Vitaliteit

Feedback

Carrièrepoort helpt organisaties al jaren met het creëren van een lerende werkomgeving, door een feeback cultuur te stimuleren. We begeleiden organisaties en medewerkers naar meer vitaliteit, wendbaarheid, flexibiliteit en veerkracht.

 

NFinancieel gezonder
NProductiever
NMinder verzuim en verloop

Direct sparren

Direct sparren met een adviseur? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw afdeling of organisatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

 

Film | medewerkers zoals jij en ik: 

Terugvoeden!

Expert analyse |

Terugvoeden!

Ontwikkel een feedback cultuur en verbeter de samenwerking

Hopsakee! Met Carrièrepoort verbeter je de werksfeer, motivatie, samenwerking, onderling begrip, werkplezier en productiviteit van medewerkers. De vijfde film van ‘Medewerkers zoals jij en ik’, Terugvoeden, laat zien dat men bij fictieve organisatie Dimenskip B.V. niet bepaald goed samenwerkt. En erger nog, het geven of ontvangen van feedback wordt al helemaal niet bevorderd.

Het was de bedoeling om de klant te verrassen met de presentatie van een nieuwe softwaremodule. Maar het gaat helemaal mis. Doordat er binnen Dimenskip BV geen goed overleg is geweest met betrekking tot doelstellingen, taakverdeling, verantwoordelijkheden en tijdslijnen krijgt de klant niet waar hij op hoopte. Met een ontevreden klant als gevolg.

Maar gelukkig stond er nog een werkoverleg gepland na de presentatie. Dat zou gelijk een mooie gelegenheid zijn om het slechte verloop van het project te bespreken en elkaar feedback te geven. Helaas gaat het daar ook weer mis. Gelukkig is het een fictief scenario, maar in de praktijk komen dit soort situaties nog te veel voor. Want feedback geven en ontvangen blijkt toch lastiger dan het lijkt.

Wat is Feedback?

Feedback is terugkoppeling aan iemand over het effect van zijn of haar gedrag of prestaties. Dit is waardevol om te ontvangen als je jezelf of de samenwerking met je collega’s wil verbeteren. Feedback kun je positief of opbouwend formuleren. Positieve feedback helpt om bestaand gedrag te bekrachtigen of te bestendigen. Opbouwende feedback helpt om gedrag te veranderen.

 

De voordelen van een feedback cultuur

Ondanks dat het geven en ontvangen van feedback best lastig kan zijn, geloven wij bij Carrièrepoort dat het zeer de moeite waard is om te investeren in een feedback cultuur.

Een feedback cultuur is namelijk belangrijk omdat het een omgeving creëert waarin het geven en ontvangen van constructieve feedback wordt aangemoedigd en gewaardeerd. Dit kan helpen bij het verbeteren van de communicatie, prestaties en betrokkenheid binnen een team of organisatie. Graag lichten we hieronder een aantal specifieke voordelen van een feedback cultuur toe:

  • Verbeterde prestaties: Door feedback te geven kunnen medewerkers hun sterke punten verder ontwikkelen en hun zwakke punten verbeteren. Dit kan de prestaties van individuen en teams aanzienlijk verbeteren.
  • Verhoogde betrokkenheid: Medewerkers voelen zich meer betrokken bij hun werk wanneer ze het gevoel hebben dat hun bijdrage en ideeën serieus worden genomen. Door feedback te geven, kunnen leiders aan medewerkers laten zien dat ze om hun ontwikkeling geven en hen willen helpen slagen.
  • Bevordering van leren en ontwikkelen: Feedback kan helpen bij het identificeren van gebieden waarin medewerkers kunnen groeien en zich verder kunnen ontwikkelen. Een feedback cultuur zorgt ervoor dat medewerkers zich gesteund voelen in hun groeiproces en kunnen zich daardoor beter ontwikkelen.
  • Versterking van communicatie: Feedback kan helpen bij het verbeteren van de communicatie tussen medewerkers en leiders, en tussen medewerkers onderling. Dit kan leiden tot een meer open en transparante cultuur en betere samenwerking.
  • Verhoogde tevredenheid: Medewerkers voelen zich gewaardeerd en gehoord wanneer feedback wordt gegeven en ontvangen. Dit kan bijdragen aan een positieve werkcultuur en hogere werktevredenheid.

Kortom, een feedback cultuur kan leiden tot verbeterde prestaties, betere samenwerking, meer betrokkenheid en een positieve werkcultuur.

Wil je ook een feedback cultuur ontwikkelen binnen jouw afdeling of organisatie? Vul dan het bovenstaande ‘Direct sparren’ formulier in en krijg advies en meer informatie gericht op jouw situatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Cursussen en coaching

Onderstaande cursussen en coaching kunnen je organisatie helpen om de samenwerking tussen collega’s te verbeteren, Hupsakee!

Training vitale medewerkers, florerende organisaties

Management Development

DISC/MapsTell groepstraining

Loopbaan

coaching

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws rondom onze dienstverlening en niets missen van onze nieuwe filmserie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!