ENERGIE-MANAGEMENT

Cursus Energiemanagement – Omgaan Met Stress

Medewerkers hebben te maken met veel stress door harde tijdskaders, hoge werkdruk en door het communiceren met veel belanghebbenden. Daarom is het cruciaal om je eigen energie goed te kunnen inzetten.

Deze cursus geeft je de handvatten om voor eens en altijd je eigen energie te managen. Voorkom een burn-out, wordt meester over je stress en ga weer bevlogen naar je werk!

Waar gaat de cursus over?

Medewerkers hebben te maken met veel stress door harde tijdskaders, hoge werkdruk en door het communiceren met veel belanghebbenden. Ook thuiswerken wordt een vast onderdeel van de werkomstandigheden, met de nodige uitdagingen. Daarom is het cruciaal om je eigen energie goed te kunnen inzetten. De cursusleiders zijn HBO- en WO-geschoolde professionals met een achtergrond in vitaliteitsmanagement, waar energiemanagement een onderdeel van is.

De cursusleiders zijn HBO- en WO-geschoolde professionals met een
achtergrond in vitaliteitsmanagement, waar energiemanagement een onderdeel van is.
Deze cursus van 3 middagen behandelt het volgende:
1. Diverse theorieën over energiemanagemen;
2. Herkennen en erkennen van je energiegrenzen;
3. Interventies en instrumenten om de energiehuishouding te versterken;
4. Reflectieverslag en persoonlijk plan van aanpak;
5. een-op-een evaluatie na 2 maanden.

Je ontvangt ter afronding een certificaat ‘meester in stressbeheersing’.

Voor wie is het bedoeld?

Bedoeld voor alle medewerkers vanaf HBO werk- en denkniveau die moeite hebben om de hoeveelheid werkzaamheden goed te kunnen managen en om te gaan met het grote aantal belanghebbenden in hun functie, zoals collega’s, leveranciers, managers en andere stakeholders.

Wat is het effect van de cursus, wat kun je, of wat doe je anders?

De cursus stimuleert je sociaal-emotionele ontwikkeling en je leert een aantal managementvaardigheden.  Je raakt bekend met diverse vormen van energiemanagement, je herkent snel de signalen als je over je eigen grenzen dreigt te gaan en je leert interventies toe te passen om jezelf, collega’s en op je verdere omgeving. Je voorkomt daarmee overwerktheid, burn-outs en je houdt je energie vast binnen de veeleisendheid van je functie.

Wat verder belangrijk is

  • De cursus start met een zelf-assessment: een anonieme online vragenlijst over je mate van bevlogenheid, productiviteit en weerbaarheid. De uitkomst wordt weergegeven in een helder rapport. Je kunt er voor kiezen om de uitkomsten te bespreken tijdens de eerste cursusdag.
  • Je studiebelasting is naar verwachting 8 uur per maand.
  • Het meeste studiemateriaal is inbegrepen in de cursus, je ontvangt de documentatie als sheets bij aanvang van elke cursusdag. Mocht je extra achtergronddocumentatie willen, dan adviseren we je het boek ‘Stress als keuze’, van M.J. Schabracq, aan te schaffen voor circa € 18,-

Doel en relevantie

Heb je het gevoel te kort te schieten terwijl de druk al hoog is? Leer (weer) om je eigen energie slim en effectief te benutten, in combinatie met enkele time management instrumenten. Als medewerker is het cruciaal om je eigen energie goed te kunnen inzetten, om met enthousiasme en vol energie je werk uit te voeren.

Ontvang de folder over de cursus Energie-management

Lerarenportfolio
Deze cursus is met 22 Register Uren opgenomen in het lerarenportfolio.
Het aantal contacturen is 14.
Het aantal zelfstudie uren is 8.

Data en plaatsen 2021
Bekijk de trainingskalender van Carrièrepoort voor data en inschrijfmogelijkheden.  

Kosten
€ 795,- per deelnemer

Groepsgrootte
De cursus vindt doorgang vanaf 5 deelnemers. Het maximale aantal deelnemers is 10

Carrièrepoort biedt deze cursus ook op maat aan. Bijvoorbeeld op uw eigen locatie, met een of enkele
teams. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Johan Eekma

Projectleider
✉ johan.eekma@carrierepoort.nl
 010 – 785 71 78

Pin It on Pinterest