Ontmoet ons deskundige team

Johan Eekma | Senior Coach

Maak kennis met Johan Eekma
Loopbaancoaching | Senior Coach | APPA & Executive Coaching | Outplacement | Loopbaanbegeleiding

Inlevend, resultaatgericht, sparrend, meerdere perspectieven, praktisch, nuchter, relativerend, maatwerk

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Werkgebied: Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Den Haag.

Sectoren: Bedrijfsleven met sterk netwerk in FMCG, Finance, Insurance, Industrie en Logistiek. Semi-overheid, Zorg en NGO’s

Specialismes: Leiderschap, Social Media, stakeholder management, energiemanagement, persoonlijke marketing en sales, NLP, Executive begeleiding, APPA coaching, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid.

 

raymond lagraauw

Aangesloten bij

Direct contact met een van onze coaches?

Heeft u een vraag over onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Wie ben ik

Ik heb een achtergrond in Marketing, Sales, Economie, Levensmiddelen en Duurzaamheid. Tijdens mijn carrière bij Unilever werd me duidelijk dat ik meer energie krijg van de groei van medewerkers dan van de groei van de omzet. Sinds 2003 heb ik actief opleidingen en cursussen gevolgd om mezelf het vak van loopbaancoach eigen te maken. Dat zorgde in 2007 voor een carrièreswitch van commercieel management naar coaching.

Aangezien medewerkers pas optimaal functioneren en werkgeluk ervaren als ook de bedrijfssituatie goed aansluit bij hen, heb ik me verder ontwikkeld als team-, organisatie- en executive coach. Alles met als doel om de 60.000 uur die een mens gemiddeld werkt zo interessant, productief en energiegevend mogelijk te maken!

Ik woon samen met mijn geregistreerd partner en pleegzoon in Rotterdam, waarbij ik houd van actief bezig zijn in de natuur. Duurzaamheid en met name het streven naar succesvolle (en business gedreven) interventies om een meer duurzame wereld te creëren interesseren me enorm.

Bezigheden die me veel energie geven, zijn tuinieren, wijn maken, nieuwe culturen ontdekken, psychologische dilemma’s ontrafelen en op zijn tijd genieten van gastronomie en een goed glas single malt whisky. ? 

 

 

Vragen waar ik jou bij kan helpen

Hoe kan ik mijn privé/werkbalans verbeteren?

Door goed te kijken naar jezelf en de organisatie/functie waarin je functioneert, krijgen we duidelijk wat jou drijft tot deze disbalans. Samen komen we erachter wat dit veroorzaakt en komen we tot oplossingsrichtingen om het te verbeteren.

Ik loop helemaal leeg op de politiek binnen mijn organisatie.

Stakeholder management biedt een duidelijk kader en praktische handvatten om de (soms ongrijpbare) lijntjes binnen je bedrijf te gaan begrijpen. Ook laat ik je zien en ervaren hoe je er grip op krijgt èn hoe je je stakeholders op een positieve manier kunt gaan beïnvloeden.

Ik wil een volgende carrièrestap maken, maar geen idee hoe het aan te pakken.

Ik zorg ervoor dat je je ‘stip op de horizon’ helder krijgt en werk samen met jou aan een concreet stappenplan om je doel te bereiken.

Met 18 jaar executive ervaring ben ik op zoek naar een zinvolle en passende vervolgstap, maar welke?

Je hebt met jouw statuur alle aspecten van bedrijfsvoering, omzet, groei en toekomstbestendigheid wel doorleefd, dus wordt het interessant welke toekomstige rol past bij deze fase van je leven. Dat onderzoeken we op een diepgaande manier, gebruikmakend van bijvoorbeeld een arbeidspsychologisch onderzoek, integrale organisatievitaliteit en vanuit Spiral Dynamics. Mooie termen, wat betekenen ze specifiek voor jou? En hoe maken we dit concreet op een discrete manier?

Ik wil een nieuwe passende baan!

We staan eerst stil bij jouw situatie en brengen jouw talenten, kwaliteiten etc goed in beeld. Die vertalen we middels onze Carrièretrechter door naar een concreet functieprofiel, waarmee je gaat werken aan je profilering.

Denk hierbij aan je cv, motivatiebrieven, Linkedin profiel en de manier waarop je je in je netwerk voorstelt. Dat zorgt binnen een aantal maanden voor de nieuwe uitdaging waar je op wachtte!

Meer info over

Wat klanten zeggen

 

Johan leefde zich meer dan wat ik gewend ben in mijn situatie, hij had snel door waar het wringt en wat het startpunt van mijn volgende carrièrepad moest zijn.  Dat zorgde binnen 7 maanden voor een dreamjob in de Automotive, bij Tesla nog wel!

Thidrek

Bizar dat Johan precies het perspectief kiest waar mijn blinde vlek zat! En precies dat stukje wat ervoor zorgde dat ik nooit werd uitgekozen voor een sollicitatiegesprek. Om het op een empathische manier duidelijk te maken en stap voor stap om te zetten naar een krachtige pitch! Nu alweer 3 maanden een toffe baan als commercieel manager en helemaal happy.

Léon

Gewoon, nuchter en concreet! Mijn onzekerheid draaide binnen een paar maanden om door zijn rustige uitstraling en zijn geloof in mij. Met een simpel stappenplan had ik duidelijk wat ik moest doen en waar ik aan moest werken. In het begin snapte ik niet helemaal waar hij naartoe wilde, dat vond ik verwarrend (tip om het sneller duidelijk te maken welke stap waarvoor bedoeld is). Maar ineens vielen alle puzzelstukjes op zijn plek!

Mirdith

Mijn visie op mijn werk

Ik draag graag bij aan jouw werkgeluk en vind het interessant om je vragen praktisch, concreet, behapbaar en meetbaar te maken, zodat jij (weer) in staat bent om zelfstandig je huidige werksituatie te beïnvloeden. Persoonlijke marketing en sales (jij dus) is het start- en het eindpunt.

Door mijn begeleiding begrijp je je werkcontext beter en je krijgt instrumenten om te werken aan je professionele ontwikkeling en aan je profilering. Ook zorg ik dat je even afstand neemt van je werksituatie. Vanuit die helicopterview zie je meestal meer dan wanneer je er nog middenin zit. Ook kijken we naar andere situaties waarin je merkt dat het beter zou kunnen.

Mijn coaching is te omschrijven als direct en no-nonsense, empathisch, resultaatgericht en heeft een mix van coaching, sparring en advies. Soms neem ik het voortouw als we samen merken dat je er op eigen kracht even niet uitkomt. Met als doel dat je zelf weer regie neemt als je de juiste inzichten en energie hebt!

Verder werk ik graag aan effectief stakeholder management, energiemanagement, versterkt leiderschap en aan het ontwikkelen van je eigen programma om doorlopend aantrekkelijk te zijn voor de arbeidsmarkt.

Datzelfde geldt voor mijn begeleiding van werk-naar-werk. Wanneer jij jezelf goed kent, weet wat je wilt en je kunt dat op een natuurlijke en krachtige manier verwoorden in allerlei (social) media en netwerken, dan heb je binnen afzienbare tijd weer een passende functie!

Datzelfde geldt voor mijn begeleiding van werk-naar-werk. Wanneer jij jezelf goed kent, weet wat je wilt en je kunt dat op een natuurlijke en krachtige manier verwoorden in allerlei (social) media en netwerken, dan heb je binnen afzienbare tijd weer een passende functie!

Datzelfde geldt voor mijn begeleiding van werk-naar-werk. Wanneer jij jezelf goed kent, weet wat je wilt en je kunt dat op een natuurlijke en krachtige manier verwoorden in allerlei (social) media en netwerken, dan heb je binnen afzienbare tijd weer een passende functie!

Johan werkt o.a. voor

Direct een vrijblijvende intake met coach Johan Eekma

Direct sparren met Johan? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.