Management Development

Management Development definiëren we als alle activiteiten die bedoeld zijn om de ontwikkeling van het hoger en middenkader vorm te geven. Bij Carrièrepoort richt Management Development (MD) zich vooral op medewerkers in de organisatie.

Het doel is dat je je als manager op zakelijk en persoonlijk vlak blijft ontwikkelen. We richten ons hierbij in de eerste fase op je persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens zoomen we in op jou in relatie tot je team/afdeling en in de derde fase van ons MD-programma krijg je meer inzicht in jouw functioneren binnen je totale omgeving.

Thema’s

Een MD programma is altijd maatwerk. Samen met HR, lijnmanagement en met de betrokken managers zetten we het totale programma op. De thema’s die we behandelen zijn onder andere leiderschap, ondernemerschap, stakeholder management, leiding geven aan jezelf en aan anderen, inspireren, visie- en strategieontwikkeling, inzichten vertalen naar resultaten en het stimuleren van talent management.

Leervormen

De leervormen zijn divers en breed. Je kunt dan denken aan reguliere trainingen, persoonlijke begeleiding en workshops, maar ook aan echte cases binnen een gerenommeerde organisatie waarbij je rapporteert aan de board. Ook supervisie en korte stages kunnen onderdeel zijn van het programma. Natuurlijk is er veel ruimte voor creativiteit, plezier, out-of-the-box werken, kwetsbaarheid, trots, delen en reflecteren.