Vitaliteit

 

Energie

Carrièrepoort meet en beïnvloedt alle variabelen die samenhangen met vitaliteit en productiviteit al jaren. We begeleiden organisaties en medewerkers naar productieve energie.

NFinancieel gezonder
NProductiever
NMinder verzuim en verloop

Direct sparren

Direct sparren met een adviseur? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw afdeling of organisatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Ben je nieuwsgierig hoe de 0-meting eruit ziet? Probeer dan een gratis demoversie van de energie- en motivatiescan. Vermeld dan in het tekstveld ‘DEMO ENERGIESCAN

Film | medewerkers zoals jij en ik: Shitdag!

Expert analyse | Shitdag

Verbeter de motivatoren en energie van je medewerkers, verminder hun stress

Met Carrièrepoort verbeter je de werksfeer, motivatie, samenwerking, onderling begrip, werkplezier en productiviteit van medewerkers. De eerste film van Medewerkers zoals jij en ik, Shitdag, maakt duidelijk dat er bij organisaties nog veel te verbeteren is. Veel bedrijven waarmee we hebben samengewerkt, willen het liefst nu, onmiddellijk, directe actie en resultaat. Zo werkt dat natuurlijk niet. Eerst heb je duidelijkheid nodig over de aanleiding, de exacte issues en je wilt weten wat wèl goed gaat. Dat vraagt een gerichte 0-meting, bijvoorbeeld middels onze energie- en motivatiescan. Dat is een van de los in te zetten scans van de uitgebreide VitaliteitsAPK.

Vervolgens zorgt een maatwerk aanpak met coaching, tests, training en advies dat de stressfactoren verminderen en de energie en motivatoren van medewerkers verbetert. Binnen een aantal maanden zie je de eerste positieve resultaten al. Wij noemen dat ‘het pad naar productieve energie’. 

Productieve energie?

De term ‘productieve energie’ komt uit het langdurige onderzoek van Heike Bruch en Bernd Vögel. Dit zijn Zwitserse wetenschappers die zich sinds 2002 bezighouden met de vraag ‘wat maakt dat succesvolle organisaties succesvoller zijn dan vergelijkbare organisaties?’. Het blijkt dat er 2 variabelen zijn die het grote verschil maken:

 • De intensiteit waarmee mensen in een organisatie werken (je eigen werkplezier en motivatoren)
 • De kwaliteit van het werk (hoeveel jij bijdraagt voor je beleving, je productiviteit)

 Deze variabelen omgezet naar een grafiek levert de Energiematrix op. Die indeling zorgt voor deze 4 mogelijke energieën, die door Bruch/Vögel de volgende namen zijn gegeven:

 • Bij hoge intensiteit en hoge productiviteit: Productieve energie
 • Bij hoge intensiteit en lage productiviteit: Corrosieve energie
 • Bij lage intensiteit en hoge productiviteit Comfortabele energie
 • Bij lage intensiteit en lage productiviteit: Gelaten energie

 In de matrix hiernaast zie je de belangrijkste kenmerken van deze ‘energieën’. Dat helpt direct bij het begrijpen van de belangrijkste symptomen die je direct herkent. De vraag is uiteraard hoe je een afdeling met sterk aanwezige gelaten of corrosieve energie weer richting productieve energie brengt. Onze adviseurs snappen deze vraagstukken en leggen in co-creatie met plezier het pad naar productieve energie. Kijk maar eens naar de expert analyse hierboven van Johan Eekma en Patrick Breedveld over de film ‘Shitdag’.

  Download de whitepaper ‘Energie in jouw organisatie’ 

  Ontdek hoe jij kunt werken aan meer energie binnen jouw organisatie!

  Cursussen en coaching

  Welke cursussen en coaching kan je organisatie helpen om de energie en motivatoren nu, onmiddellijk, direct te verbeteren?

  Training vitale medewerkers, florerende organisaties

  Energie- en Stressmanagement

  DISC/MapsTell groepstraining

  Loopbaan

  coaching

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws rondom vitaliteit en niets missen van onze nieuwe filmserie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!