APPA-Regeling

Oud-bestuurders die vallen onder de APPA-regeling vallen in een gat: ‘En nu?’
Honderden politieke oud-bestuurders herbezinnen zich op een nieuwe carrièrestap, waaronder u. Waar stopt u de komende jaren uw energie in? In 50 uur of meer in de week stortte u zich met volle overgave op uw maatschappelijke rol en stond u in de schijnwerpers. Nu dat dreigt weg te vallen, merken we regelmatig dat deze heroriëntatie allesbehalve eenvoudig is en lang kan duren zonder professionele begeleiding en een interessant netwerk. Overweegt u voor de toekomst een overstap naar de corporate sector? Dat is zeker mogelijk, mits u leert de taal goed te spreken en een warm netwerk u net dat essentiële duwtje geeft.
Vanuit gesprekken met bestuurders merken we dat dit een moeilijke, maar interessante periode is. Uw buitengewoon interessante talenten, unieke capaciteiten en ervaring is zeker zo interessant voor het bedrijfsleven!

APPA-begeleiding en Carrièrepoort

U bent momenteel ‘in between jobs’ en er wordt op basis van de Appa-regeling veel van u verwacht de komende tijd. Van het uitvoeringsbureau heeft u te horen gekregen dat u een uitkering moet aanvragen, begeleiding voor uw vervolgstap moet regelen en verplicht wordt tot meer zaken die onbekend terrein zijn voor u. Nieuwe termen: outplacement, sollicitatieplicht, netwerken en nadenken over de rol die u in een volgende functie zoekt na uw enerverende tijd als politiek bestuurder. U hebt daarin volledig de vrije keuze om te bepalen welke aanpak en welk bureau het beste bij uw persoon past!

Carrièrepoort is een nuchter, menselijk en doelgericht bureau, onder andere gespecialiseerd in APPA-begeleiding dat executives zoals bestuurders uit de publieke en private sector professioneel en planmatig begeleidt. We doen dit voor een aantal grote gemeenten uit de big-4, voor kleinere gemeenten en voor het MKB. Met een relevant netwerk in beide sectoren, wat zorgt voor een bredere focus dan uw huidige netwerk. Onze outplacement begeleiding voor APPA’s biedt toekomstige kansen in zowel de profit als non-profit sector. Het is een versterkende combinatie van persoonlijke executive coaching, studie en begeleiding om u klaar te stomen voor het netwerken en solliciteren en vervolgens het succesvol en authentiek positioneren in de rol.

Vitaliseer uw carrière

Belangrijk tijdens deze periode is om bezig te blijven, uw talenten en netwerk in te zetten. Enerzijds om uw routines vast te houden, maar nog veel belangrijker: om zichtbaar en vitaal te blijven voor de markt. Uw nevenfuncties, expertise delen middels workshops en sprekersrollen geven u de benodigde zichtbaarheid. We weten uit ervaring dat u veel te bieden heeft, denk maar aan het volgende:
• Strategisch, visionair en beleidsmatig denken
• Leiderschapskwaliteiten
• Verbinden van stakeholders
• Wendbaarheid en weerbaarheid van organisaties versterken

APPA-traject bij Carrièrepoort

Carriérepoort biedt landelijk APPA-begeleiding aan. Wij hebben een aantal specialisten die gekwalificeerd zijn deze dienst aan te bieden.

Bel mij terug

APPA Regeling rechten en plichten

Als u uw werkzaamheden als politiek functionaris neerlegt heeft u recht op de APPA regeling, deze geeft u een wettelijk vastgelegde uitkering. Indien u wenst van dit recht gebruik te maken is een belangrijke voorwaarde dat u actief op zoek gaat naar een nieuwe baan. Deze zoektocht hoeft u gelukkig niet alleen te doen, want u heeft recht op een outplacementtraject. U heeft de vrije keuze in een passend outplacementbureau en mag hier al mee beginnen wanneer u zeker weet uw werkzaamheden als politiek functionaris gaat neerleggen.

De APPA regeling heeft een zogenaamde sollicitatieplicht, dit betekent dat binnen drie maanden sinds u gestopt bent uw actief moet solliciteren. Dit wordt gehandhaafd door Proambt, uw gemeente, RAET of APG. U hoeft dus niet drie maanden te wachten met het zoeken naar een outplacementbureau, wij raden u aan gelijk te zoeken en enkele bureaus te vergelijken. Hoe eerder u begint, des te groter de kans op een voorspoedig traject.
Wij helpen u graag verder. Vraag daarom nu het volledige APPA informatie pakket aan, met onder andere uw complete rechten en plichten

Appa regeling

APPA Coaches

Johan Eekma

Johan Eekma

APPA Coach

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

 

Persoonlijk advies?

appa info

Vraag het informatiepakket aan