De APPA regeling uitgelegd
APPA Regeling

Oud-bestuurders die gebruik kunnen maken van de APPA-regeling vallen in een gat: ‘En nu?’
Tientallen burgemeesters, wethouders en overige politieke bestuurders herbezinnen zich op een nieuwe carrièrestap, waaronder u. Waar stopt u de komende jaren uw tijd en bevlogenheid in? In 50 uur of meer per week stortte u zich met volle overgave op uw maatschappelijke rol en stond u in de schijnwerpers. Nu dat weg valt, vraagt het om deskundige begeleiding om uw profilering en netwerk te heractiveren. Er is simpelweg een loopbaan na politiek actief geweest te zijn. Overweegt u voor de toekomst een stap naar de corporate sector? Dat is zeker mogelijk, mits u de taal goed spreekt en een warm netwerk heeft of krijgt. Carrièrepoort is gespecialiseerd in APPA begeleiding voor ex-bestuurders die de overstap naar de private sector willen maken. 
Vanuit gesprekken met bestuurders merken we dat dit een moeilijke en interessante periode is. Uw buitengewone talenten, capaciteiten en ervaring is zeker van toegevoegde waarde voor het bedrijfsleven!

APPA

Vraag het informatiepakket aan

Waarom Carrièrepoort

Cliënten kiezen Carrièrepoort omdat:

Wij werken landelijk met 15 senior coaches. Elke coach heeft zijn of haar eigen specialisme. Zo zijn er coaches die ervaring hebben in de zorg, het onderwijs of juist in het bedrijfsleven. Wij koppelen alleen coaches die het beste bij jou passen. Dat onderzoeken we tijdens onze vrijblijvende en gratis intake.

Ook heeft Carrièrepoort een groot zakelijk netwerk. Dat zorgt voor veel ingangen om jou snel weer aan een passende baan te helpen. Verder werken wij met het online vacature-zoeksysteem JobPort. Werkelijk elke denkbare online vacature staat er in en daar krijg jij toegang toe! 

Altijd een coach in de buurt
Hoog plaatsingsresultaat
Clienten geven Carrièrepoort ★★★★½
Thuis in alle sectoren

Kies alleen wat jij nodig hebt
Advies op maat
Transparante prijzen
Vrijblijvende intake met coach

Ik heb mijn coach, leren kennen als een zeer betrokken en bekwame coach die uitgebreid de tijd nam om mijn situatie duidelijk te krijgen. Door verschillende tests en persoonlijke gesprekken heb ik nu een helder persoonsprofiel.

Jean de Ridder

Meer info?

Meer info?

Wij zitten elke werkdag voor je klaar! je kunt ons bereiken via:

☎ 010 – 785 71 78;
? outplacement@carrierepoort.nl;
? De chat – Rechtsonder in je scherm;
⌨ Contactformulier onderaan deze pagina.

Het Traject

APPA-begeleiding en Carrièrepoort

appa regeling

Van het uitvoeringsbureau heeft u te horen gekregen dat u een uitkering moet aanvragen, begeleiding voor uw vervolgstap moet regelen en verplicht wordt tot meer zaken die onbekend terrein zijn voor u. Nieuwe termen: outplacement, sollicitatieplicht, profileren, netwerken en nadenken over de rol die past bij deze fase in uw leven. U hebt daarin volledig de vrije keuze om te bepalen welke aanpak en welk bureau het beste bij uw persoon past!

Carrièrepoort is een nuchter, menselijk en doelgericht bureau, gespecialiseerd in APPA begeleiding. We begeleiden executives uit de publieke en private sector professioneel, planmatig en resultaatgericht. We doen dit voor bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht, voor kleinere gemeenten en voor enkele provincies en waterschappen. Met een relevant netwerk in beide sectoren zijn we de ideale brug naar de private sector. Onze outplacement begeleiding voor APPA’s biedt toekomstige kansen in vooral de profit sector. Het is een versterkende combinatie van persoonlijke executive coaching, studie en begeleiding om u klaar te stomen voor het netwerken en solliciteren en vervolgens het succesvol en authentiek positioneren in de rol.

Wij bellen jou terug

Nog niet helemaal duidelijk? Laat je nummer achter en wij bellen je binnen 1 werkdag terug. wel zo gemakkelijk!

Vitaliseer uw Carrière

Belangrijk tijdens deze periode is om bezig te blijven, uw talenten en netwerk in te zetten. Enerzijds om uw routines vast te houden, maar nog veel belangrijker: om zichtbaar en vitaal te blijven voor de markt. Uw nevenfuncties, expertise delen middels workshops en sprekersrollen geven u de benodigde zichtbaarheid. We weten uit ervaring dat u veel te bieden heeft, denk maar aan het volgende:
• Strategisch, visionair en beleidsmatig denken
• Leiderschapskwaliteiten
• Verbinden van stakeholders
• Wendbaarheid en weerbaarheid van organisaties versterken

APPA traject bij Carrièrepoort

Carrièrepoort biedt landelijk APPA begeleiding aan. Wij hebben een aantal deskundige adviseurs die gekwalificeerd zijn deze dienst aan te bieden.

APPA regeling rechten en plichten

ls u uw werkzaamheden als politiek functionaris neerlegt heeft u recht op de APPA regeling, deze geeft u een wettelijk vastgelegde uitkering. Indien u wenst van dit recht gebruik te maken is een belangrijke voorwaarde dat u actief op zoek gaat naar een nieuwe baan. Deze zoektocht hoeft u gelukkig niet alleen te doen, want u heeft recht op een outplacement traject. U heeft de vrije keuze in een passend outplacementbureau en mag hier al mee beginnen wanneer u weet dat u uw werkzaamheden als politiek functionaris gaat neerleggen.

De APPA regeling heeft een zogenaamde sollicitatieplicht, dit betekent dat binnen drie maanden na beëindiging van uw functie u actief moet solliciteren. Dit wordt gehandhaafd door Proambt, uw gemeente, RAET of APG. U hoeft dus niet drie maanden te wachten met het zoeken naar een outplacementbureau, wij raden u aan gelijk te zoeken en enkele bureaus te vergelijken. Hoe eerder u begint, des te groter de kans op een voorspoedig traject.
Wij helpen u graag verder. Neem daarom nu contact op zodat we uw situatie helder in beeld krijgen tijdens een vrijblijvende kennismaking, waarin we onder andere uw complete rechten en plichten doornemen. 

Johan Eekma

Johan Eekma

APPA Coach

Mayke Buiting

Mayke Buiting

APPA Coach

carrierepoort logo

Vraag het informatiepakket aan

 Meer info over APPA: Rechten, Plichten en onze Methodiek.

Keurmerken

Wij zijn aangesloten bij

appa coaching

CARRIÈREPOORT APPA Begeleiding

Van der Takstraat 28

3071 LL, Rotterdam

Pin It on Pinterest