Ontmoet ons deskundige team

Theo Schrager | Senior Coach en bestuurderscoach

Maak kennis met Theo Schrager
Loopbaancoaching | Managementcoaching | Bestuurderscoach  | Outplacement

 

Betrokken, humorvol, oplossings- en resultaatgericht.

 

Ontdek en ontwikkel jouw potentieel!

 

Werkgebied: Almere, Noord-Nederland

Werkmethoden: RET, ACT, Transactionele Analyse, Motiverende gespreksvoering, Oplossingsgericht coachen, Voice Dialogue

Sectoren: Retail, zakelijke dienstverlening, zorg, onderwijs, ICT

Specialismen: Loopbaancoaching, Managementcoaching, Competentieontwikkeling, Stress- en burn-out coaching, DISC- en drijfverenspecialist

Gecoacht voor: Albert Heijn, Jumbo, EVA, Taal doet meer, Jeugdbescherming Amsterdam

 

Aangesloten bij

Direct contact met een van onze coaches?

Heeft u een vraag over onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Wie ben ik

Theo Schrager, vijftiger, met een lange staat van dienst in retail-management. Hierbinnen heb ik geleerd hoe het is je te ontwikkelen in het leidinggeven, compleet met alle obstakels, leermomenten en successen. Maar ook heb ik me daar mogen scherpen in het vak van trainen en coachen. En met name in dat laatste, mensen begeleiden in hun persoonlijke groei, ligt mijn passie. Met pijn in mijn hart heb ik daarom een aantal jaar geleden de grootste kruidenier van Nederland achter mij gelaten en ben ik een nieuw avontuur aangegaan als coach/trainer. Ik mag mij met recht een ervaringsdeskundige noemen als het gaat om loopbaankeuzes maken!

 

Door jou zicht te laten krijgen op je valkuilen, belemmerende overtuigingen, maar ook door je jouw kwaliteiten, waarden en drijfveren te laten (her)vinden ga jij je potentieel ontdekken om daar vanuit dit potentieel verder te ontwikkelen en aan te wenden. Het feit dat ik hier in een rol in mag en kan spelen, is wat mij energie geeft.

Getrouwd en met drie volwassen kinderen die allen op hun eigen, unieke manier hun persoonlijke groei hebben doorgemaakt, houd ik ervan om te reizen en onder mensen te zijn. Enerzijds puur om te genieten, anderzijds om ervan te leren vanuit mijn drive om mezelf, mijn eigen potentieel, te blijven ontwikkelen.

 

 

 

 

 

Vragen waar ik jou bij kan helpen

Je bent toe aan een nieuwe uitdaging maar weet niet goed hoe of wat

We zullen starten met jouw unieke, persoonlijke profiel op te stellen: wat zijn jouw drijfveren, competenties maar ook: welke waarden zijn voor jou belangrijk? Vandaaruit gaan we op zoek naar beroepen/functies die aansluiten op jouw unieke profiel. Vervolgens werken we stap voor stap toe naar jouw nieuwe gewenste uitdaging.

Je wilt doorgroeien binnen jouw functie maar moet nog een aantal competenties leren beheersen

Door middel van een aantal actieve coachsessies ontrafelen waarom het je huidig nog niet lukt. Om vervolgens te oefenen met het toepassen ervan. Hierna evalueren we de toepassing in “het eggie” om daar weer van te leren en waar nodig extra te oefenen. Net zo lang tot je de competentie voldoende beheerst.

Je wilt jouw leiderschapskwaliteiten vergroten om zo jouw effectiviteit te verhogen

Door goed te kijken naar jezelf en de arbeidsmarkt, brengen we in kaart welke functies het beste bij jouw passen. Daarnaast onderzoeken we ook welke werkgevers goed bij je passen en hoe je het beste kunt solliciteren.

Je baan gaat verdwijnen en je bent boos en angstig naar de toekomst

Je baan verliezen is een ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. We zullen ruim baan geven aan het verwerken van de emoties die dit bij jou heeft opgeroepen. Om vandaaruit het vizier te richten op de toekomst; we gaan op zoek naar die nieuwe job die past op jouw persoonlijke profiel en stippelen de route uit waarlangs jij je daarnaar toe gaat bewegen. Schrijven van CV en motivatiebrief, oefenen van sollicitatiegesprekken, etc., alles komt aan bod om zelfverzekerd je nieuwe uitdaging aan te gaan.

Je moet weer op zoek naar een baan maar hebt geen flauw idee hoe het solliciteren annuleren nu er uitziet

Als het alweer een tijd geleden is dat je voor het laatst gesolliciteerd hebt, kan dit een wezenlijk vraagstuk zijn. Ik faciliteer bij het maken van een relevant en up-to-date CV en motivatiebrief. Maar ook nieuwere methodes als (video)pitchen, ervarings-CV, sollicitaties via Zoom, etc. kunnen aan bod komen. Voor alles geldt: we gaan samen op weg en kijken wat bij jou past en hoe je hier vorm aan kan geven.

Je ervaart belemmeringen bij het behalen van gestelde doelen, je wilt hier daadkrachtiger mee omgaan

We onderzoeken de belemmeringen: waar zit de weerstand, wat zijn achterliggende (irrationele) gedachten en werken toe naar perspectieven die kansrijker zijn. Om vandaaruit resultaatgerichter toe te werken naar gestelde doelen.

Je partner klaagt dat je getrouwd lijkt met je werk; je wilt de balans werk-privé weer herstellen

Nu kan het zijn dat je je werk en je collega’s gewoon té leuk vindt. Doseren en je meer rekenschap geven van de gevoelens van je partner is dan een snelle oplossing. Het kan ook zijn dat je jouw werk te veel “op kracht” doet in plaats van gedrevenheid. In dat geval kan ik jou helpen te onderzoeken welke competenties je kunt ontwikkelen om het werk binnen de tijd te doen. Maar ook kunnen we onderzoeken of je huidige baan/functie nog bij je past en wat eventueel een alternatief zou kunnen zijn.

Meer info over

Hoe werk ik

Mijn mensgerichte instelling en vele jaren in het bedrijfsleven maken dat ik me op empathische wijze richt op het resultaat, jóuw gewenste resultaat wel te verstaan. Waar situaties uit het verleden dienen te worden aangepakt, zullen we dat gericht doen om vervolgens oplossingsgericht naar de toekomst te kijken.

Ons traject begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Doordat ik snel tot de kern kan komen en waar nodig de vraag achter de vraag kan achterhalen, zullen we snel de werkelijke coachvraag boven tafel hebben. Van hieruit stellen we heldere doelstellingen die jij aan het einde van het traject behaald wilt hebben. Of het nu gaat om een loopbaanvraagstuk, het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden of een burn-out kwestie, we werken altijd met het gewenste doel voor ogen. Gedurende het traject ga jij de confrontatie met jezelf aan, krijg je waardevolle inzichten en groei je naar het vooraf bepaalde eindresultaat. Ik fungeer hierbij als jouw gids, baken en vangnet zodat het gevoel van veiligheid ten alle tijden geborgd is.

 

Direct een vrijblijvende intake met coach Theo Schrager

Direct sparren met Theo? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.