APPA Regeling

 

Welke APPA Begeleiding past bij u?

Uw buitengewone talenten, capaciteiten en ervaring zijn zeker van toegevoegde waarde. Veel ex-bestuurders kiezen weer voor de publieke sector, maar heeft u het bedrijfsleven overwogen? Dat biedt meer kansen dan u denkt. De APPA regeling biedt de ideale brug, zowel naar een volgende publieke rol als naar de private sector.

NVrijblijvende intake
NAdvies op maat
NGroot zakelijk netwerk

Direct vrijblijvende intake

Direct sparren met een APPA coach bij u in de buurt? Krijg advies en meer informatie gericht op uw persoonlijke situatie. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

APPA-begeleiding: meer dan een nieuwe carrièrestap!

 

We zien APPA-begeleiding als een versterkende combinatie van persoonlijke executive coaching, studie en begeleiding. Het doel is om u als oud-bestuurder klaar te stomen voor het netwerken, solliciteren en het succesvol en authentiek positioneren voor het verkrijgen van de nieuwe rol.

Tientallen burgemeesters, wethouders en overige politieke bestuurders herbezinnen zich op een nieuwe carrièrestap, waaronder u. Waar stopt u de komende jaren uw tijd en bevlogenheid in? In 50 uur of meer per week stortte u zich met volle overgave op uw maatschappelijke rol en stond u in de schijnwerpers. Nu dat weg valt, vraagt het om deskundige begeleiding om uw profilering en netwerk te heractiveren. Er is simpelweg een loopbaan na politiek actief geweest te zijn. Overweegt u voor de toekomst een stap naar de corporate sector? Dat is zeker mogelijk, mits u de taal goed spreekt en een warm netwerk heeft of krijgt. Carrièrepoort is gespecialiseerd in APPA begeleiding voor ex-bestuurders die de overstap naar de private sector willen maken. 

Belangrijk tijdens deze periode is om bezig te blijven, uw talenten en netwerk in te zetten. Enerzijds om uw routines vast te houden, maar nog veel belangrijker: om zichtbaar en vitaal te blijven voor de markt. Uw nevenfuncties, expertise delen middels workshops en sprekersrollen geven u de benodigde zichtbaarheid. We weten uit ervaring dat u veel te bieden heeft, denk maar aan het volgende:
• Strategisch, visionair en beleidsmatig denken
• Leiderschapskwaliteiten
• Verbinden van stakeholders
• Wendbaarheid en weerbaarheid van organisaties versterken

APPA regeling bij Carrièrepoort

Van het uitvoeringsbureau heeft u te horen gekregen dat u een uitkering moet aanvragen, begeleiding voor uw vervolgstap moet regelen en verplicht wordt tot meer zaken die onbekend terrein zijn voor u. Nieuwe termen: executive coaching, sollicitatieplicht, profileren, netwerken en nadenken over de rol die past bij deze fase in uw leven. U hebt daarin volledig de vrije keuze om te bepalen welke aanpak en welk bureau het beste bij uw persoon past!

Carrièrepoort is gespecialiseerd in Werk-naar-Werk begeleiding, Carrièreontwikkeling en Management Development. We zijn gericht op hoger kader, executives en bestuurders. Met een Rotterdamse aanpak: No-nonsense, direct, uw kracht benadrukkend en resultaatgericht!
We begeleiden executives uit de publieke en private sector professioneel, planmatig en resultaatgericht. We doen dit voor bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, voor kleinere gemeenten en voor enkele provincies en waterschappen. Met een relevant netwerk in beide sectoren zijn we de ideale brug naar de private sector. Onze executive ondersteuning voor APPA’s biedt toekomstige kansen in vooral de profit sector. Het is een versterkende combinatie van persoonlijke executive coaching, studie en begeleiding om u klaar te stomen voor het netwerken en solliciteren en vervolgens het succesvol en authentiek positioneren in de rol.

 

Toezichthouderschap

Uniek binnen onze APPA-begeleiding is de masterclass: introductie commissariaat en toezicht die we u graag aanbieden in samenwerking met Public Proof. We nemen u mee in vraagstukken als; “Goed en professioneel toezichthouder, wat houdt dat in?”, “Hoe ziet de praktijk eruit?” en “Is Toezichthouder en Commissaris iets voor mij? Wanneer ben ik geschikt en wanneer niet?”. De masterclass is een mooie aanvulling op uw APPA-begeleiding wanneer u een commissariaat of toezichthoudende functie overweegt, wanneer u als bestuurder/bestuurssecretaris te maken hebt met een RvT of RvC en voor directeurs/aandeelhouders die vanuit groei voor het eerst te maken hebben met een RvT of RvC. 

 

Download uw exemplaar van de “Whitepaper APPA begeleiding”

Ontdek wat de APPA regeling inhoudt en wat de Carrièrepoort APPA begeleiding voor u kan betekenen.

APPA Coaches

Onze gecertificeerde APPA coaches

Johan Eekma

Johan Eekma

APPA Coach

Titia Lont

Titia Lont

APPA Coach

Theo Schrager

Theo Schrager

APPA Coach

Rechten & Plichten

Als u uw werkzaamheden als politiek functionaris neerlegt heeft u recht op de APPA regeling, deze geeft u een wettelijk vastgelegde uitkering. Indien u wenst van dit recht gebruik te maken is een belangrijke voorwaarde dat u actief op zoek gaat naar een nieuwe baan. Deze zoektocht hoeft u gelukkig niet alleen te doen, want u heeft recht op een APPA traject. U heeft de vrije keuze in een passend APPA-begeleiding bureau en mag hier al mee beginnen wanneer u weet dat u uw werkzaamheden als politiek functionaris gaat neerleggen.

De APPA regeling heeft een zogenaamde sollicitatieplicht, dit betekent dat binnen drie maanden na beëindiging van uw functie u actief moet solliciteren. Dit wordt gehandhaafd door Proambt, uw gemeente, Visma Idella of APG. U hoeft dus niet drie maanden te wachten met het zoeken naar een APPA bureau, wij raden u aan gelijk te zoeken en enkele bureaus te vergelijken. Hoe eerder u begint, des te groter de kans op een voorspoedig traject.
Wij helpen u graag verder. Neem daarom nu contact op zodat we uw situatie helder in beeld krijgen tijdens een vrijblijvende kennismaking, waarin we onder andere uw complete rechten en plichten doornemen.

APPA regeling

Direct vrijblijvende intake

Direct sparren met een APPA Coach bij u in de buurt? Krijg advies en meer informatie gericht op uw persoonlijke situatie.
Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

Pin It on Pinterest