Outplacementbegeleiding

NVrijblijvende intake
NAdvies op maat
NTransparante prijzen

Begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan wordt outplacementbegeleiding genoemd. Wanneer je boventallig bent en op zoek moet naar een andere baan, kan een coach je begeleiden bij outplacement. Hij of zij helpt je dan bij het spoedig vinden van een nieuwe baan die goed bij je past. De coaches van Carrièrepoort doen dit door je de vraag te stellen: ‘wat heb je nu het hardst nodig voor het vinden van een nieuwe baan’? Wil je even stilstaan bij jezelf en ontdekken wat je echt wilt, of wil je gewoon zo snel mogelijk een passende baan hebben? Op basis van jouw antwoord ga je samen met je coach doelgericht aan de slag met datgene waar jij behoefte aan hebt. Zo krijg je precies de outplacementbegeleiding en coaching die jij wilt.

Outplacementbegeleiding van een coach die goed bij je past

Onze outplacementbegeleiding wordt uitsluitend gegeven door ervaren loopbaancoaches. Iedere coach heeft zijn of haar eigen specialisme. Zo zijn er bijvoorbeeld coaches die ervaring hebben in de zorg, het onderwijs of in het bedrijfsleven. Tijdens een vrijblijvend en gratis telefonisch intakegesprek, ontdekken we welke coach het best bij jou en jouw outplacement past. Met hem of haar heb je vervolgens een vrijblijvend intakegesprek bij jou in de buurt. Na dit gesprek bepaal je zelf of je met deze coach het outplacementtraject wilt doorlopen of niet. Wanneer er geen goede klik is, gaan we op zoek naar een beter passende coach.

Direct meer informatie

Direct sparren over de beste keuze voor jouw loopbaanverzekering? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Wat voor begeleiding krijg je?

Afhankelijk van het outplacementpakket dat je bij ons afneemt en de coaching die je wenst, gaat jouw coach met jou aan de slag met concrete taken, waarmee je jouw positie op de arbeidsmarkt verbetert. Zo kan hij of zij samen met jou een onderscheidende cv en motivatiebrief opstellen. Daarnaast is het tijdens onze outplacementbegeleiding mogelijk een sollicitatiecursus of social media workshop te volgen. Bovendien kan jouw coach je helpen het verlies van je vorige baan te verwerken. Dan begin je met volle moed aan de volgende stap in je carrière.

Interesse of vragen? Wij staan voor je klaar

Heb je interesse in onze outplacementbegeleiding? Neem dan contact met ons op via het intakeformulier of bel naar 010 – 785 71 78. Een e-mail sturen naar info@carrierepoort.nl kan ook. We plannen graag een vrijblijvend adviesgesprek met je in. Heb je vragen? Ook die kun je gerust telefonisch of per e-mail aan ons stellen.

Outplacementbegeleiding bij Carrièrepoort

Carrièrepoort is een energiek bedrijf met een concrete aanpak: altijd een carrière coach in de buurt, jij kiest alléén wat jij nodig hebt en succesvolle begeleiding voor 40- en 50plus. Wij helpen jou een stap in de goede richting te zetten. Ons doel is om bij te dragen aan jouw werkgeluk en effectiviteit in je werk. Ben jij op zoek naar ander werk nadat je bent ontslagen door je werkgever? Dan kom je in aanmerking voor outplacementbegeleiding bij Carrièrepoort. Onze specialisten staan voor jou klaar om je professioneel en doelgericht door het gehele sollicitatieproces te helpen. Tijdens dit outplacement begeleidingstraject begeleiden wij jou en houden we rekening met jouw behoeften, snelheid en persoonlijke situatie. Jij vraagt je af: wat heb ik het hardst nodig om een nieuwe baan te vinden? Waardoor heb ik het snelst weer een nieuwe baan? En wat biedt me zekerheid dat ik weer inkomen heb? Bedenkt jezelf of je eerst even wilt stilstaan bij jezelf om scherp te krijgen wat je echt wil, of dat je zo snel mogelijk een passende baan wilt vinden. De outplacement begeleiding bij Carrièrepoort helpt jou hierbij. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wij helpen je met outplacement begeleiding

Outplacementbegeleiding bij Carrièrepoort betekent professionele begeleiding op maat op pad naar een nieuwe functie. Maar wat is outplacement precies en wat levert het je op? Outplacement is werk-naar-werk begeleiding. Als outplacementbureau kan Carrièrepoort jou helpen bij het vinden van een nieuwe functie die bij jou past, nadat jij te horen hebt gekregen dat je op zoek moet naar ander werk. Jouw traject bestaat uit drie fases. Allereerst is het van belang dat je start met zelfreflectie en zelfkennis. Welke kwaliteiten heb je en wat wil je het liefst in de toekomst doen? Om jou hierbij te ondersteunen, gebruiken wij interessante testen, zoals een beroepskeuzetest, capaciteitentest, competentietesten persoonlijkheidstest DISC. Ook gebruik je de Carrièretrechter, het trechtermodel voor de arbeidsmarkt. Om een beter beeld te krijgen van welke baan bij jou past, is het mogelijk om in deze fase persoonlijkheidstesten en/of beroepskeuzetesten te maken. Jij staat als persoon centraal: vanuit jouw opgestelde functieprofiel en jouw arbeidsmarktcheck bekijken wij als outplacement begeleiding samen met jou wat de mogelijkheden zijn en hoe wij jou hierin kunnen helpen.

Bij ons zit je goed voor een outplacement begeleidingstraject

In de tweede fase van jouw outplacement begeleidingstraject staan profilering en sollicitatie centraal. Jouw persoonlijke ontwikkeling is hierbij belangrijk en samen met jouw coach ga je op zoek naar banen die goed bij jou passen. Wat houdt profilering in? Hoe werkt solliciteren tegenwoordig? Hoe leer ik goed solliciteren? Waar liggen mijn arbeidsmarktkansen? Hoe zorg ik dat ik opval tijdens het solliciteren? Op deze vragen ga je samen met je coach antwoorden vinden. Je oriënteert je binnen de arbeidsmarkt en leert effectief solliciteren. Je leert ook hoe je goed zichtbaar en vindbaar bent op bijvoorbeeld LinkedIn en andere sociale media. Uiteraard helpen we je in deze fase ook met de uitwerking van je cv en motivatiebrief en kunnen we indien gewenst sollicitatiegesprekken oefenen. Deze stap zorgt ervoor dat jij perfect bent voorbereid op de arbeidsmarkt!

Wat kunnen wij voor jou betekenen in outplacement begeleiding?

De derde en laatste fase is de realisatie: hoe krijg ik die nieuwe baan? Waar vind ik die nieuwe functie? Samen met jouw outplacement coach ga je op zoek naar vacatures die aansluiten op jouw kwaliteiten en werkervaring. Het vacaturezoeksysteem dat wij hiervoor gebruiken is JobDigger: het meest gebruiksvriendelijke vacaturezoeksysteem van Nederland. Je kunt eenvoudig een zoekprofiel instellen met jouw persoonlijke interesses en op deze manier ontvang je vacatures die écht bij je passen. Je leert hoe je slim zoekt in LinkedIn en Indeed. Wanneer je het moeilijk vindt om het juiste zoekprofiel in te stellen, koppelen we jou aan een Jobhunter. Samen richten jullie jouw JobDigger-profiel in en zo zal jij uiteindelijk een nieuwe baan vinden. Ben je benieuwd naar de vraag: wat kan een outplacementbureau voor mij betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!