is voor veel mensen een pijnlijke ervaring. In mijn trajecten besteed ik aandacht aan wat dit voor jou als klant betekent. Pas dan ben je in staat zelf nieuwe keuzen te maken voor een volgende baan. Vervolgens kijken we wat je aan kennis, ervaring en persoonlijkheid in huis hebt en waar je dit op de arbeidsmarkt kunt inzetten. Tenslotte leer je welke sollicitatietechnieken je gebruikt om jouw nieuwe baan te krijgen.

 

 Loopbaancoaching

Actief bezig zijn met je loopbaan is een onderdeel van persoonlijke ontwikkeling. Je kunt die ontwikkeling vorm geven binnen je eigen organisatie of erbuiten. Tijdens mijn coaching onderzoek ik samen met jou hoe je “ondernemer” wordt van je eigen talent. Kernthema’s hierbij zijn:

Waar sta ik? Wat vind ik belangrijk en wat vraagt een organisatie van mij? Wat wil ik veranderen? Wat zijn mijn wensen en waar wil naar toe? Wat is mijn plan? Wat zijn mijn doelen en hoe ga ik ze concretiseren? Hoe ga ik om met eventuele blokkades.

 

 Training en coaching voor ervaren medewerkers.

De arbeidsmarktpositie van ervaren medewerkers verschilt van andere doelgroepen. Bij het realiseren van loopbaanstappen is het voor ervaren medewerkers vaak moeilijker om hun doel te bereiken dan voor jongere collega’s. Dit heeft te maken met vooroordelen van werkgevers maar ook met de mensen zelf (onzekerheid, gebrek aan kennis moderne sollicitatietechnieken, moeite met verandering). In mijn trajecten is “de kracht van jouw ervaring” het uitgangspunt. Naast reguliere loopbaanthema’s werken we aan bewustwording dat je de omgeving niet kunt veranderen maar je eigen gedrag wel. We pakken probleemsituaties aan en heffen blokkades op zodat je je doelen kunt realiseren.

 

 Mijn visie op mijn werk

Coaching betekent voor mij mensen sterker maken door te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik vind het belangrijk mij te richten op wat mensen echt willen in hun loopbaanproces en dit concreet te benoemen. Hierdoor komen eventuele blokkades vanzelf naar boven. Door het inzetten van de juiste hulpbronnen help ik klanten te laten zien dat er altijd nieuwe keuzemogelijkheden zijn waardoor zij hun (loopbaan)doelstellingen kunnen bereiken.

Ik coach vanuit de gedachte dat mensen zelf over alle hulpbronnen beschikken die nodig zijn om gewenste resultaten te halen. Tijdens het coachtraject is het mijn taak om jou als klant je hiervan bewust te maken.

 

Outplacement

Snel naar: Outplacement RotterdamOutplacement Tilburg, Outplacement Den Haag

 

Loopbaancoaching

Snel naar: Loopbaanbegeleiding Rotterdam, Loopbaanbegeleiding Tilburg, Loopbaanbegeleiding Den Haag

 

Judith Driece

Judith Driece

Senior Coach

Stel je vraag aan Judith

Pin It on Pinterest