Ontmoet ons deskundige team

Jeanne Weenink| Senior Coach

Maak kennis met Jeanne Weenink
Loopbaancoaching | Senior Coach | Outplacement | Loopbaanbegeleiding

Betrokken, resultaatgericht, enthousiast, betrouwbaar en creatief

 

Als je plezier hebt in wat je doet, hoef je geen dag te werken

Werkgebied: Nijmegen, Arnhem, Doetinchem, Apeldoorn en Zutphen.

Sectoren: Zorg, onderwijs, overheid, non-profit, NGO’s

SpecialismesNLP-professional, Koersonderzoek (A. Hoogendijk), duurzame inzetbaarheid en (persoonlijk) leiderschap.

 

raymond lagraauw

Aangesloten bij

Direct contact met Jeanne?

Heeft u een vraag over onze diensten? Neem dan contact met ons op.

Wie ben ik

Terugkijkend op een prachtige loopbaan bij diverse organisaties besloot ik de opleiding tot loopbaanadviseur  te volgen en me te verdiepen in NLP om zo mijn werkelijke drijfveren te onderzoeken. Vragen die me bezig hielden: Hoeveel invloed heb ik op mijn leven? Wat doen mensen precies die het werk doen wat ze het liefste doen? Hoe komt het dat er mensen zijn die gericht zijn op het goede in het leven, terwijl anderen dat niet lukt? Wat levert het overwinnen van angst op? Hoe werkt motivatie? Wanneer ontwikkelt iemand zich optimaal? 

Ik koos ervoor om het heft in eigen hand te nemen en zelfstandig ondernemer te worden. Daarmee wil ik niet zeggen dat iedereen ondernemer moet worden, maar wel dat jij ook het heft in eigen hand kunt nemen. Zelf weten waar je staat en waar je voor gaat. Zelf bepalen wat jouw volgende stap is.

Ik geniet van de mooie contacten in mijn werk als loopbaancoach -en outplacementcoach. Daarnaast interesseert het me mateloos waarom en waardoor mensen (kunnen) veranderen. Het is fijn om vaardigheden te hebben om anderen in beweging te helpen.

Ik woon in Zevenaar in het buitengebied, in de nabijheid van uiterwaarden en rivieren. Ik heb drie studerende zonen, waarvan de jongste nog thuis woont. Naast mijn werk geniet ik van lezen, tuinieren koken, sporten,  uit eten gaan en ik  bezoek graag het theater en muziekconcerten. Ik hecht veel waarde aan familie en vriendschappen.

 

 

Vragen waar ik jou bij kan helpen

De hele organisatie is in rep en roer en je hebt geen idee wat jou te wachten staat. Mag je blijven, vervalt je baan, moet je ander werk gaan doen? Kortom, je bent helemaal afhankelijk van wat jouw manager en de organisatie gaan beslissen.

We creëren een zo reëel mogelijk beeld van je huidige werksituatie, dat geeft rust! Als loopbaanadviseur begeleid en ondersteun ik mijn cliënt bij het vitaliseren van het loopbaanperspectief door het (her)ontdekken van eigen kwaliteiten, talenten en ambities, al dan niet binnen de eigen organisatie. Betrokkenheid, met voldoende ruimte voor jouw gedachten en gevoelens, maar tegelijkertijd met nieuwsgierigheid en afstand kunnen kijken en luisteren. Maar wel met resultaat. Als jij overtuigd bent van jezelf, zullen anderen daarin echt meegaan en jou helpen en volgen

Je zit al jaren op dezelfde plek, maar eigenlijk kun je niet meer doorgroeien. Je bent niet reuze enthousiast, maar ook niet echt ontevreden. Hoe ziet jouw toekomst er uit?

Verandering in je loopbaan is mogelijk wanneer je de opvattingen over mogelijkheden ter discussie durft te stellen. Vaak zit je vast aan oude opvattingen over wie je ‘moet’ zijn of worden. Onbewuste normen, waarden en gedragspatronen blijken meer invloed te hebben dan je wilt en staan in de weg. Naast je loopbaan wil je ook nog genieten van je privéleven. Daarnaast heb je nog een relatie met de wereld waartoe je je verhoudt en waarin je al of niet voldoende ruimte voor jezelf creëert. Tenslotte is het de vraag met welke intensiteit je wilt leven. Wil je een leven leiden dat je als zinvol ervaart en dat  je steeds opnieuw vitaliteit geeft? Met die vraag gaan we aan de slag.

Je werkt nu al een paar jaar in dezelfde functie, maar zie je jezelf dit ook doen voor de rest van je leven?

Een van de meest belangrijke, maar lastige dingen in het leven is timing: wachten op het goede of juiste moment. Het moment te bepalen waarop je weet dat het tijd is om in actie te komen. Dat moment vormt de wissel tussen de wereld van het idee en het in werking zetten van je idee. Bijvoorbeeld door het te delen met anderen, in een vorm te gieten of eerst plannen te maken.

Voor het bepalen van het juiste moment is het noodzakelijk om naar je intuïtieve weten, je lichaamssignalen en twijfels te luisteren- en het in actie komen soms nog even uit te stellen. Want stel nou dat elke ‘tegenslag’ of ongeplande afleiding achteraf toch een reden blijkt te hebben? En werkt het echt als je je plan puur op wilskracht toch hebt doorgezet, in weerwil van je innerlijk weten?

Vertrouwen op de samenwerking tussen je lichaam, weten en je gezonde verstand vormt een stevige basis voor balans in je dagelijks leven. Ik help je graag mee je meest vitaliserende loopbaanperspectief helder te krijgen.

 

 

Oftewel…

Je hebt werkelijk geen idee hoe je verder moet en hoe je iets kunt aanpakken? Maar je weet wel, het is tijd om zelf de touwtjes in handen te nemen.

Meer info over

Wat klanten zeggen

 

Ik zat volledig vast en miste de waardering op mijn werk. Tijdens de gesprekken met Jeanne voelde ik me enorm gehoord en gezien. Daarnaast ervaarde ik voldoende ruimte voor zelfsturing. De gesprekken met Jeanne zetten me aan het denken en brachten me in beweging. Jeanne is in staat om tussen de regels door te lezen. Ze luistert goed, benoemt wat ze ziet en weet de juist vragen te stellen.

Tessa

Toen ik startte met de gesprekken was het een chaos in mijn hoofd. Jeanne wist dit samen met me te ordenen. Met de nodige humor en datgene te doen dat voor mij werkt om stappen te zetten. Inmiddels heb ik een leuke werkplek gevonden.

Inge

Hoe werk ik

We starten het loopbaanonderzoek met een oriëntatiegesprek. Ik vind het belangrijk je te ontmoeten en jouw vragen en verwachtingen uit te diepen. Daarna volgen er een aantal gesprekken, fysiek of online.  Wat wil je bereiken, wat wil jij veranderen in je leven, wat gun je jezelf? Ik ga voor een oplossingsgerichte aanpak: de oplossing is het uitgangspunt, niet het probleem. Hoe dan ook zal de situatie veel vragen en twijfels bij je oproepen. Je wordt huiverig als je niets weet dat het ergens goed voor is.  In een outplacementtraject bijvoorbeeld krijg je de ruimte het verlies van je baan te verwerken en je vervolgens op te maken voor een frisse start in een nieuwe omgeving. Maar dan wel één die echt bij je past en waarin jij het tempo bepaalt. Het is belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt met de werkgever, bijvoorbeeld in een vaststellingsovereenkomst of voor een tweede spoortraject.

Direct een vrijblijvende intake met coach Jeanne Weenink

Direct sparren met Jeanne? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.