Theo Schrager

Theo Schrager

Senior Coach

De week van de loopbaan

Van 13 tot en met 17 september vindt De Week van de Loopbaan plaats. Voor alweer de zevende keer op rij organiseert de Nederlandse orde voor loopbaanprofessionals (Noloc) dit jaarlijkse event. De insteek is om op een laagdrempelige manier particulieren en organisaties kennis te laten maken met wat er nou precies bedoeld wordt met LevenLangOntwikkelen en wat er allemaal bestaat m.b.t. begeleiding op de arbeidsmarkt. Zo’n 550 loopbaanprofessionals aangesloten bij de beroepsvereniging zullen hun vooral virtuele deuren openen om hier invulling aan te geven. Net als in voorgaande jaren zullen zij diverse initiatieven ontplooien als workshops, cv-checks maar ook gratis adviezen verlenen.

 

Aanleiding

We mogen/moeten steeds langer werken en willen dit vooral doen in een baan die we leuk vinden. Door automatisering, digitalisering en de oprukkende kunstmatige intelligentie verdwijnen er banen in rap tempo en voor de nieuwe functies die door deze ontwikkeling ontstaan zijn vaak andere skills nodig. Tel daarbij op de effecten van corona op de arbeidsmarkt en het wordt duidelijk waarom de vraag naar loopbaan coaching steeds groter wordt.

En als klap op de vuurpijl werd vorige week vanuit het CBS duidelijk dat een nieuwe crisis de arbeidsmarkt bedreigt: voor het eerst zijn er meer vacatures dan werklozen. Bezig zijn met consequenties en mogelijkheden op de arbeidsmarkt wordt dus steeds relevanter. De Week van de Loopbaan komt als geroepen…

 

Particulieren

Mocht er bij sommigen nog het idee bestaan dat loopbaan coaching iets is voor alleen werkzoekenden of voor mensen die ongelukkig zijn in hun baan, dan is dit een mooie kans om het hele plaatje te gaan zien door een kosteloze afspraak te maken met een loopbaan coach in De week van de Loopbaan. Samen met een deelnemende coach kun je in zo’n gesprek over onderwerpen praten als:

 • Welke kansen dienen zich momenteel aan op de arbeidsmarkt?
 • Wat kan een loopbaan coach betekenen voor mijn specifieke situatie?
 • Hoe kan een loopbaan coach mij helpen bij het ontwikkelen of versterken van benodigde competenties voor mijn huidige baan?
 • Wat kost een loopbaan coach traject eigenlijk?
 • Welke subsidieregelingen bestaan er om ontlast te worden in de kosten?
 • Etc. 

 

Organisaties

Maar als al eerder vermeld is ‘De week van de Loopbaan’ niet alleen voor particulieren. Juist ook voor organisaties is het een uitgelezen mogelijkheid om hun licht te laten schijnen op verschillende professionals en/of de bureaus waarvoor zij werken. Waar grote bedrijven het waarschijnlijk goed geregeld hebben met een volledige HR-afdeling en vaste partners in arbeidsmobiliteit, is er voor middelgrote en kleine MKB-ondernemingen nog genoeg te winnen als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Onderwerpen die voor hun relevant kunnen zijn zijn:

 • Hoe ziet een outplacementtraject eruit en wat zijn de kosten hiervoor?
 • Ik moet voor de Wet Poortwachter voldoen aan re-integratie tweede spoor voor een medewerker. Wat kan een loopbaanprofessional hierin voor mij betekenen?
 • Wij willen onze organisatie toekomstbestendig maken en dit betekent dat onze medewerkers nieuwe skills moeten aanleren. Hoe kan een coach hierbij helpen?
 • Ik heb gehoord dat er verschillende subsidieregelingen zijn voor het verduurzamen van arbeid, zoals SLIM. Hoe zit dat eigenlijk?
 • etc.

Aanmelden

Aanmelden voor een kosteloos adviesgesprek kan via de website van de Noloc: https://www.noloc.nl/wvl. Je kunt hier heel gemakkelijk een coach bij jou in de buurt vinden. Ook kun je een coach vinden die het best pas bij jouw situatie: van iedere coach vind je een duidelijk profiel en zijn/haar specialisaties. 

Pin It on Pinterest