Vitaliteit

 

Sociale veiligheid

Carrièrepoort meet en beïnvloedt alle variabelen die samenhangen met vitaliteit en productiviteit al jaren. We begeleiden organisaties en medewerkers naar wendbaarheid, flexibiliteit en veerkracht.

NFinancieel gezonder
NProductiever
NMinder verzuim en verloop

Direct sparren

Direct sparren met een adviseur? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw afdeling of organisatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Ben je nieuwsgierig hoe een 0-meting eruit ziet? Probeer dan een gratis demoversie van de VitaliteitsAPK. Vermeld dan in het tekstveld ‘DEMO VitaliteitsAPK

Film | medewerkers zoals jij en ik: 

Verveeelend!

Expert analyse |

Verveeelend!

Sociale veiligheid op de werkvloer

Hopsakee! Met Carrièrepoort verbeter je de werksfeer, motivatie, samenwerking, onderling begrip, werkplezier en productiviteit van medewerkers.

De vierde film van ‘Medewerkers zoals jij en ik’, Verveeeelend, laat zien dat er bij fictieve organisatie Dimenskip B.V. niet bepaald een sociaal veilig klimaat heerst! We zien dat Boris eerst een vervelende opmerking van Dimitri moet incasseren voordat hij zijn verhaal kan doen. Dimitri is erg bepalend voor de sfeer en hij heeft er lol in om de boel op te schudden met stevige uitspraken. Daarnaast zie je dat Quirine haar best doet om haar eigen grenzen aan te geven en ook nog eens probeert de marketingactie vanuit een ethisch standpunt bespreekbaar te maken. Quirine wordt helaas niet echt serieus genomen en uiteindelijk zelfs belachelijk gemaakt. Boris wordt duidelijk beïnvloed door Dimitri en gaat mee in het belachelijk maken van Quirine.

Gelukkig is het allemaal gespeeld, maar in de praktijk komen dit soort situaties nog te veel voor: uit onderzoek blijkt dat in 2021 een schamele 1.5 miljoen Nederlanders te maken hebben gehad met ongewenst gedrag op de werkvloer. 

Wat is Sociale Veiligheid?

Sociale veiligheid verwijst naar een werkklimaat waarin medewerkers zich vrij voelen hun mening naar voren te brengen en niet vrezen voor vernedering of intimidatie door collega’s of leidinggevenden. Dit is een noodzakelijke voorwaarde om effectief samen te werken, te leren en te presteren.

Wil je weten hoe het binnen jouw organisatie gesteld is met de sociale veiligheid? Dat vraagt om een gerichte nulmeting, bijvoorbeeld middels onze VitaliteitsAPK. De uitkomsten van deze test geven goed aan wat de aanknopingspunten zijn om doelgericht te werken aan sociale veiligheid. Dat kan met een maatwerk aanpak met coaching, training en advies.

Download de whitepaper ‘5 KPI’s voor een vitale organisatie’

Ontdek hoe jij kunt werken aan vitaliteit binnen jouw organisatie!

Cursussen en coaching

Onderstaande cursussen en coaching kunnen je organisatie helpen om de structuur te verbeteren, Hupsakee! 

Training vitale medewerkers, florerende organisaties

Management Development

DISC/MapsTell groepstraining

Loopbaan

coaching

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al ons nieuws rondom vitaliteit en niets missen van onze nieuwe filmserie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!