Danone

Outplacement via Carrièrepoort

 

Outplacement met persoonlijke begeleiding 

Wanneer medewerkers te horen hebben gekregen dat zij boventallig zijn en op zoek moeten naar ander werk, biedt Carrièrepoort de handvatten om snel een nieuwe, passende functie te vinden. Als partner van Danone ondersteunt Carrièrepoort bij outplacement- en loopbaanbegeleiding trajecten. 

 

Voor jou als HR Business Partner biedt deze pagina de benodigde tools om medewerkers te informeren en aan te melden voor een outplacementtraject. Middels de Nederlandse en Engelse factsheets die je vind onder Downloads kun je medewerkers informeren over de mogelijkheden van outplacement via Carrièrepoort. Via de Aanmeldingsprocedure meld je medewerkers aan voor een outplacementtraject.   

 

NL leert door

Downloads

Aanmeldingscriteria

De volgende medewerkers kunnen worden aangemeld voor een outplacementtraject bij Carrièrepoort:

  • Nederlandse medewerkers die in Nederland een nieuwe functie willen vinden.
  • Expats die in Nederland wonen/werken en in Nederland een nieuwe functie willen vinden.
  • Nederlandse werknemers in het buitenland die in Nederland een nieuwe functie willen vinden.

 

Aanmeldingsprocedure

Wanneer een medewerker boventallig is geworden en een VSO heeft getekend, volg je onderstaande stappen om deze persoon aan te melden voor een outplacement-traject:

  • Inventariseer de situatie van de medewerker en zijn/haar hulpvraag bij het outplacementtraject (bijvoorbeeld heroriëntatie op de arbeidsmarkt, ondersteuning bij zelfstandig ondernemerschap).
  • Vraag een PO-nummer aan voor de medewerker.
  • Meld via onderstaand formulier een medewerker aan voor een outplacementtraject bij Carrièrepoort. Een van onze senior coaches neemt vervolgens contact op met de betreffende medewerker om een intake-gesprek in te plannen.

Aanmeldformulier

Opleidingsachtergrond

Gewenste taal begeleiding

Gewenst contactmoment voor intake/kennismaking

6 + 5 =

Pin It on Pinterest