Wat is outplacement?

NVrijblijvende intake
NAdvies op maat
NTransparante prijzen

Vraag je jezelf af: wat is outplacement? Outplacement is werk-naar-werkbegeleiding. Als je boventallig bent, of wanneer er om een andere reden ontslag dreigt, kan outplacement helpen bij het spoedig vinden van ander werk. Een loopbaancoach geeft je advies en begeleiding om een nieuwe, passende baan te vinden of om als zelfstandig ondernemer te beginnen. Zo ben je snel weer aan de slag.

Wat is outplacement en hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Bij Carrièrepoort kun je kiezen uit drie verschillende standaardpakketten of, in samenspraak met je coach, een pakket op maat samenstellen. Hierdoor krijg je precies de begeleiding die jij nodig hebt. Ieder outplacementtraject is persoonlijk en dus voor iedereen verschillend, maar over het algemeen doorloop je tijdens een traject de volgende drie fases:

  • Reflectie en Rouwverwerking
  • Profilering en sollicitatie
  • Realisatie

Fase 1: Reflectie

Een outplacementtraject start met reflectie, oftewel: het stilstaan bij jezelf. Samen met je coach bekijk je wat je nu het hardst nodig hebt om een nieuwe baan te vinden. Wil je eerst achterhalen wat je echt wilt en kunt, of wil je gewoon zo snel mogelijk een nieuwe baan? Soms is het ook nodig om eerst te verwerken dat je nu, of binnenkort, geen baan meer hebt. Ook met deze rouwverwerking helpen wij je. Vervolgen ga je werken aan het merk ‘ik’. Je gaat aan de slag met de Carrièretrechter: stapsgewijs ga je jouw eigen functieprofiel opstellen. Om te bepalen hoeveel kans je hebt op de functie die je graag wilt, doen we een arbeidsmarktcheck. Daarnaast kijken we naar overige kansen die er in jouw regio zijn.

Direct meer informatie

Direct sparren over de beste keuze voor jouw loopbaanverzekering? Krijg advies en meer informatie gericht op jouw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Fase 2: Profilering en sollicitatie

Wat is outplacement en wat heb je eraan? Dat wordt in deze face echt duidelijk. Door ons outplacementtraject krijg je meer duidelijkheid, focus en ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Je ontdekt welke baan goed bij je past en verwerft nieuwe vaardigheden om die nieuwe baan te vinden. Bovendien leer je bij ons effectief te solliciteren, zodat je jezelf beter presenteert en je goed zichtbaar en vindbaar bent. Denk hierbij aan het inzetten van LinkedIn en andere social media, een unieke en pakkende cv en motivatiebrief opstellen en het oefenen van sollicitatiegesprekken.

Fase 3: Realisatie

De laatste fase bestaat uit het vinden van vacatures en hierop te reageren. Wij werken met JobDigger: het meest gebruiksvriendelijke vacaturezoeksysteem in Nederland. Hier vind je alle online vacatures. Je stelt een zoekprofiel in, waarna je dagelijks interessante banen in je mailbox krijgt.

Daarnaast hebben wij een groot zakelijk netwerk, waardoor wij veel ingangen hebben bij bedrijven en jij meer kans hebt op een baan. Tot slot kunnen wij een online jobhunter inzetten. Hij of zij helpt jou bij het optimaal inrichten van jouw JobDigger-profiel en gaat samen met jou op zoek naar de perfecte vacature. Uiteraard begeleidt hij/zij jou tijdens het hele proces. Zo vergroot je jouw kansen op een nieuwe baan, wat natuurlijk het doel is van outplacement.

Vragen of interesse? Neem contact op

Heb je interesse in onze diensten? Of vraag je jezelf nog steeds af: wat is outplacement precies? In beide gevallen kun je telefonisch contact met ons opnemen via 010 – 785 71 78 of een e-mail sturen naar info@carrierepoort.nl. Dan beantwoorden wij al je vragen. Wil je liever meteen een intakegesprek plannen? Vul dan het online intakeformulier in.

Pin It on Pinterest