Grip op je werk, zorgen voor jezelf

Voor wethouders

Vakgebied: Persoonlijke ontwikkeling

Opleidingsniveau: HBO+

Duur: 3 live sessies in Rotterdam. De data plannen we in overleg.

Investering: € 995,- incl. BTW. Indien je gebruik maakt van het STAP-budget is deze training kosteloos.

Cursus Weerkracht – Grip op je werk, zorgen voor jezelf

Een recent schokkend artikel in het magazine Binnenlands Bestuur van januari 2023 toonde het weer aan: de mentale druk voor wethouders is hoog. Vaak tè hoog. Wekelijks stopt er een wethouder omwille van gezondheid of persoonlijke redenen. Om dat te voorkomen hebben we een training ontwikkeld die als doel heeft de mentale weerbaarheid van wethouders te verhogen. 

Inhoud van de training

De training Weerkracht ‘Grip op je werk, zorgen voor jezelf’ wordt gegeven door senior bestuurderscoach Theo Schrager en co-trainer en ex-wethouder Bert van Swam. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Ontwikkel meer inzicht in eigen handelen met B&W, ambtenaren en andere belangrijke stakeholders
  • Leer jezelf staande te houden in het politieke krachtenveld
  • Ontwikkel en versterk competenties als stressmanagement, stakeholder management en persoonlijke effectiviteit  
  • Vol effectieve modellen en praktische tips, zoals RET, Eisenhowermatrix en de Kernkwadranten. 

Een individueel gesprek van een uur is onderdeel van het programma. Elk dagdeel wordt afgerond door het maken van individuele thuisopdrachten. Alleen als alle opdrachten met een voldoende zijn beoordeeld door de trainer, ontvangt de deelnemer ter afronding een deelnamecertificaat met de verklaring dat je de training Weerkracht met positief resultaat hebt gevolgd en afgerond.

De studiebelasting is, naast de 12 uur live deelname, in te schatten op 18 uur thuisstudie.

Voor wie is deze training bedoeld:

  • Wethouders en burgemeesters die beter willen leren omgaan met de werkdruk en verantwoordelijkheden van het ambt.
  • HR-professionals binnen gemeenten
  • Werk- en denkniveau HBO+ 

Wat is het effect van de cursus, wat kun je, of doe je anders?

 Je bent beter in staat overzicht te creëren in alle dossiers waarvoor je verantwoordelijk bent. Ook herken je een disbalans tussen werk en privé en heb je modellen en tips om de balans te herstellen. Je ontwikkelt letterlijk meer Weerkracht om jezelf in het politieke krachtenveld goed staande te houden.  

Vraag een aanmeldbewijs aan

Vraag hier een STAP aanmeldbewijs aan voor de cursus Grip op je werk, zorgen voor jezelf. De beschikbare plekken zijn snel vol. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je deel kunt nemen. 

Door het aanmeldbewijs aan te vragen ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en Aanvullende STAP voorwaarden van Carrièrepoort.

Ik maak gebruik van het STAP-budget, waardoor de cursus ''Grip op je werk, zorgen voor jezelf'' voor mij kosteloos is/zijn:

Na afloop van deze training zul je beter kunnen omgaan met de werkdruk en verantwoordelijkheden die het ambt met zich meebrengen.

Pin It on Pinterest