Vitaliteit op de werkvloer loont

 

Investeert u ook in het belangrijkste kapitaal van uw bedrijf? Ziet u aanhoudende of stijgende verzuim- en verloopcijfers? Een integrale mens- én prestatiegerichte aanpak van vitaliteit op uw werkvloer maakt het verschil. Carrièrepoort, specialist in vitaliteit in organisaties, helpt u daarbij.

Waarom Vitaliteit?

Vitale organisaties: meer werkgeluk, financieel gezonder en productiever

Met de Carrièrepoort VitaliteitsAPK brengt u in beeld waar de knelpunten zitten in uw organisatie en hoe deze aan te pakken. Vitaliteit op de werkvloer is zowel menselijk als functioneel gezien gewoon effectief. Cijfers liegen niet, mensen zijn het waard en het verdient zich eenvoudig terug. Breed opgezet onderzoek toont aan: werkgeluk en productiviteit gaan hand in hand. Organisaties in het kwadrant productieve energie van de organisatorische energiematrix van Heike Bruch en Bernd Vogel zijn significant succesvoller:

 • Ze zijn 14% financieel gezonder
 • Ze zijn 17% productiever
 • Ze kennen 17% minder verzuim en verloop

Carrièrepoort meet en beïnvloedt alle variabelen die samenhangen met vitaliteit en productiviteit al jaren. We begeleiden organisaties en medewerkers naar productieve energie. Het effect: energieke medewerkers en succesvolle organisaties. Uw medewerkers ondervinden meer werkgeluk, ze zijn productiever en uw bedrijf is financieel gezonder.

* Binnen de organisatorische energiematrix van Heike Bruch en Bernd Vogel variëren de negatieve energiekwadranten van gemakzucht en passief, tot regelrecht negatief en afbrekend. Vitale organisaties bevinden zich in het kwadrant waar élke organisatie zich zou willen bevinden: de productieve energie. Zij kenmerken zich door significant betere resultaten en veel minder verzuim en verloop op de werkvloer.

We ervaarden al flinke zelfstandigheid bij onze verpleegkundige teams, maar de stap naar zelfsturende teams was toch lastiger. Met de APK kregen we duidelijk wat er nog scheef zat bij de stap naar zelfsturing, al was het voor een paar mensen nog erg confronterend toen we er echt mee aan de slag gingen. Bij ons daalde het verloop met 22% binnen een jaar, dat had ik nooit gedacht!

HR manager zorginstelling Utrecht

Gratis whitepaper

Download uw exemplaar van ”5 KPI’s voor de vitale organisatie”.

Vitaliteit van werknemers is geen ongrijpbaar fenomeen, maar een factor van belang in het succes van uw organisatie. Ontdek welke KPI’s de vitaliteit van uw organisatie inzichtelijk maken in onze whitepaper 5 KPI’s voor de vitale organisatie.

Vitaliteit van werknemers is geen ongrijpbaar fenomeen, maar een factor van belang in het succes van uw organisatie. Ontdek welke KPI’s de vitaliteit van uw organisatie inzichtelijk maken in onze whitepaper 5 KPI’s voor de vitale organisatie.

Vitaliteitsscan (gratis demo)
De Carrièrepoort VitaliteitsAPK: integraal inzicht in de vitaliteit van uw organisatie

Mist u overzicht over wat er precies speelt in de organisatie of afdeling? Met de VitaliteitsAPK, ons integrale organisatie- en medewerkersonderzoek, maakt u pijnpunten én kansen op de werkvloer snel en effectief helder. De VitaliteitsAPK geeft antwoord op vragen als:

 • Hoe ervaren uw medewerkers de werkdruk, wat kunnen ze (nog) aan?
 • Wat kunt u besparen door te sturen op vitaliteit?
 • Hoe ervaren uw medewerkers de leiding van hun manager?
 • Hoe zit het met stress en veiligheid van uw medewerkers?
 • Is uw beoordelingssysteem geschikt om de motivatie en productiviteit te stimuleren?

Hoe gaat de VitaliteitsAPK in zijn werk?

Bent u geïnteresseerd in het uitgebreide medewerkerstevredenheidsonderzoek van Carrièrepoort? Bent u klaar voor de volgende stap binnen uw organisatie? De Carrièrepoort VitaliteitsAPK kent drie stappen:

 1. Vrijwillige anonieme online vragenlijst onder alle medewerkers, inclusief persoonlijk vitaliteitsrapport voor elke medewerker.
 2. Verdiepende gesprekken met beslissers, MT, OR en natuurlijk met medewerkers.
 3. Helder organisatiebreed rapport met resultaatgericht advies en stappenplan.

Neem contact op voor een vrijblijvende verkenning of offerte

Wilt u weten wat Carrièrepoort voor u en uw organisatie kan betekenen? Of heeft u vragen over de VitaliteitsAPK zelf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij plannen graag een vrijblijvend verkennend gesprek in of maken een vrijblijvende offerte voor u op. Neem contact met ons op via het online intakeformulier, e-mail info@carrierepoort.nl of telefoon 010 – 785 71 78.

De overheid betaalt mee...

De overheid betaalt mee...

Wist u dat een groot deel van de kosten van onze vitaliteitsscan subsidiabel zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning bij uw subsidieaanvraag. 010 – 785 71 78

Meer informatie?

Bel of mail ons vandaag nog voor een vrijblijvende verkenning of offerte.  apk@carrierepoort.nl
010 – 785 71 78

We hebben de APK ingezet voor onze wijkbeheerders en woonconsulenten en het bleek dat ze zich nauwelijks gehoord en gewaardeerd voelden, ze deden echt alleen nog wat ze ‘moesten’ doen op kantoor. Geen initiatief of meedenken, dat had het management er ‘prima uitgemanaged’. De VitaliteitsAPK gaf ook duidelijk aan hoe we ze weer konden laten aanhaken! Heel eerlijk: dat scheelde veel uitval én uren roddelen bij de koffiemachine.

Teamleider woningcorporatie Rotterdam

(casestudy op aanvraag beschikbaar)

Voor wie werkt Carrièrepoort

Een kleine greep uit onze opdrachtgevers

Onze diensten oplossingen
Carrièrepoort werkt door! 

Onze vitaliteitscan biedt u een solide fundament voor volgende stappen naar meer vitaliteit, medewerkerstevredenheid, productiviteit én rendement. Bij die stappen adviseren en ondersteunen we u natuurlijk graag.

Dit zijn de diensten waarmee Carrièrepoort uw organisatie naar een volgend niveau in vitaliteit brengt:

Inzicht in de organisatie

Organisatieonderzoek
Medewerkersonderzoek
VitaliteitsAPK

Mobiliteit van individuele medewerkers

Loopbaanbegeleiding
(groeps) outplacement
Talent- en competentieontwikkeling

 

Ontwikkeling van teams

Teamcoaching
Cultuurontwikkeling

Ontwikkeling van middenkader en MT

Management Development
Bestuurders- en MT-advies

Kennisoverdracht en -borging

Train-de-Trainers programma’s
Incompany trainingen

We dachten eerst dat Carrièrepoort zo’n typisch HRD bureau was: vooral mensgericht en wat zweverig. We kwamen echter snel tot een andere conclusie: ze verbinden de mensgerichte kant met performance en wisten dat in no-time naar resultaat te brengen.

Operationeel manager levensmiddelenbedrijf Amsterdam

(casestudy op aanvraag beschikbaar)

 

Meer vitaliteit in uw organisatie begint met een kleine stap

Bel of mail ons vandaag nog. In een vrijblijvend telefoongesprek – dat u ongetwijfeld al een paar eye openers gaat opleveren – gaan we graag in op uw vitaliteitsvraagstuk, en hoe we u daar bij kunnen helpen

 

apk@carrierepoort.nl

010 785 71 78

 

 

 

Vraag de demo aan

CARRIÈREPOORT WERKt DOOR!

Van der Takstraat 28

3071 LL, Rotterdam

Pin It on Pinterest