ENERGIE- EN STRESSMANAGEMENT

Vakgebied: Persoonlijke ontwikkeling

Opleidingsniveau: HBO+

Duur: 2 dagdelen cursus in Rotterdam en 8 zelfstudieuren

Investering: 995 euro, incl. BTW. Indien je gebruik maakt van het STAP-budget is deze cursus kosteloos.

Cursus Energiemanagement – Omgaan Met Stress

Medewerkers hebben te maken met veel stress door harde tijdskaders, hoge werkdruk en door het communiceren met veel belanghebbenden. Daarom is het cruciaal om je eigen energie goed te kunnen inzetten.

Deze cursus geeft je de handvatten om voor eens en altijd je eigen energie te managen. Voorkom een burn-out, wordt meester over je stress en ga weer bevlogen naar je werk!

Inhoud van de cursus

Medewerkers hebben te maken met veel stress door harde tijdskaders, hoge werkdruk en door het communiceren met veel belanghebbenden. Ook thuiswerken wordt een vast onderdeel van de werkomstandigheden, met de nodige uitdagingen. Daarom is het cruciaal om je eigen energie goed te kunnen inzetten. De cursusleiders zijn HBO- en WO-geschoolde professionals met een achtergrond in vitaliteitsmanagement, waar energiemanagement een onderdeel van is.

Deze cursus van 3 middagen behandelt het volgende:
1. Diverse theorieën over energiemanagemen;
2. Herkennen en erkennen van je energiegrenzen;
3. Interventies en instrumenten om de energiehuishouding te versterken;
4. Reflectieverslag en persoonlijk plan van aanpak;
5. een-op-een evaluatie na 2 maanden.

Je ontvangt ter afronding een certificaat ‘meester in stressbeheersing’.

  Voor wie is de cursus bedoeld:

  Alle medewerkers vanaf HBO werk- en denkniveau die moeite hebben om de hoeveelheid werkzaamheden goed te kunnen managen en om te gaan met het grote aantal belanghebbenden in hun functie, zoals collega’s, leveranciers, managers en andere stakeholders.

   

  Wat is het effect van de cursus, wat kun je, of wat doe je anders?

  De cursus stimuleert je sociaal-emotionele ontwikkeling en je leert een aantal managementvaardigheden.  Je raakt bekend met diverse vormen van energiemanagement, je herkent snel de signalen als je over je eigen grenzen dreigt te gaan en je leert interventies toe te passen op jezelf, collega’s en op je verdere omgeving. Je voorkomt daarmee overwerktheid, burn-outs en je houdt je energie vast binnen de veeleisendheid van je functie.

  Wat verder belangrijk is

  • De cursus start met een zelf-assessment: een anonieme online vragenlijst over je mate van bevlogenheid, productiviteit en weerbaarheid. De uitkomst wordt weergegeven in een helder rapport. Je kunt er voor kiezen om de uitkomsten te bespreken tijdens de eerste cursusdag.
  • Je studiebelasting is naar verwachting 8 uur per maand.
  • Het meeste studiemateriaal is inbegrepen in de cursus, je ontvangt de documentatie als sheets bij aanvang van elke cursusdag. Mocht je extra achtergronddocumentatie willen, dan adviseren we je het boek ‘Stress als keuze’, van M.J. Schabracq, aan te schaffen voor circa € 18,-

  Vraag een aanmeldbewijs aan

  Vraag hier een STAP aanmeldbewijs aan voor de Cursus Energie- en Stressmanagement. De beschikbare plekken zijn snel vol. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je deel kunt nemen. 

  Door het aanmeldbewijs aan te vragen ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en Aanvullende STAP voorwaarden van Carrièrepoort.

  Let op: lukt het niet om onderstaand formulier te versturen? Stuur dan een mail met onderstaande gegevens naar info@carrierepoort.nl en we verwerken jouw aanmelding zo snel mogelijk. 

  Aan welke training wil je deelnemen?

  Ik maak gebruik van het STAP-budget, waardoor de cursus voor mij kosteloos is:

  Doel en relevantie

  Heb je het gevoel te kort te schieten terwijl de druk al hoog is? Leer (weer) om je eigen energie slim en effectief te benutten, in combinatie met enkele time management instrumenten. Als medewerker is het cruciaal om je eigen energie goed te kunnen inzetten, om met enthousiasme en vol energie je werk uit te voeren.

  Ontvang de folder Energiemanagement – omgaan met stress 

  Pin It on Pinterest