010 785 71 78 info@carrierepoort.nl

Vitaliteit

Vitaliteit

Vitale medewerkers zijn de belangrijkste factor voor het succes van uw organisatie. Indicatoren als een hoog ziekteverzuim en personeelsverloop, matige samenwerking, ontevreden klanten, gebrek aan verbinding, ellenlange besluitvorming en tegenvallende resultaten... het zijn tekenen van mensen met een laag werkplezier en daardoor verminderde productieve energie binnen uw organisatie.

Carri
èrepoort brengt energie en productiviteit terug bij uw medewerkers! We zorgen voor (vernieuwd) vertrouwen, gezonde teamdynamiek, werkplezier en productiviteit. Daarmee haalt u uw organisatiedoelen en creëren we voor de langere termijn flexibiliteit, veerkracht en bewuste langdurige inzetbaarheid van vitale medewerkers: mensen die uw organisatie laten floreren! 

Hoe gaan medewerkers en organisaties weer floreren? Het begint met een uitgebreide organisatiescan, de VitaliteitsAPK. Deze geeft antwoord op vragen als: Wat is de meest dominante cultuur en energie van onze medewerkers? Hoe duidelijk en effectief zijn de structuren en communicatielijnen? Vinden onze medewerkers dat ze rechtvaardig door hun managers worden behandeld? Hoe zit het met het stressniveau en veiligheid van mijn medewerkers? Dragen de persoonlijke doelen en beoordelingssystemen bij aan ieders inspiratie en productiviteit?

Interessant gegeven vanuit de wetenschap is dat organisaties die vitaliteit in de missie hebben, significant betere resultaten boeken: we praten over 10% tot 17% minder verzuim en verloop. Ook de financiële gezondheid blijkt ruim 10% beter. Hoe zou het zijn als uw organisatie 10% meer winst maakt?

 

Wat is de VitaliteitsAPK en wat heb ik er aan?

Heel eenvoudig: de VitaliteitsAPK is een uitgebreide organisatiescan. Het begint met een anonieme online vragenlijst die alle medewerkers vrijwillig invullen. We stellen ruim 70 vragen over hun beleving van productiviteit, bevlogenheid en risico-weerbaarheid. De medewerker krijgt een invidivueel, op maat rapport, terwijl Carrièrepoort en u alleen geaggregeerde informatie op afdelings- en organisatieniveau krijgen.

De tweede stap is net zo belangrijk. Tijdens verdiepende gesprekken met alle beslissers en een aantal beïnvloeders brengen we in beeld hoe zij aankijken tegen vitaliteit in de organisatie, wat er anders/beter kan en wat voor hen het toekomstbeeld is.

De resultaten presenteren we in een helder, overzichtelijk rapport. Daarin geven we ook aan welke interventies voor de korte termijn, middellange en termijn zullen zorgen voor een vitale organisatie. We adviseren over performance en structuuraanpassingen, en bieden begeleiding bij het vitaliseren van de medewerkers. Denk aan cultuurverandering, teamontwikkeling, boardroom consultancy en individuele begeleiding om samenwerking, leiderschap, zelforganisatie en -sturing te versterken.  

Wist u dat een groot deel van de advies- en implementatiekosten momenteel subsidiabel zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie en ondersteuning bij uw subsidie-aanvraag.

Doe de online vragenlijst nu zelf!

Zoals gezegd, middels een praktische online vragenlijst meten we de bevlogenheid, productiviteit en risicoweerbaarheid (zoals stressbestendigheid, werkdruk en intimidatie) vanuit de medewerker.

Vraag nu een gratis proefaccount aan om het zelf te ervaren. Gebruik daarvoor het contactformulier.

Vul in het veld 'opmerkingen' de namen en emailadressen in van de maximaal 3 personen die deel zullen nemen in het proefaccount.

Binnen een week na aanmelding ontvangen de deelnemers een welkomstmail, logincode en wachtwoord. Nadat ze de test hebben afgerond, wordt automatisch een individueel rapport naar hen gezonden met allerlei tips en inzichten op het vlak van persoonlijke vitaliteit.

Na afronding van de online vragenlijsten nemen we contact met u op om het resultaat te sturen en te bespreken.

'Soms confronterend, inzichtgevend en praktisch', zo beschrijven de tienduizenden medewerkers en HR professionals die met de vragenlijst hebben gewerkt. We zijn natuurlijk zeer benieuwd naar uw reacties.

Neem contact op met een van onze adviseurs in uw regio om een beeld te krijgen van de situatie binnen uw organisatie. We denken graag mee! 

Wie zijn we

Carrièrepoort is een dienstverlenend bureau gericht op Human Resource Development (HRD). Dat betekent dat we ons bezighouden met vraagstukken over het in beweging krijgen en houden van mensen binnen organisaties. Zo houden wij ons bezig met outplacement, reorganisatie, zakelijke coaching en vitaliteit.

Laatste nieuws

Laatste Tweets

Contact

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam werken we met een landelijke dekking.

Tel.: 010-785 71 78
E-mail: info@carrierepoort.nl
Adres: Van der Takstraat 28, Rotterdam

Bent u coach en wilt u zich aansluiten? Kijk dan even hier.