Wat is een loopbaancoach

 

Loopbaanprofessionals, ook wel loopbaanadviseurs- of loopbaancoaches genoemd, hebben diepgaande kennis en ervaring op het gebied van mensgerichte vakken. Zij zijn kundig op het gebied van loopbaan en arbeidsmarkt en beheersen de noodzakelijke technieken om gesprekken aan te gaan en analyses te maken.

Een loopbaanprofessional heeft een brede kennis van loopbanen en arbeidsmarkt. Hij/zij kan beroepen/functies ontleden in benodigde kennis, vaardigheden en attitudes op grond van zijn kunde met betrekking tot menselijke ontwikkeling, behoeften en motieven en zijn kennis van beroepen, functies en opleidingen. Hij/zij kan een gidsrol op de arbeidsmarkt vervullen, doordat hij op de hoogte is van de actuele sociaal-economische ontwikkelingen, de trends die van invloed zijn op de werkomgeving en de hoofdlijnen van wet- en regelgeving met betrekking tot arbeidsrecht en werkeloosheids- en re-integratiemaatregelen.

Carrièrepoort werkt alleen met erkende loopbaancoaches. Dat betekent dat ze lid zijn van een beroepsvereniging en voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Ze beschikken over een relevante opleiding en ervaring. Bovendien werken ze volgens de afgesproken gedragscode.

 

Wanneer schakel ik een loopbaancoach in?

 

Er zijn tal van redenen waarom loopbaanadvies of coaching nuttig kan zijn bij het bepalen van je loopbaan. Wanneer je net een studie hebt afgerond wil je een route plannen die de beste carrièrekansen biedt. Maar het kan ook zo zijn, dat je begeleiding nodig hebt bij een outplacement na ontslag of bij een re-integratietraject. Of dat je gewoon een prima baan hebt, maar toch eens wilt nadenken over alternatieven. Kortom, in welke fase je loopbaan zich ook bevindt, ondersteuning en advies van een loopbaancoach kan vaak nuttig zijn.

 

Wat kan een loopbaancoach voor mij betekenen

 

Een loopbaanadviseur kan je op professionele wijze helpen om de best passende loopbaankeuze te maken. Dat is wel iets waar zowel de coach als jijzelf in investeert. Sta stil bij wie je bent. Zoek uit waar je goed in bent. Onderzoek waar je interesses liggen. Dat vraagt ook dat je tijd investeert in het oriënteren en verkennen van de mogelijkheden. Ook ga je de meest reële opties trechteren, zodat je ten slotte de keuze kan maken die het dichtst bij jouw interesses, competenties en ideeën ligt. Een loopbaanadviseur begeleidt jou in dit gehele loopbaantraject. De loopbaanadviseur helpt jou op deze manier door inzicht te geven in wat je kan, welke werkzaamheden bij je passen en geeft informatie over de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Carrièrepoort biedt verschillende trajecten aan, afhankelijk van je vraag en behoefte doen we je een passend voorstel.