Vitaliteit

Energieke medewerkers, florerende organisaties! Een vitale organisatie is cruciaal voor het behalen van uw organisatiedoelen en voor het werkplezier van medewerkers. Dat zorgt voor weerbare, gemotiveerde en energieke mensen. En aan de bedrijfsmatige kant betekent het ruim 10% meer rendement, 18% minder verzuim en verloop en soepele samenwerking. Om dat te bereiken heeft Carrièrepoort effectieve vitaliteitsprogramma’s voor individuele medewerkers, voor de teams, de afdelingen en voor het management.

Indicatoren voor matige Vitaliteit

Wat zijn indicatoren dat de vitaliteit van uw organisatie of team verminderd is? Er zijn veel symptomen te benoemen, maar de meest herkenbare zijn:
– een hoog ziekteverzuim
– hoog personeelsverloop
– samenwerking die vastloopt of regelmatige escalaties op de werkvloer, vaak vertrouwenskwesties
– ontevreden klanten
– ellenlange besluitvorming en het vooruitschuiven van beslissingen
– constant de doelen niet behalen

 

Het zijn tekenen van mensen met een laag werkplezier en daardoor verminderde productieve energie binnen uw organisatie. Carrièrepoort brengt energie en productiviteit terug bij uw medewerkers! We zorgen voor (vernieuwd) vertrouwen, gezonde teamdynamiek, werkplezier en productiviteit. Daarmee haalt u uw organisatiedoelen en creëren we voor de langere termijn flexibiliteit, veerkracht en bewuste langdurige inzetbaarheid van vitale medewerkers: mensen die uw organisatie laten floreren!

Vitaliteitsprogramma’s

Hoe gaan medewerkers en organisaties weer floreren? We bieden 5 op zichzelf staande, maar aanvullende modules die bewezen effectief zijn. In onderstaande tabel zijn ze weergegeven:

Inzicht in de organisatie: VitaliteitsAPK
Mist u overzicht over wat er precies speelt in de organisatie of afdeling? Doe dan een uitgebreide organisatie- en medewerkersscan, de VitaliteitsAPK. Deze geeft antwoord op vragen als:

Wat is de meest dominante cultuur en energie van onze medewerkers?
Hoe ervaren de medewerkers de werkdruk en wat kunnen ze (nog) aan?
Vinden onze medewerkers dat ze rechtvaardig door hun managers worden behandeld?
Hoe zit het met het stressniveau en veiligheid van mijn medewerkers?
Dragen de persoonlijke doelen en beoordelingssystemen bij aan ieders inspiratie en productiviteit?

Interessant gegeven vanuit de wetenschap is dat organisaties die vitaliteit in de missie hebben, significant betere resultaten boeken: we praten over 10% tot 17% minder verzuim en verloop. Ook de financiële gezondheid blijkt ruim 10% beter.

Wat is de VitaliteitsAPK en wat heb ik er aan?

De VitaliteitsAPK is een uitgebreide organisatie- en medewerkerscan. Het begint met een anonieme online vragenlijst die alle medewerkers vrijwillig invullen. We stellen ruim 70 vragen over hun beleving van productiviteit, bevlogenheid en risico-weerbaarheid. De medewerker krijgt een individueel, op maat rapport, terwijl Carrièrepoort en u alleen geaggregeerde informatie op afdelings- en organisatieniveau krijgen.

De tweede stap is net zo belangrijk. Tijdens verdiepende gesprekken met alle beslissers en een aantal beïnvloeders brengen we in beeld hoe zij aankijken tegen vitaliteit in de organisatie, wat er anders/beter kan en wat voor hen het toekomstbeeld is.
De resultaten presenteren we in een helder, overzichtelijk rapport. Hieraan koppelen we ons advies voor de korte termijn, middellange en langere termijn zullen zorgen voor een vitale organisatie. We adviseren over performance en structuuraanpassingen, en bieden begeleiding bij het vitaliseren van de medewerkers. Denk aan cultuurverandering, teamontwikkeling, boardroom consultancy en individuele begeleiding om samenwerking, leiderschap, zelforganisatie en -sturing te versterken.
Wist u dat een groot deel van de advies- en implementatiekosten subsidiabel zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning bij uw subsidieaanvraag.

Meet uw Bevlogenheid, Productiviteit en Risicoweerbaarheid

Met een praktische online vragenlijst meten we de bevlogenheid, productiviteit en risicoweerbaarheid (zoals stressbestendigheid, werkdruk en intimidatie) vanuit de medewerker.
Vraag nu een gratis proefaccount aan om het zelf te ervaren. Gebruik daarvoor het contactformulier.
Vul in het veld ‘opmerkingen’ de namen en email-adressen in van u en eventueel een collega die deel zullen nemen.
Binnen twee werkdagen na aanmelding ontvangen de deelnemers een welkomstmail, logincode en wachtwoord. Nadat ze de test hebben afgerond, wordt automatisch een individueel rapport naar hen gezonden met allerlei tips en inzichten op het vlak van persoonlijke vitaliteit.
Na afronding van de online vragenlijsten nemen we contact met u op om het resultaat te sturen en te bespreken.
‘Soms confronterend, inzichtgevend en praktisch’, zo beschrijven de tienduizenden medewerkers en HR professionals die met de vragenlijst hebben gewerkt. We zijn natuurlijk zeer benieuwd naar uw reacties.

 

Persoonlijk advies?

Wij denken graag met u mee!

Pin It on Pinterest