Titia Lont

Titia Lont

Executive Coach

Een goed profiel als visitekaartje voor je CV en LinkedIn

 

Als loopbaancoach begeleid ik allerlei soorten mensen, met een scala aan kwaliteiten en zoekrichtingen. In de loop der jaren heb ik ervaren dat het maken van een aansprekend profiel als een magneet kan werken.

 

 

Je zet met een profiel niet alleen je passie, drijfveren en talenten in de etalage, maar kunt ook nauwkeurig aangeven naar welk werk je op zoek bent. Dit kun je vervolgens benutten voor je LinkedIn-pagina, maar natuurlijk ook je CV. Veel recruiters lezen namelijk maar een half A4-tje, en je profiel staat direct onder je persoonsgegevens. De rest van je werkervaring is vervolgens een bevestiging van hetgeen in je profiel staat.

Veel profielen zijn veel te breed en bevatten soms wel 10 specialismen. Hierdoor ontbreekt het aan reliëf en zijn recruiters door de bomen het bos niet meer. Soms zie je die specialiteiten ook niet terug in het CV, waardoor er geen eenduidig beeld ontstaat. Maak dus keuzes.

Het is nog een hele kunst om een aansprekend profiel te schrijven. Met zinnen als “Ik ben een goede generalist” of “Ik ben een echte people manager”, kom je niet zo ver. Het is de kunst om op zoek te gaan naar woorden die als een trigger werken, eventueel aangevuld met een levensmotto. Dingen uit de persoonlijke sfeer mag je daarbij best noemen. Uiteindelijk gaat het om je toegevoegde waarde, op basis van je werk- en levenservaring.  

Nog een tip voor je CV: als je meerdere zoekrichtingen hebt (bijvoorbeeld als bestuurder en als interim manager), maak dan twee profielen, dus voor twee CV’s. Hierdoor wordt je werkervaring ingekort en meer to-the-point. Desgewenst help ik je graag hierbij!