Ontmoet ons deskundige team

Titia Lont | Senior Coach

Maak kennis met Titia Lont
Senior Coach| APPA Coach | Bestuurder / Management Coach | Outplacement

Sociaal, innovatief, verbindend.

Je toegevoegde waarde verbinden aan kansen in de markt, daar ligt de sleutel!

Werkgebied: Groningen, Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Overijssel

Sectoren: Publieke sector met als specialisme politieke ambtsdragers

Specialismes: Werk veroveren als oud-bestuurder, personal branding, inzetten van social media, reputatieherstel, aanboren nieuw netwerk.

 

raymond lagraauw

Aangesloten bij

Direct contact met een van onze coaches?

Heeft u een vraag over onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Wie ben ik

Van huis uit ben ik onderwijskundige en ik heb een lange carrière doorlopen in de politiek, o.a. CDA-partijbureau, ProDemos, assistent van een Kamerlid, gemeenteraadslid in Den Haag en burgemeester van Wieringen.

Sinds 2008 ben ik loopbaancoach voor bestuurders en heb ik ook twee boeken op dit vlak geschreven, respectievelijk voor nieuwe burgemeesters en nieuwe wethouders. Daarnaast heb ik samen met de Thorbecke Academie onderzoek gedaan naar loopbanen van politieke ambtsdragers.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen op het mooie Wieringen aan de Waddenzee, lezen en orgel spelen. 

 

 

 

 

Vragen waar ik jou bij kan helpen

Hoe kan ik mijn gedwongen ontslag verwerken?

Ik adviseer om veel rust te pakken, leuke dingen te gaan doen met je gezin, veel te lezen, te wandelen etc. Dus nog niet solliciteren als je in de rouw zit.

Is het mogelijk om imagoschade te herstellen?

Dat is zeker mogelijk maar het vergt lange adem. Negatieve berichtgeving verdwijnt niet snel uit Google. Het is de kunst om veel positieve zaken te publiceren (b.v. website, Wiki pagina, artikelen) zodat dit bovenaan komt te staan.

Hoe kan ik focus aanbrengen in mijn persoonsprofiel?

Trek tijd uit om je breed te oriënteren op meerdere rollen/sectoren. Ga op basis van de gesprekken versmallen.

Op welke manier kan ik nieuw netwerk aanboren?

Dat kan uiteraard via Linkedin, maar ook via congressen, familie of vrienden. Het is dan van belang dat je aangeeft wat je zoekt. Dus niet: ‘een nieuwe uitdaging’.

Hoe zorg ik dat ik minimaal op gesprek kom bij een sollicitatie?

Kies in ieder geval een vacature die klopt met de harde feiten in je CV. Probeer onderscheidend te zijn in je brief en CV. Zorg daarnaast voor een warme ingang bij de betreffende organsatie of goede referenties.

Meer info over

Hoe werk ik

In de beginfase van een traject besteed ik veel aandacht aan het echt leren kennen van de deelnemer. Dat kan bijvoorbeeld door een bezoek aan huis, een wandeling maken, veel tijd besteden aan de levensloop, vitaliteit en de thuissituatie. Omdat ik meestal mensen begeleid die te maken hebben gehad met positiemacht, publiciteit en gedwongen ontslag, stel ik wel eens de vraag: Wie ben je als niemand kijkt? Vanuit die basis kan ik gaan bouwen.

Daarna kan de oriënterende fase beginnen, met een goede analyse van het CV, eventueel een aanvullend assessment, in kaart brengen van de werkervaring met de STAR-methodiek. Parallel daaraan gaat de deelnemer netwerkgesprekken voeren om zijn/haar toegevoegde waarde scherper te krijgen. Dit alles leidt tot een passend persoonsprofiel, dat benut kan worden voor het CV en de Linkedin pagina.

Hierna start de arbeidsmarktgerichte fase, waarin de kandidaat volop gaat netwerken en solliciteren. Een regelmatig terugkoppeling is dan van belang, want het kan zijn dat het gekozen loopbaanspoor te weinig kansen biedt. Ook komt het regelmatig voor dat een deelnemer qua opleiding op het CV nog wat tekort komt. Samen zoeken we dan naar gerichte bijscholing.

Als een deelnemer een baan heeft gevonden, plan ik altijd nog 1 of 2 nazorggesprekken in.

Titia werkt o.a. voor

Direct een vrijblijvende intake met coach Titia Lont

Direct sparren met Titia? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.