TRAINING OVERTUIGEND COMMUNICEREN MET DIRECTIE

Vakgebied: HR

Opleidingsniveau: HBO+

Duur: 2 dagdelen cursus live in Rotterdam

Investering: 995 euro, incl. BTW. Indien je gebruik maakt van het STAP-budget is deze cursus kosteloos.

Training “Overtuigend communiceren met directie”

Je hebt goede ideeën voor je organisatie. Je weet bovendien wie en wat je nodig hebt om die ideeën te realiseren. Nu is het aan jou om deze duidelijk over te brengen op je gesprekspartner. Communiceren betekent veel meer dan vertellen wat jij te zeggen hebt. Je weet wel wat je wilt zeggen, maar hoe zorg je ervoor dat je de boodschap helder en met tact overbrengt?

In deze training ga je o.a. aan de slag met verschillende gespreks- en beïnvloedingsstijlen, zodat je de gewenste collega’s mee krijgt in de door jou gewenste richting.

Je bent in staat om tijdens gesprekken en bijeenkomsten je belangen, ideeën en gevoelens op een heldere manier naar voren te brengen. Daarnaast heb je geleerd om te gaan met tegenwerpingen en weerstanden. Je bent in staat optimaal aan te sluiten bij je gesprekspartner(s). En je hebt helder inzicht gekregen in je verbale en non-verbale communicatie. Als laatste ben je in staat de essentie in een verhaal of gesprek te achterhalen en jezelf sterker te profileren en situaties te beïnvloeden.

Inhoud van de training

In deze training leer je en krijg je inzicht in:

  • Perceptie en gedragsstijlen, je krijgt inzicht in jouw eigen gedrag, in hoe anderen jouw gedrag zien en ervaren en wat jouw valkuilen zijn.
  • Verschillende communicatie- en gedragsstijlen (h)erkennen en toepassen
  • Actie – reactie; de dynamiek in communicatie.
  • Welke overtuigingen belemmeren mij om zelfverzekerd te communiceren?
  • Hoe je bewust en helder je belangen en wensen duidelijk maakt
  • Vergroten van invloed op een bewust manier
  • Hoe je aansluit bij de belangen, visie en missie van de ander.
  • Hoe je in verbinding blijft met de ander
  • Hoe je tot een gezamenlijk doel of richting komt
  • Hoe je een waardevolle en gelijkwaardige gesprekspartner bent voor je directie

Voor wie is de training bedoeld:

Doelgerichte HR professionals en betrokken teamleiders.

 

Voorbereiding

Voorafgaand aan de training vul je een DISC vragenlijst in, ofwel Insights DISCovery of DISC/MapsTell. Op basis van deze vragenlijst wordt jouw gedragsprofiel in kaart gebracht en sta je samen met jouw trainer en mede-cursisten stil bij jouw situatie en vragen. Je ontvangt jouw profiel in een helder rapport!

 

Schrijf je in

Schrijf je via dit formulier in voor de Training Overtuigend communiceren met directie. De beschikbare plekken zijn snel vol. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je deel kunt nemen. Maak je gebruik van het STAP-budget? Dan is de training voor jou kosteloos.

Aan welke training wil je deelnemen?

Ik maak gebruik van het STAP-budget, waardoor de cursus voor mij kosteloos is:

Doel en relevantie

Je bent in staat optimaal aan te sluiten bij je gesprekspartner(s). En je hebt helder inzicht gekregen in je verbale en non-verbale communicatie. Je kunt de essentie in een verhaal of gesprek achterhalen en jezelf sterker profileren en situaties beïnvloeden.

Pin It on Pinterest