MOBILITEIT

Mobiliteit

Energieke medewerkers, vitale organisaties! Mobiliteit gaat om de mindset van medewerkers om in beweging te zijn en in beweging te blijven. Meestal gaat er een strategische herbezinning of kwaliteitsslag aan vooraf, of onze VitaliteitsAPK geeft een duidelijke aanleiding weer. Het effect van een strategiewijziging leidt regelmatig tot boventallige medewerkers. Een reorganisatie gaat niet alleen over de zorgvuldige begeleiding van boventallige medewerkers en de slagingskans van een outplacementtraject. HR moet ook zorgen dat het effect op de organisatie beperkt blijft en dat het management goed voorbereid is (denk aan het voeren van slechtnieuws gesprekken). Ook wordt vaak vergeten wat het effect is op de medewerkers die kunnen blijven: onzekerheid, onduidelijkheid en stress. Dat zorgt dat de productiviteit sterk omlaag gaat, soms gedurende jaren.

Reorganisatiebegeleiding

Een goed voorbereide reorganisatiebegeleiding zorgt voor de kwaliteitsslag die u met uw organisatie wilt maken. Carrièrepoort is een ervaren partner om u te ontzorgen. In hoofdlijnen kunnen we het volgende voor u verzorgen:

• Opzet en coördinatie van het reorganisatieteam en indien nodig de opzet van een mobiliteitscentrum;

• Draagvlak creëren bij bonden, ondernemingsraden en andere stakeholders ;

• Bewustwording en training van het management;

• Breed aanbod van outplacementtrajecten, in diverse prijsklassen en op maat gemaakte trajecten voor, Executives en Appa begeleiding, hoger management en staf, middenmanagement, Nazorg voor de doorwerkende medewerkers.

De aanpak van de senior coaches en adviseurs van Carrièrepoort is gericht op het zetten van concrete stappen naar een nieuwe baan. Praktische instrumenten als de zelf ontwikkelde Carrièretrechter, sollicitatie- en netwerktrainingen, het gebruik van social media en ons krachtige vacaturezoeksysteem.

De cliënt krijgt nieuwe inzichten over zichzelf, over de arbeidsmarkt in zijn/haar regio of sector en over de meest effectieve manier van netwerken. Omdat we inspelen op de passies en leefstijl van de medewerker, zorgen we voor een aansprekende aanpak en dat versterkt de snelheid en effectiviteit van het traject.

Ruim 91% heeft binnen 9 maanden een nieuwe functie. Voor een prijs vanaf slechts € 1.950,- per medewerker bieden we outplacementtrajecten aan.

mobiliteit organisatie

Wat doet Carrièrepoort anders?

Carrièrepoort heeft veel ervaring in het begeleiden van medewerkers, en met succes. Elke cliënt heeft een vaste loopbaancoach. Gedurende het traject verandert zijn of haar rol naar sparringpartner. Verder werken we actief aan de bewustwording van de cliënt over de kansen en (on)mogelijkheden van de arbeidsmarkt. We staan stil bij arbeidszekerheid, baankansen, eigen verantwoordelijkheden en verwachtingen over de organisatie. Het zorgt voor proactieve, verantwoordelijke en flexibele cliënten die zich snel leren aanpassen aan de huidige markt.

De loopbaanadviseur doet niet alle elementen van het traject zelf. Dat is logisch, omdat een outplacementtraject in feite 3 specialismen heeft: coachingsvragen (waar sta ik, wat wil ik?), adviesvragen (wat wil ik en hoe doe ik dat?) en hulpvragen (wie of wat versterkt me bij het bereiken wat ik wil?). Elke stap heeft zijn eigen specialisme; dus zorgen we voor de juiste persoon op het juiste moment in het traject. Dit proces regisseert de loopbaancoach, zodat de cliënt het gemak van één aanspreekpunt heeft. Dat zorgt voor 91% score.

Benieuwd wat Carrièrepoort voor u kan betekenen?

CARRIÈREPOORT WERKt DOOR!

Van der Takstraat 28 3071 LL, Rotterdam
010 785 71 78