MANAGEMENT DEVELOPMENT VERDIEPING

Vakgebied: Persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling

Opleidingsniveau: HBO+

Duur: drie dagdelen

Investering: 995 euro, incl. BTW. Indien je gebruik maakt van het STAP-budget is deze cursus kosteloos.

Cursus – management vaardigheden en persoonlijk leiderschap verdieping

Gedurende 3 dagdelen leer je thema’s die middels complexe casuïstiek de geleerde lesstof uit de basistraining integreren. We gaan strategische ontwikkelings- en planningstools verkennen en toepassen. Verder ga je aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap en met het leiderschap van je medewerkers: hoe versterk je communicatievaardigheden, accountability, veerkracht en eigenaarschap van hen? De werkvorm is uitdagend, theorie is gekoppeld aan praktische cases en we stimuleren co-creatie: met situaties uit ieders organisatie kom je tot de meest succesvolle praktijkbenadering en leren we dus veel van elkaar.

De cursusleiders zijn HBO+ professionals met ervaring in diverse werkvelden. Bij het leren gaan we uit van zowel denken, voelen als doen. Het zal van tijd tot tijd confronterend kunnen zijn, om opbouwend te werken aan ieders persoonlijk leiderschap.

Omdat iedere deelnemer een persoonlijk leerplan maakt en opdrachten krijgt die uitgewerkt worden in de eigen organisatie zorgen we voor een win-win: de deelnemer leert snel, en zijn/haar school profiteert direct van de praktijksituaties die uitgewerkt worden. Twee individuele gesprekken van een uur zijn onderdeel van het programma. Elk dagdeel wordt afgerond door het maken van individuele thuisopdrachten. Alleen als alle opdrachten met een voldoende zijn beoordeeld door de cursusleider, ontvangt de deelnemer ter afronding een certificaat met de verklaring dat je de cursus verdiepende managementvaardigheden en leiderschap met positief resultaat hebt gevolgd en afgerond.

Inhoud van de training

Deze cursus behandelt het volgende

1: Leiderschap van jou en van je teamleden (middels een DISC/MapsTell teamprofiel)

2 en 3: Strategische ontwikkelings- en planningstools

4: Leiderschapscompetenties ontwikkelen volgens Covey, accountability, veerkracht en eigenaarschap

5: Verandermanagement, verdieping

6: Casus: Strategie in Actie

Voor wie is de cursus bedoeld:

Ben je minimaal 3 jaar manager of teamleider en wil je je verder ontwikkelen qua strategische visie en een succesvol en effectief team creëren? Dan is deze intensieve management cursus bedoeld voor jou.

Wat is het effect van de cursus, wat kun je, of wat doe je anders?

De cursus leert je een strategische kijk op je bedrijf en markt(en) waarin je opereert, evenals verdiepende management vaardigheden. De kwaliteit van je persoonlijk leiderschap stijgt, evenals de kwaliteit van je team en die van je organisatie.

Schrijf je in

Schrijf je via dit formulier in voor de cursus Management Developement Verdieping. De beschikbare plekken zijn snel vol. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je deel kunt nemen. Maak je gebruik van het STAP-budget? Dan is de cursus voor jou kosteloos.

Aan welke cursus wil je deelnemen?

Ik maak gebruik van het STAP-budget, waardoor de cursus voor mij kosteloos is:

Doel en relevantie

De cursus leert je nieuwe management vaardigheden en stimuleert je communicatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. De kwaliteit van je persoonlijk leiderschap stijgt, evenals de kwaliteit van je team en die van je organisatie.

Pin It on Pinterest