Training herkennen van en leren omgaan met persoonsproblematiek op de werkvloer

Vakgebied: HR

DoelgroepLeidinggevenden of HR Specialisten die te maken krijgen met medewerkers met psychisch verzuim.

Duur: 3 dagdelen live training in Rotterdam

Investering: 995 euro, incl. BTW. Maak je gebruik van het STAP-budget? Dan is deze training kosteloos.

Training herkennen van en leren omgaan met persoonsproblematiek op de werkvloer 

65% van het verzuim in Nederland heeft geen fysieke, maar een psychische oorzaak. Depressie, een burnout, overspannenheid of een angststoornis vallen bijvoorbeeld onder psychisch verzuim. Vaak leiden deze psychische klachten ook tot fysieke klachten. De duur van psychisch verzuimisvoor ieder individu verschillend, maar de gemiddelde duur van verzuim door psychische klachten is 180 dagen

Inhoud van de training

De training herkennen van en leren omgaan met persoonsproblemen op de werkvloergaat in op het signaleren van en inspelen op de meest voorkomende psychische ziektebeelden die zorgen voor langdurig verzuim:

 • Stress en burnoutAngststoornissen zoals paniek en sociale fobie
 • Middelenstoornis zoals problematisch alcoholen drugsgebruik
 • Stemmingsstoornissen zoals depressieen bipolaire stoornis

 

   

  Werkwijze en leerstijl

  In de training wordt theoretische uitleg gegeven over bovenstaande ziektebeelden. Daarnaast wordt per ziektebeeld besproken welke signalen op de werkvloer aanwezig kunnen zijn en wat voor benadering c.q. bejegening passend en helpend is. Door eerder de psychische klachten te signaleren, wordt de verzuimduur verkort. Tevens zorgt tijdige (passende) actie ervoor dat de situatie niet verergert.

  Vraag een aanmeldbewijs aan

  Vraag hier een STAP aanmeldbewijs aan voor de Training Persoonsproblematiek op de werkvloer. De beschikbare plekken zijn snel vol. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je deel kunt nemen. 

  Door het aanmeldbewijs aan te vragen ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en Aanvullende STAP voorwaarden van Carrièrepoort.

  Aan welke training wil je deelnemen?

  Ik maak gebruik van het STAP-budget, waardoor de workshop(s) voor mij kosteloos is/zijn:

  65% van het verzuim in Nederland heeft geen fysieke, maar een psychische oorzaak. Ontdek hoe je klachten op tijd signaleert en welke benadering c.q. bejegening passend en helpend is.

  Pin It on Pinterest